SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - GENEL SAĞLIK HABERLERİ

Her içi su dolu kabarcık patlatılmaz! Tek bir hamleyle enfeksiyon kapabilirsiniz

Yeni aldığınız bir ayakkabı ayağınıza vurduysa ya da herhangi bir yeriniz yandıysa o bölgenin su toplaması çoğu zaman kaçınılmazdır. Zarar gören bölgede biriken suyun genelde patlatılması gerektiği bu şekilde yaranın daha hızlı iyileşeceğine dair bir inanış vardır. Ancak ne yazık ki böyle bir şey mümkün olmadığı gibi su dolu kabarcığı patlatmak durumu daha da ciddileştirebilir.

Bebeğin hayatı tehlikeye girebiliyor! Hamilelikte risk oluşturan 8 önemli neden

Hamilelik döneminde her kadının tek dileği bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak oluyor. Ancak bazı hamileliklerde, risk oluşturan çeşitli etkenler nedeniyle anne adayının ve karnındaki bebeğin sağlığı hatta hayatı tehlikeye girebiliyor. Günümüzde her 10 hamileden 1’inin ‘riskli’ grupta yer aldığı belirtiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, riskli hamileliğe yol açan bazı etkenleri anlatarak önemli uyarılarda bulundu.

Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?

Mutluluk pozları özgüveni de artırıyor, yapay bir imaja da neden olabiliyor. Mutluluk pozlarıyla insanların kendilerini diğerleriyle kıyasladığı bir ortam bulabildiklerini ifade eden uzmanlar, sosyal medyayı kullanırken insanların kendilerini sürekli olarak başkalarıyla karşılaştırmasının mükemmeliyetçilik duygusunu körüklediğini de söylüyor. Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, sosyal medyada mutluluk pozlarına olan ilgi ve ‘sanal mutluluk’ konusunu değerlendirdi.

Çocuklarda beyin tümörünün sinyalleri olabilir! Özellikle üç belirtiye dikkat

Beyin tümörleri, çocuklarda lösemiden sonra en yaygın görülen 2’inci kanser türünü oluşturuyor. Çocuklarda iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin neden oluştuğuna yönelik kesin bir veri ise henüz mevcut değil. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, çocukluk çağı beyin tümörleriyle mücadelede ebeveynlerin rolünün de büyük önem taşıdığını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Yaza fazla kilolardan arınmış olarak girmek mümkün! Basit ama etkili 10 öneri

Kış aylarında gerek mevsim koşulları nedeniyle aktivitelerin ve su tüketiminin azalması gerekse gecelerin uzun olması nedeniyle gece yemelerinin artması fazla kiloları da pek çoğumuz için kaçınılmaz kıldı. Ancak bahar aylarıyla birlikte kolları sıvayarak yaz mevsimine fazla kilolardan arınmış olarak girmek mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilay Kayım, yaza formda girmek için 10 yöntemi sıraladı, önemli önerilerde bulundu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.