SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Genital estetik operasyonları hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde, estetik sorunlar nedeni ile genital bölgelerinden memnun olmaya kadınlar için estetik operasyonlarla birçok genital düzeltme ve iyileştirme yapılabiliyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka, genital estetik operasyonları hakkında bilgiler verdi.

|

PembeNar Özel

Genital estetik operasyonları daha estetik bir görünümün yanı sıra cinsellikten daha fazla zevk almak amacıyla da yapılabilmektedir. Genital bölgedeki şekil bozuklukları kadınlarda cinsel isteksizliğe neden olduğu için çiftlerin cinsel hayatlarının da olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Sağlıklı bir cinsel hayat mutlu evliliklerin en temel şartlarından birisidir. Bu nedenle eğer kadınları ve çiftleri rahatsız eden estetik sorunlar varsa hiç çekinilmeden estetik cerrahinin sunduğu imkanlardan faydalanılabilir.

Labioplasti estetiği

Labioplasti, kadın üreme organlarındaki iç dudaklar ve dış dudakları değiştirmeyi hedefleyen estetik ameliyatı prosedürüdür. Aşırı büyük ve şekilsiz dudaklar estetik operasyonla küçültülerek daha estetik hale getirilebilir. Dudakların aşırı büyük olması fiziksel görünüm açısından rahatsız edici olmasının yanı sıra işlevsel olarak da rahatsız edici olabilir. İç çamaşırı ve mayo gibi bazı kıyafetlerin giyilmesi sırasında rahatsızlık verici olabilir. Bu operasyonda ayrıca klitorisi çevreleyen kıvrımlar da küçültülebilir.

Vajinal sıkılaştırma estetiği

Vajinal sıkılaştırma veya vajinoplasti, bir kadının vajinasının sıkılaştırıldığı, genellikle normal doğumdan sonra genişleyen vajinanın daraltılmasını sağlamak için kadınların ihtiyaç duyduğu bir gençleştirme prosedürüdür.

Vajinoplasti cerrahi operasyonla gerçekleştirilebilir, ancak bazen lazer ameliyatı gibi invazif olmayan prosedürler de mevcuttur. Bu tür bir müdahalenin, idrar kaçırma sorununda da yardımcı olduğu görülmüştür.

Kızlık zarı onarımı

Kızlık zarı rekonstrüksiyonu ameliyatı, vajinal açıklığı kaplayan ince bir zar olan çeşitli sebeplerden yırtılan kızlık zarı "tamirini" amaçlayan bir operasyondur.

Kızlık zarı bazen cinsel ilişki sırasında veya genel olarak jinekolojik sağlığı etkilemeyen zorlu fiziksel egzersizlerden dolayı yırtılabilir.

Vajina beyazlatma

Doğum, aşırı terleme, yanlış epilasyon uygulamaları ya da genetik özellikler gibi nedenlerle bazı kadınların vajinal bölgesinde koyulaşma olabilir. Bu gibi durumlarda özellikle lazer tekniklerinden faydalanılarak vajina beyazlatma estetiği uygulanabilmektedir.

Dr. İlsun Aka

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.