SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Geyik dikeni nedir, faydaları nelerdir?

Geyik dikeni halk arasında akdiken olarak bilinmektedir. Ormanlık ve nemli alanlarda yetişen geyik dikeninin faydaları son günlerde çok fazla merak edilmeye başlandı. Geyik dikeni nedir, geyik dikeninin faydaları gibi tüm bilinmeyenleri sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte sağlığımıza olan sayısız faydasıyla geyik dikeni nedir ve geyik dikenin faydaları nelerdir sorularının cevapları.

|

Geyik dikeni halk arasında akdiken adıyla bilinmektedir. Sağlık açısından sayısız faydası olan geyik dikeninin faydaları son zamanlarda internet ortamında en çok aranan şeylerden bir tanesi haline geldi. Bizde bu çok merak edilen geyik dikeni nedir, geyik dikeninin faydaları nelerdir sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

İşte geyik dikeni nedir, geyik dikeninin faydaları nelerdir sorusunun cevapları…

Geyik dikeni nedir?

Geyik dikeni genellikle ormanlık arazilerde nemli ortamlarda yetişen meyve türlerindendir. Geyik dikeninin çiçekleri , sarı, yeşil, mor renklerde olur. Geyik dikeninin boyu, 3 veya 4 metreye kadar yetişebilmektedir. Geyik dikeni meyvesi ilk olarak kırmızı renkte kışa doğru ise siyah rengine dönmektedir. Geyik dikeni 100 yıl kadar yaşayabilmektedir.

Geyik dikeninden tıp alanında meyvesinden şurup elde edilmektedir. Evde alternatif tıp yöntemi olarak kullanılacak olan geyik dikeninin genellikle yapraklarından yararlanılmaktadır. Ev ilaçları için geyik dikeninin genellikle kök ve kabuklarından yararlanılmaktadır.

Geyik dikeninin faydaları

Geyik dikenin sağlık açısından birçok yararı bulunmaktadır. C vitamini kaynağı olan geyik dikeninin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

C vitamini kaynağı

Geyik dikeni C ve B vitamini kaynağı olduğu bilinmektedir. Bu sayede aşırı sinirlilik halini iyileştirmeye ve bağışıklık güçlendirmeye yarar.

Öksürük, baş ağrısı ve mide ağrısına iyi gelir

Geyik dikeninin aynı zamanda çeşitli kalp rahatsızlıklarının yanı sıra öksürük, baş dönmesi, uykusuzluk, mide ağrıları ve boğazla ilgili problemler gibi diğer tıbbi rahatsızlıkların tedavisinde çok yararlı olduğu bilinmektedir.

Diş eti rahatsızlıklarını tedavi eder

Geyik dikeninin özü diş ve diş eti hastalıkları problemlerini tedavi edici özelliğiyle bilinmektedir. Geyik dikeninin özünü diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmesi tevaisi için hafta 3 gün uygulamanız yeterli olacaktır.

Yaprakları ve meyveleri ateşi aynı zamanda da ishali keser

Geyik dikeni dünyanın bazı bölgelerinde ateş ve ishal tedavisi için kullanılmaktadır. Geyik dikeninin yapraklarının ateş ve ishali tedavi ettiği bilinmektedir.

Ruh halini düzeltir

Geyik dikeninin düzenli kullanımının faydaları arasında, kişinin uyku düzeninin normalleşmesi ve kan ve nabız basıncının dengelenmesi ve aynı zamanda ruh halinin yükselmesi de vardır.

Kan basıncını düzenler

Geyik dikeni aynı zamanda kan basıncını düzenli hale getirmesiyle bilinir. Dolayısıyla hem yüksek hem de düşük tansiyonu tedavi etmek için kullanılır.

Kanseri engeller

Geyik dikeni aynı zamanda vücuttaki bağışıklığı güçlendirerek serbest radikalleri uzaklaştırır. Bu sayede kansere karşı da güçlü bir koruma sağlamaktadır.

Kabızlığı yok eder

Günde 10 veya 15 tane tüketilen geyik dikeni, sindirimi kolaylaştırarak kabızlığı hızlı bir şekilde yok etmeye yardımcı olur.

Kanamayı durdurma etkisi vardır

Geyik dikeninin yaprakları püre haline getirilip, yaranın üzerinde bekletilirse kanamayı anında durdurma etkisi bulunmaktadır.

Geyik dikeni nasıl kullanılır?

Geyik dikeninin ev ilaçlarında kökü veya kabukları kullanılmaktadır. Geyik dikeninin meyveleri evde kullanılacağı gibi aynı zamanda bu meyveler kurutularak çayı da yapılabilir.
Geyik dikeni çayının da sağlık açısından çeşitli yararları bulunmaktadır.

Geyik dikeni zararlı mıdır?

Geyik dikeni fazla tüketildiğinde müshil etkisi göstermektedir. Geyik dikeni kontrollü bir şekilde tüketilmelidir. Aksi takdirde şiddetli karın ağrısı ve kramplara neden olabilir.


Geyik Dikeni Çayı Nasıl hazırlanır?


Geyik dikeninin kurutulmuş yaprak ve meyvelerinden 2 tatlı kaşığı bir bardak kaynamış suya eklenir. On dakika demlemeye bırakılır ve süzülür. Yaptığımız bu çaydan sabah saatlerinde bir bardak içilir.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.