Gıda

Gıda

Son dakika gıda haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda haber sayfamızda...

Gıda

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44.894 gıda haberi bulunmuştur.
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eş değer plastiği okyanuslara, nehirlere ve göllere atıyoruz. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu? Gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
28.03.2024 Gündem
Kolajeni artıran 1 numaralı gıda çok farklıymış! Kasık ve mide fıtığına bile iyi geliyor
Kolajeni artıran 1 numaralı gıda çok farklıymış! Kasık ve mide fıtığına bile iyi geliyor Kolajen, vücutta üretilen cildin esnekliği, dayanıklılığından sorumlu olan, eklem sağlığı açısından önemli bir yapısal proteindir. Ancak birçok kişi kolajeni, takviye yoluyla cildi gençleştirme özelliği sayesinde tanımaya başladı. Oysa vücutta kolajeni artırmak için pek çok doğal alternatif mevcut. Sağlıklı yaşam tavsiyeleri paylaşan Dr. Eric Berg, kolajeni artırmak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattı.
28.03.2024 Genel Sağlık
'Açlık silahı savaş suçu!' Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemek yemedikleri için bilinçleri duruyor
'Açlık silahı savaş suçu!' Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemek yemedikleri için bilinçleri duruyor Aylar süren uyarılardan sonra, BM’nin desteğiyle hazırlanan bir rapor, Gazze’deki insani facianın, insan eliyle oluşturulan bir açlık felaketine yol açtığını kanıtlayan net istatistikler sundu.
28.03.2024 Dünya
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Su kıtlığına dikkat! Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildi
Su kıtlığına dikkat! Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildi Dünya Su Günü Buluşması'nın 'Paha Biçilemez Değer: Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Suyun Finansmanı' oturumuna katılan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, bankaların sürdürülebilir su yönetimi alanındaki sorumlulukları ve fırsatlar üzerine değerlendirmeler yaptı.
28.03.2024 Ekonomi
BM: Her gün 1 milyarı aşkın öğün çöpe gidiyor
BM: Her gün 1 milyarı aşkın öğün çöpe gidiyor Yeni bir Birleşmiş Milletler raporuna göre, 2022 yılında dünya genelinde üretilen gıdanın yüzde 19'u çöpe gitti.
28.03.2024 Dünya
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yayınlanan rapor, 2022 yılında günde en az 1 milyar öğün israf edildiğini ortaya koydu.
28.03.2024 Dünya
'142 milyon liralık uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi'
'142 milyon liralık uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi' İstanbul, İzmir, Van ve Artvin'de yaklaşık 142 milyon Türk lirası değerinde uyuşturucu ve gümrük kaçağı eşyanın ele geçirildi.
28.03.2024 Gündem
Hızlı tüketim yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim yüzde 81 büyüdü Bilgi hizmetleri ve tüketici zekası şirketi NielsenIQ, Türkiye’de sigara ve alkol hariç FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro!
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro! Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
28.03.2024 Advertorial
Wanda Nara'nın şarkısı olay oldu! 'Bu işi Simge Sağın'a mı bıraksan?'
Wanda Nara'nın şarkısı olay oldu! 'Bu işi Simge Sağın'a mı bıraksan?' Galatasaray'da forma giyen başarılı futbolcu Mauro Icardi ile 10 yıldır aşk yaşayan Wanda Nara, yeni çıkardığı şarkısı 'Money' (Para) ile sosyal medyada gündem oldu. Ünlü ismin şarkısıyla birlikte Instagram sayfasından paylaştığı fotoğrafa, Türk takipçilerinden yorum yağdı.
27.03.2024 Cadde
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek.
27.03.2024 Ekonomi
İngiltere'de çiftçilerin protestosu: Hükümet, Brexit sonrası haklarımızı koruyamadı
İngiltere'de çiftçilerin protestosu: Hükümet, Brexit sonrası haklarımızı koruyamadı İngiliz çiftçiler, İngiltere ile Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler arasındaki Brexit sonrası ticaret anlaşmalarının kendilerinin artık rekabet edemeyecekleri ucuz ithalata kapı açtığı görüşünde.
26.03.2024 Dünya
İngiltere'den bir ilk: Gazze'ye havadan yardım indirildi
İngiltere'den bir ilk: Gazze'ye havadan yardım indirildi İngiltere, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne 10 tondan fazla gıda malzemesi bırakarak, ilk kez havadan insani yardım yaptı.
26.03.2024 Dünya
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi!
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi! Türkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
26.03.2024 Advertorial
20 seçmen, 3 aday var! Kazanmak için birbirlerinden oy bekliyorlar
20 seçmen, 3 aday var! Kazanmak için birbirlerinden oy bekliyorlar Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı 20 kayıtlı seçmenin bulunduğu Sarıçayır Mahallesi'nde akraba 3 muhtar adayı yarışıyor. Mahalle muhtarı Mehmet Elçi'nin (69) yeniden aday olduğu muhtarlık seçiminde rakipleri ise amcasının oğlu Mustafa Elçi (60) ile dayısının oğlu Ahmet Doğru (49) oldu. Mahalleliden oy isteyen muhtar adaylarına çalışmalarında eşleri de destek oluyor.
26.03.2024 Haberler
Muhtar adaylarından görülmemiş rekabet: Belki eşi bana oy verecek
Muhtar adaylarından görülmemiş rekabet: Belki eşi bana oy verecek Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı 20 kayıtlı seçmenin bulunduğu Sarıçayır Mahallesi'nde akraba 3 muhtar adayı yarışıyor. Mahalle muhtarı Mehmet Elçi'nin (69) yeniden aday olduğu muhtarlık seçiminde rakipleri ise amcasının oğlu Mustafa Elçi (60) ile dayısının oğlu Ahmet Doğru (49) oldu. Mahalleliden oy isteyen muhtar adaylarına çalışmalarında eşleri de destek oluyor.
26.03.2024 Gündem
Japonya'da çekirdek enflasyon düştü
Japonya'da çekirdek enflasyon düştü Japonya Merkez Bankası (BoJ) tarafından hükümetin açıkladığı tüketici fiyat verilerine dayanarak hesaplanan çekirdek enflasyon ölçümü şubat ayında düşüş gösterdi.
26.03.2024 Uzmanpara
Kredi kartı kullananlar dikkat: Yüzde 152’lik artış! Nedeni belli oldu
Kredi kartı kullananlar dikkat: Yüzde 152’lik artış! Nedeni belli oldu Son dönemde kredi kartlarına ilişkin düzenlemeler kamuoyunun gündeminde oldukça sık yer almaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda kredi kartlarında nakit çekimi faizi yükseltilirken, nakit çekime uygulanan taksit sayısı düşürülmüştü. Kredi kartlarına düzenlemenin sıklaştığı dönemde kart kullanımıyla ilgili önemli veri paylaşıldı. Yüzde 152’lik artış dikkat çekti. İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
Yumaklı: Su zengini değiliz
Yumaklı: Su zengini değiliz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Dünya Su Günü Programı’nda, iklim olaylarında rekor artışlar yaşandığını belirterek, “Bu durumun bir yansıması olarak ülkemizde bir yandan kuraklık, bir yandan orman yangınları diğer yandan sel felaketleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Hatta aynı gün içinde bir yerde sel başka bir yerde orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz” dedi.
26.03.2024 Ekonomi
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak'
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2030’da ülkemizde su kaynakları yüzde 20 oranında azalırken, nüfusumuzun yüzde 10 oranında artması bekleniyor. 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacını karşılamak için yüzde 65-70 daha fazla gıdaya, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Türk tanker gemisi, 120 mülteciyi kurtardı
Türk tanker gemisi, 120 mülteciyi kurtardı Tunus-Malta arasında seyir halindeyken batmak üzere olan mülteci teknesine Beks Bodrum tanker gemisi yardım etti.
25.03.2024 Haberler
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatı mart ayında gözle görülür bir şekilde iyileşti.
25.03.2024 Uzmanpara
Japonya'da süpermarket satışları artış gösterdi
Japonya'da süpermarket satışları artış gösterdi Japonya'da zincir marketlerin ciroları kasım ayında yıllık bazda üst üste 12'nci ayında da artış gösterdi.
25.03.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Gıda ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.