Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış gilaburu meyvesi
Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış gilaburu meyvesi Daha çok Kayseri'nin Bünyan ilçesi ile civarında yetişip "gilaburu" adıyla bilinen bitkinin faydaları bilimsel olarak kanıtlandı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde "gilabolu, giraboru, kirabolu, frenk üzümü" gibi çeşitli isimlerle anılan gilaburu, içeriğindeki mineraller ve asit dolayısıyla "gençlik iksiri" olarak da anılıyor. İşte gilaburu bilmediğiniz faydaları…
1.11.2018 Alternatif Tıp
Gilaburu suyu
Gilaburu suyu Gilaburu suyu hem lezzetli hem de faydalı bir içecek olarak hayatınızda yer edinebilir. Gilaburu suyunun faydaları arasında ilk sırayı ciddi ağrılara yol açan böbrek taşı rahatsızlığı alıyor. Gilaburu, bazılarınızın bildiği bazılarınızın ise belki de adını dahi duymadığı üzüme benzeyen bir meyvedir. Sağlıktan güzelliğe birçok kullanım alanı vardır. Kayseri ve civarında yetişir. Endemik bir bitkidir. Gilaburu, suyu sıkılarak tüketilir.
6.07.2021 İçecek Tarifleri
Gençlik iksiri gilaburu
Gençlik iksiri gilaburu Kayseri'nin Bünyan ilçesi ve çevresinde yetişen, sağlık açısından çeşitli faydaları bulunduğu bilinen gilaburunun yurt dışı piyasasına sunulması için çalışma başlatıldı.
14.10.2016 Genel Sağlık