SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

#GiyilebilirSanat

Kökleri çok eski tarihlere uzanan nakış sanatının hala çok geleneksel olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Oysa günümüzde dijitalleşmenin avantajlarından da yararlanılarak akla gelmedik modern tasarımlar yapılabiliyor.

|

Geleneksel nakışta en önemli unsur el emeği iken, modern zamanda yerini tasarım sürecine bıraktı.

Esmod Fashion Academy ve Görsel Sanatlar Akademisi’nde moda ve tasarım eğitimlerini tamamlayan İpsiz Terzi’nin kurucusu Bahar Özen, işçilik sürecini şu şekilde özetliyor:

“Nakış yapacağım deseni önce bilgisayar programı ile yeniden tasarlıyorum, sonrasında makine yardımıyla kumaşa döküyorum. Tıpkı bir ressam gibi kumaşı tuval olarak kullanabilirsiniz. Yapım aşaması biraz vakit alıyor haliyle. "Slow fashion" denilen ve saygı duyulması gereken bu akımı destekliyorum çünkü ortada fazlaca harcanan zaman ve emek söz konusu. Hazırlanan her parçanın tek olması, her seferinde yeni bir heyecan, yeni bir keşif demek! Michelangelo’nun 1500’lerde yaptığı "Adem'in Yaratılışı" tablosunu iğne ve iple yeniden yorumlayabilmek müthiş bir duygu. Bir sanat eserinin çağrışımını üzerinizde taşımak ise giyilebilir sanata farklı bir bakış açısı kazandırıyor."

Daha fazla bilgi için İpsizterzi.com.tr’yi ziyaret edebilir, instagram hesabınızdan @ipsizterzi’yi takip edebilirsiniz!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.