Gizem Telci

Gizem Telci

gizemtelci@gmail.com

Tüm Yazıları

Yurt dışı seyahatlerinde ilk aklımıza gelen şey, bütçemizi zorlamadan iyi vakit geçirmek oluyor haliyle. Euro ve TL arasındaki cep yakan fark, bizim de yüreğimizi acıtabiliyor zaman zaman. Durum böyle olunca, sizin için ekonomik olduğu kadar da keyifli bir Brüksel listesi hazırladık. Haydi yavaştan planları yapın, bahar aylarında Brüksel'in cıvıldayan sokakları sizi bekliyor.

1. Streetart'larla Büyülenmece

20 Euroya Brükselde Yapabileceğiniz 20 Şey

Brüksel tam bir street art cenneti. Bizim de nur topu gibi mural (duvar resmi) festivallerimiz olmaya başlamış ve kendimizi sokakta duvarlara hayranlıkla bakmaya alıştırmışken, işin geldiği noktayı bir de Brüksel'de keşfedin derim. Hem de bu etkinlik tamamen ücretsiz. Yalnızca Brüksel Grand Place'e vardığınızda, ara sokaklara doğru kendinizi bırakmanız yeterli.

Haberin Devamı

2. Delirium'da Bira Çılgınlığı

20 Euroya Brükselde Yapabileceğiniz 20 Şey

Brüksel ve bira kelimeleri yan yana gelince ilk akla gelen adres Delirium oluyor haliyle. Menüsünde hali kabarık bir bira listesi görmeniz mümkün. Mekan, 2400 çeşitin üzerinde birayı aynı anda sunabilme özelliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş vakti zamanında. Brüksel'e gitmişken Kwak birası denenir, bu da en iyi Delirium'da içilir diyorum.

3. Moof Museum'da Çocukluk Anıları

Moof Museum yani orjinal figürlerin müzesi. Hani şu çocukken hep içinde olmayı hayal ettiğimiz Şirinler Köyü, maceralarına kendimizi kaptırdığımız Tenten, ıspanak yedikçe birlikte kas yaptığımız Temel Reis'in, Safinaz'ın dev ve şahane figürleri var burada. İçinizdeki çocuğu şımartmayı seviyorsanız gidin derim. Giriş 10 euro.

4. Leonidas'ta Çikolata Şenliği

Çikolata denince akan sular durur bende. Nanelisi, limonlusu, karamellisi, bitteri hep gönlümde de damağımda da ayrı bir yer sahibidir. Durum böyle olunca Belçika sınırlarına adım attığımda, kendimi oraların en meşhur çikolatacısı Leonidas'ta kaybetmeden edemedim. Yediğim en iyi çikolataların hala Amsterdam'daki Urban Cacao'da olduğunu düşünsem de, Leonidas da gitmişken mutlaka tadılması gereken lezzetler sunuyor. Dükkanda farklı çeşitlerden tadım yapma şansınız var. Fiyatlar ise 5 euro'dan başlıyor.

Haberin Devamı

5. Manneken Pis (İşeyen Çocuk) Heykeli

Buyurunuz bir ücretsiz etkinlik daha! Heykeli gördüğünüzde "bu muymuş?" deme ihtimalinizin yüksek olduğunu şimdiden söyleyeyim. Ama hikayesini de anlatırsam konu biraz daha anlamlı gelebilir belki. En bilinen hikaye diyor ki; savaş sırasında şehri çevreleyen duvarların dibine bir bomba düşmüş. Hem de tam cephaneliklerin yanına... Küçük bir çocuk bombanın üzerine işemiş ve patlamasını engelleyerek şehri yok olmaktan kurtarmış. Sonrasında da 1618 yılında bu bronz heykel yapılmış.

6. Poechenellekelder'de Yorgunluk Kahvesi

Sokaklarda çok gezdik, nerede bir soluklansak acaba derseniz, şehrin en gidilesi mekanlarından biri de Poechenellekelder. Kuklalar, askeri armalar, kostümler ve antika eşyalarla döşenmiş enteresan bir atmosferi var. Bir yorgunluk kahvesi ya da şarabı içmek için de oturabilirsiniz. Fiyatlar 10 euro civarında.

7. Mimari Deneyim: Atomium

Haberin Devamı

Özellikle mimariyle haşır neşir olanlar için ilginç bir deneyim olabilir burası. Atomium 1958'de Expo 58 fuarı için yapılmış fakat daha sonra fuar bittikten sonra planlanan şekilde yerinden kaldırılmamış. Demirin kristal yapısının 165 milyon kat büyütülmüş halinden esinlenen ve dokuz çelik kürenin birbirine bağlanması ile oluşturulan bir bina burası. Giriş 11 euro ama sadece dışarıdan bakıp fotoğraf çektirmek de tercih edilebilir.

8. Katedral Keşfi

Avrupa'ya gitmişken tarihi atmosferini solumadan dönmek olmaz tabi. St. Micheal ve St. Gudula Katedralleri Treurenberg Tepesi'nde bulunan Romen Katolik kiliseleri. Mimarisi Paris'teki Notre Dame Katedrali'ni andırır. Fotoğraf çekmek için fazlaca malzeme bulabilirsiniz. Giriş ücretsiz fakat bazı özel bölümlere girmek için ücret ödemeniz gerekebilir.

9. Avrupa Parlemento Binası

Brüksel'de ücretsiz ve sıra dışı başka bir deneyim... Avrupa Parlemento Binası'na ev sahipliği yapan Espace Leopold'u ücretsiz sesli tur ile gezmeniz mümkün. Bina önemli toplantılar haricinde herkesin ziyaretine açık.

10. Galeria De La Reine'de Cazip Vitrinler

Brüksel'in en meşhur pasajı Galeria De La Reine. Yılda yaklaşık 6 milyon turist buraya geliyormuş. Meşhur çikolatacı Leonidas'tan mücevhercilere birçok farklı mağazayı bir arada bulmanız mümkün. Binanın görkemli yapısını görmenizi tavsiye ederim.

Devamı için tıklayın.

Kaynak: geziko.com/blog