Göbek Büyürken Penis Küçülebilir

Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Sağlık Araştırması, aşırı kilo ve obezitenin salgın düzeyde bir toplumsal sağlık sorunu haline geldiğini gösteriyor.

Araştırma sonuçlarına göre ülkemizdeki her 5 erkekten 1’i obez. Obez olup olmadığınızı anlamak için basit bir yöntem var. Vücut kitle indeksi hesaplaması. Kilogram cinsinden ağırlığın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle bulunuyor.

Hesaplamadan çıkan vücut kitle indeksi sonucunuz 30’un üzerinde ise maalesef obezsiniz. Daha da iç karartıcı olan tarafı, beslenmenize, diyetinize ve hareketli yaşam tarzına dikkat etmezseniz daha fazla kilo alma ihtimalinizi yüksek olması. Çünkü obezitede yağ dokusu, sizin iştahınızın daha da artmasına, daha çok yemenize ve dolayısıyla daha fazla kilo almanıza yol açacaktır. Yani tam bir kısır döngü.

Haberin Devamı

Son yıllarda kadınlar arasında olduğu gibi erkeklerde de artış eğilimi gösteren obezite, erkeklerin en sık kilo aldığı bölgeler olan göbek ve bel çevresinin aşırı miktarda yağ dokusuyla büyümesine neden oluyor. Sonuç itibarıyla büyük ve sarkan bir göbek görüntüsü ve pantolonun üzerine düşen, beli çepeçevre saran bir yağ dokusu ortaya çıkıyor.

Penisin Bir Kısmı Yağ Dokusuna Gömülüyor

5 erkekten 1’i’nin kalp damar, diyabet gibi birçok hastalık açısından ciddi risk grubunda olduğunu birçoğumuz biliyoruz. Obezitenin, erkekler için pek gündeme getirilmeyen ama erkeklerin en hassas olduğu bir konu daha var. O da obeziteyle gelen aşırı yağ dokularının “gömülü penis” durumu yaratması ve penisin olduğundan daha küçük görünmesidir.

Penis boyunun ideal uzunlukta olup olmadığı, çoğu erkeğin kafasında ciddi soru işaretidir. Penis boyundan ve penis kalınlığından memnun olmayan erkeklerin bu memnuniyetsizliğini arttıran faktör, aşırı göbeklenme ve penis kökündeki yağ birikimiyle oluşan “gömülü penis” durumudur. Erkeklerdeki obezite gerçeğini dikkate aldığımızda her 5 erkekten 1’inin penisi daha küçük görünebilmektedir.

Erkeklerin bilinçaltında yatan, otorite ve erkeklik algısını sembolize eden penis büyüklüğü, aynı zamanda çoğu erkeğin özgüveni üzerinde etkilidir. Penisin bir kısmının kasıktaki yağların içinde kaybolması, dolayısıyla daha küçük görünmesi erkeklik algısında zedelenmeye yol açabilmektedir. Bu önemli ve hassas bir sorundur.

Haberin Devamı

Lazer Lipoliz, Penisin Görünürlüğünü Büyütüyor

Aşırı yağ dokusunun içinde bir kısmı gömülü penisin tedavisi için son derece yüz güldüren ve kolaylıkla gerçekleştirilen işlem, lazer lipoliz ya da lazer liposuction yağ aldırma ve yok etme tekniklerinden oluşuyor. Yağlanmanın miktarına göre lazer lipoliz ya da liposuction’dan biri ya da kombine operasyon gerçekleştiriliyor. Penisin gerçek boyutunu gizleyen, kasık bölgesindeki yağ dokuları, dikiş gerektirmeyi mini kesilerden girilerek çok ince kanüllerdeki lazer ışınlarıyla eritilerek vücut tarafından emilip yok ediliyor. Yağ miktarı emilemeyecek kadar çoksa liposuction yöntemiyle dışarı alınıyor. Penis kökünü çevreleyen fazla yağ miktarı ortadan kaldırılarak, penis boyu günübirlik bir işlemle gerçek boyutuna ve görünümüne kavuşturuluyor.

Haberin Devamı

Penis büyütmek ve kalınlaştırmak talebi sözkonusu ise, gömülü penis için uygulanan lazer lipoliz işlemiyle aynı anda bu işlemleri de tek bir operasyon çatısı altında gerçekleştiriliyor.

Penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı, hafif bir narkoz altında 60 ila 90 dakika arasında tamamlanan, iyileşme süreci 6 haftayı bulan bir operasyondur.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan