Göbek Yağları Böyle Erir

Belki sizin de başınıza gelmiştir... İnatçı göbek yağlarını eritmek bazen gerçekten de "tam zamanlı bir iş gibi" mesai gerektirir. Üstelik istenilen sonucu alamamanın yaratabileceği hayal kırıklığı ve yılgınlık da bir yana.

Oysa düzenli egzersiz dışında çok az bir zaman harcayarak hazırlayacağınız bir smoothie size bu konuda yardımcı olabilir.

Gelin şimdi size inatçı göbek yağlarını eriten ve gayet sağlıklı malzemelerle hazırlanan bir smoothie tarifi vereyim. Üstelik bunu, yatağa gitmeden birkaç saat önce bile tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Önce smoothie için kullanılan malzemeleri şöyle bir kısaca gözden geçirelim.

Su: Sadece göbek yağlarını eritmek ya da kilo vermek için değil sağlıklı yaşamak için de bol bol su içmelisiniz. Su içmek toksinlerden arındırır, metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını artırır. Hepsinden önemlisi de tokluk hissi sağlar.

Salatalık: Bu benim danışanlarıma sık sık önerdiğim bir yiyecek, özellikle de ara öğün olarak. Yüksek oranda su ve lif içerir. Metabolizmayı hızlandırması da cabası. Çok iyi bir C vitamini kaynağı olan salatalığın en önemli özelliklerinden biri de diüretik yani idrar söktürücü olması. Yani bu da vücudunuzda ödem varsa bundan kurtulmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir.

Limon: Çok uzun zamandır kilo verme trendlerinin parlayan yıldızlarından biri limon. Limonun içerdiği bol miktarda C vitamini yağ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca tıpkı salatalık gibi idrar söktürücü özelliği de var.

Zencefil: Mutfaklarda sık sık kullanılan zencefil, sadece lezzetli bir baharat değil aynı zamanda kan şekeri dengesini sağlayarak iştahı kontrol etme özelliğine de sahip. Ayrıca sadece göbek yağlarını eritmek isteyenler için değil genel anlamda kilo vermek ya da formda kalmak isteyenler için zencefilin bir başka özelliği daha var: Kortizol hormonunun artışını engelliyor. Şöyle bir hatırlayalım, stres hormonu da denilen kortizol, açlık hissi yaratıp zararlı yiyeceklere yöneltiyor. İşte zencefil, kortizol seviyesinin yükselmesini baskılayarak bunu engelliyor.

Maydanoz ve kişniş: Belki de mutfakklarınızda sık sık kullandığınız malzemeler arasında maydanoz ve kişniş. Her ikisi de vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından son derece zengin. Ayrıca şişkinlik, mide bulantısı, bağırsak krampları ve gaz birikmesi gibi sorunların önlenmesine yardımcı oluyor. Bütün bunlara ek olarak da sakinleştirici özelliği de var her ikisinin de.

Haberin Devamı

İnatçı göbek yağlarını eriten smoothie yapımı

Şimdi gelelim faydalarını özetlediğim bu malzemeleri kullanılarak hazırlanacak inatçı göbek yağlarıyla mücadele edden smoothie yapımına.

Malzemeler ve miktarları

İki tane kabukları soyulmuş salatalık
Yarım bardak su
Bir limonun suyu
Bir yemek kaşığı toz zencefil
Bir avuç kişniş ya da bir çay bardağı maydanoz

Hazırlanışı: Gayet kolay! Bütün bu malzemeyi blender'a koyun ve karıştırın. İnatçı göbek yağlarıyla mücadele edip metabolizmanızı hızlandıran smoothie'niz hazır!

  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.

Haberin Devamı