Göğüs Dikleştirme ile Sarkıklara Elveda!

Zaman ve çevresel koşullar nedeniyle göğüslerde sarkmalar oluşabilir. Bu sarkmalar özellikle doğum ve emzirme gibi durumlarda daha da fazla olur. Çevresel ya da genetik nedenlerle göğüsler arasında asimetri ya da farklılıklar da meydana gelmektedir. Göğüs dikleştirme operasyonlarıyla bu farklılıklar da ortadan kaldırılır. Göğüslerde sarkmalar kendi içerisinde sınıflandırılmaktadır. Meme altı çizgisinde olanlara hafif sarkma, meme altı çizgisinden 2-3 cm altında orta dereceli sarkma ve 3 cm’den daha fazla sarkmaların olduğu durumlara ise ileri derece sarkma adı verilmektedir. Sarkma miktarına ve hastanın fizyolojine göre dikleştirme operasyonları da farklılıklar göstermektedir.

Haberin Devamı

Bu operasyonlarda sarkık haldeki meme dokusu tekrardan doğal görünümüne kavuşturulmakta ve meme başı yeniden olması gereken yere çekilmektedir. Operasyon esnasında hangi teknik kullanılırsa kullanılsın, göğüs dikleştirme operasyonu sonrası iz oluşmaktadır.

Meme dikleştirme operasyonu genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastadan hastaya göre farklılık gösterse de operasyon süresi yaklaşık olarak 3 saat kadar olmaktadır. Meme hacmi düşük olan hastalarda meme dikleştirme operasyonu ile beraber aynı zamanda protez uygulaması da yapılabilmektedir. Bu şekilde göğüse hacim kazandırılır. Bu şekilde iki operasyonun iyileşme süreci tek bir dönemde gerçekleşir.

Operasyon Sonrası

Göğüs dikleştirme operasyonu sonrası iyileşme süreci hastalar tarafından oldukça rahat geçmektedir. Ameliyat sonrasında ağrı olabilir ancak bu durum ağrı kesici ilaçlar ile atlatılabilir. Bu ağrı ve şişlikler de 1 hafta içerisinde kendiliğinden ortadan kalkmaktadır.

Operasyonda estetik dikişler kullanıldığı için operasyon sonrasında dikiş alımı gerçekleştirilmemektedir. Hastalar yaklaşık 3-4 gün içerisinde sosyal yaşamlarına geri dönebilmektedir. Hastaların ilk bir ay içerisinde ağır sporlardan uzak durması önerilmektedir.

Meme dikleştirme operasyonlarının esas etkileri yaklaşık bir ay sonra ortaya çıkar. Bu süreden itibaren göğsün alt kıvrımı daha doğal bir görünüme kavuşmakta ve operasyon öncesi karar verilen görünüm ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat