Teknoloji Google, bazı kişilerin telefonlarındaki bilgileri değiştirdiği için özür diledi

Google, bazı kişilerin telefonlarındaki bilgileri değiştirdiği için özür diledi

18.09.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

Bazı Android akıllı telefon kullanıcıları, pil tasarrufu ayarlarının bilgi ve rızası olmadan değiştirildiğini bildirdi. Google, yanlışlıkla istenenden daha fazla kullanıcıya dağıtılan deneysel özellik olduğunu itiraf etti ve daha sonra kafa karışıklığı için özür diledi.

Google, bazı kişilerin telefonlarındaki bilgileri değiştirdiği için özür diledi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, akıllı telefon kullanıcılarından telefonların pil tasarrufu ayarlar bilgisini onay almadan değiştirdiği için özür diledi.

Çok sayıda Android kullanıcısına göre, Google'ın Pixel akıllı telefonlarındaki pil tasarrufu seçeneği, devre dışı bırakılmış olsa bile, açık bir şekilde etkinleştirildi. Etkilenen telefonlar Android işletim sisteminin en son sürümü olan Android Pie 9.0 ile çalışıyordu.

Pil tasarrufu özelliği, telefonun performansını yavaşlatıyor ve telefonun, e-postalar ve uygulamalardaki güncellemeler gibi şeyler için bildirimleri etkin bir şekilde aramalarını önlüyor.

Google pil tasarrufu ayarları etkilenen telefonları daha sonra orijinal ayarlarına geri döndürdü.

Google'ın deneysel özelliklerini kullanıma sunması, görünüşte zararsız bir kaza olsa da, Android ile çalışan telefonlarda kullandığı kontrol türüyle ilgili olarak soruları gündeme getirdi. Google'ın akıllı telefonlarındaki ayarları uzaktan değiştirebileceği fikri, telefon sahiplerinin değişiklikten haberdar edilmemesi gibi durumlar iyi karşılanmadı.

Yazarlar