Göz Altı Torbalarının Oluşmasının 4 Sürpriz Sebebi

Günde 7-9 saatten az uyumuyorsanız, genetik olarak ailenizde göz altı torbaları yoksa ve düzenli bir cilt bakımı uyguluyorsanız normalde göz altı torbalarına sahip olmamanız gerekir. Ama tüm bunlara rağmen göz altı torbalarınız oluşuyorsa hiç aklınıza gelmeyecek sürpriz bir sebepten kaynaklanıyor olabilir...

1. Yanlış bölgelere yanlış cilt bakımı uygulamak

Glikolik asit, retinol, salisilik asit gibi bileşenler bir çok bakım ürününde bulunur. Bunlar görünüşünüzü canlandırmak ve cildinizin esnek kalması için oldukça faydalı maddelerdir. Fakat bu ürünler aynı zamanda asidik yapıları nedeni ile ciltte tahrişe sebebiyet verebilirler. Göz çevresi de cildin en hassas olduğu bölgelerdendir ve bu maddeler göz çevresine yoğun bir biçimde sürüldüğünde bu tahrişler iltihapa da sebebiyet vererek göz altı torbalarını oluşturabilirler. Kullandığınız ürünleri göz çevresine uygularken gözün altında parmaklarınızla hissedebileceğiniz sert kemiği sınır olarak belirleyin ve onun ötesine geçmemeye çalışın.

Haberin Devamı

2. Saçları ve yüzü iyi durulamamak

Saçlarınızı şampuanladıktan sonra iyi durulamadığınız şampuan rezidüleri göz altlarındaki hassas bölgede kalabiliyor. Bu bölgeyi daha sonra ellerinizle ovaladığınızda göz kapağı bölgesinden bu kirler ve kimyasal kalıntılar giriş yaparak cildinizde iltihaplanma meydana getiriyor. Bu iltihaplanmanın sonucu da tahmin edebileceğiniz gibi göz altı torbaları oluyor. Sabun ve şampuanla saçlarınızı ve yüzünüzü yıkadıktan sonra göz çevrenizi iyice duruladığınızdan ve hiçbir kalıntı kalmadığından emin olun.

3. Aşırı tuz tüketmek

Aşırı tuz tüketimi sonunda vücuda giren aşırı sodyum, suyun cildimizde garip yerlerde tutulmasını da sağlar. Göz altı torbaları oluşturup buradaki suyu korumak da bunlardan birisidir. Göz altı torbaları aşırı tuz tüketiminin cilde verdiği hasarlardan sadece birisidir. Cilde pek çok yönden zarar veren tuzu aşırı tüketmeyin.

4. Ani kilo kayıpları

Yaşlanma ile paralel olarak yanakların aşağı doğru sarkması göz altında torbalar oluşmasına sebep olabilir. Ama kısa sürede aşırı kilo vermek de tam olarak bu etkiyi yaratarak göz altı torbaları oluşturabilir. Eğer kilo veriyorsanız ve buna bağlı olarak göz altı torbalarının oluşmasını istemiyorsanız göz altı bölgelerinize sabah ve akşam buz küpleri ile soğuk kompres uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Arzu YURT

www.ciltsitesi.com