Sağlıklı ve genç görünen bir göz çevresi için neler yapabiliriz?
Sağlıklı ve genç görünen bir göz çevresi için neler yapabiliriz? Yüz bölgemizde yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı yerlerin başında göz çevresi geliyor. Yüzümüzün en hassas bölgelerinden olan göz çevresi genç ve güzel görünüm konusunda da belirleyici bir role sahip. Bu bölgede yüzümüzün doğal hareketleri ve mimiklerine çevresel faktörler de eklenince diğer cilt bölgelerine göre daha hızlı yaşlanma gerçekleşiyor. Sadece yaşlanma değil sağlıklı, dinlenmiş, duru bir görünüm için de göz çevresi bakımı çok önemli. Göz çevresinde en çok kırışıklık, torbalanma, renk eşitsizlikleri ve lekeler ile ilgili şikayetler aldıklarını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar göz çevresi bakımı ile ilgili bilgi verdi.
17.01.2022 Cilt Bakımı
Göz çevresi kırışıklarına karşı tüyolar
Göz çevresi kırışıklarına karşı tüyolar Plastik, Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar,göz çevresinin doğal yaşlanma sürecinde kırışıklıkların en fazla kendini gösterdiği hassas bölgelerin başında geldiğini ifade ederek, yaşlanma sürecini durdurmanın mümkün olmadığını, ancak yavaşlatılabileceğini söyledi.
5.12.2021 Güzellik
Göz çevresi gençleştirme yöntemleri
Göz çevresi gençleştirme yöntemleri Vücudunuzda yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yer göz çevresidir. Kişilerin yaşam tarzları ve ileri yaş ile birlikte özellikle bu bölgede bazı değişiklikler olur. Göz çevresi gençleştirme için çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Bunlar, ameliyatsız göz kapağı estetiği, göz mezoterapisi, göz peelingi, göz altı dolgusu, botoks, göz altı yağ butonlarının tedavisidir. Dr. Yasemin Savaş, göz çevresi gençleştirme tedavileri hakkında bilgi verdi.
16.11.2021 Estetik
Kendin yap: Kırışıklıkları yok eden maske tarifi
Kendin yap: Kırışıklıkları yok eden maske tarifi Salatalıkları yiyecek olarak tüketmeyi çok sevsek de, kabak ailesinin bu üyesinin; doğanın bilinen en iyi anti-inflamatuar botaniklerinden biri olduğunu da unutmamakta fayda var! Bu ev yapımı salatalık yüz maskesi tarifiyle, salatalığın iyileştirici gücünden faydalanın. İşte detaylar... PEMBENAR ÖZEL
18.08.2021 Cilt Bakımı
Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için en iyi doğal çözüm
Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için en iyi doğal çözüm Göz çevremizde zamanla gelişen kırışıklıklar bizi olduğumuzdan daha olgun gösterebilir. Pahalı kremlerden sonuç alamayan ve doğal ürünler tercih etmek isteyenler için havuç maskesi tarifi paylaşıyoruz. İşte göz çevrenizde oluşan kırışıklıkları azaltacak ev yapımı maske tarifi... PEMBENAR ÖZEL
15.05.2021 Cilt Bakımı
Göz çevresindeki kuru cilde nasıl müdahale edilir?
Göz çevresindeki kuru cilde nasıl müdahale edilir? Hepimiz kuru cild ile başa çıkmanın eğlenceli olmadığını kabul ediyoruz. Ancak göz çevresindeki kuru cilt, rahatsızlığınızı yepyeni bir seviyeye taşıyabilir. Gözlerinizi çevreleyen cildi nemlendirmek için en iyi ipuçları ve cilt bakım ürünü önerilerini sizin için derledik.
2.06.2020 Cilt Bakımı
Göz çevresini canlandırmanın 5 yolu
Göz çevresini canlandırmanın 5 yolu Göz çevresi bakımı için pahalı yaşlanma karşıtı kremler almanıza gerek yok. Göz çevresinde koyu halkalar, ince çizgiler ve şişkinlik (göz altı torbaları) gibi kusurları görmek yaygındır. Göz çevrenizdeki cilde bakım yapmanın birçok uygun ve basit yolu var. İşte göz çevrenizi canlandıracak 5 yöntem...
11.11.2019 Cilt Bakımı
Göz çevresi neden kırışır? Göz çevresi bakımı nasıl olmalı?
Göz çevresi neden kırışır? Göz çevresi bakımı nasıl olmalı? Yüzümüzde yaşlılık belirtilerini en erken gözlemlemeye başladığımız yer göz çevremizdir. Peki hassas ve oldukça ince bir cilde sahip olan göz çevresini nasıl korumalıyız?
15.10.2019 Cilt Bakımı
Kodlarla gelen güzelliğin yaratıcısı CODAGE Paris artık Türkiye'de!
Kodlarla gelen güzelliğin yaratıcısı CODAGE Paris artık Türkiye'de! İlhamını ve uzmanlığını Fransız eczacılık geleneğinden alan CODAGE Paris, kişiye özel analizlere dayanan cilt bakım formülleriyle oluşturulan geniş ürün yelpazesiyle Almanya, Yunanistan, ABD, İngiltere, İspanya, Norveç gibi ülkelerin ardından şimdi de Türkiye'de seçkin eczanelerde tüketiciyle buluşuyor. Etkili ürünleriyle kısa süre içinde hızla büyüyerek 25 ülkede yer alan dermokozmetik markası CODAGE Paris'in ana uzmanlık alanını ise serumlar oluşturuyor.
Göz çevresinde mor haleler ne anlama geliyor?
Göz çevresinde mor haleler ne anlama geliyor? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, göz çevresinde yer alan mor halelerin ne anlama geldiğini açıkladı.
4.09.2018 Genel Sağlık
Sabah şişen gözlere öneriler
Sabah şişen gözlere öneriler Sabah kalktığınızda göz kapaklarınız şiş mi uyanıyorsunuz? Bunun birçok sebebi olabilir. Başlıca nedenleri stres,yorgunluk, uykusuzluk ya da aşırı uyumadır. Sabahları şişen gözleriniz için birçok doğal çözüm mevcuttur.
14.02.2018 Cilt Bakımı
Hem gözünüz hem dudağınız için çift etki!
Hem gözünüz hem dudağınız için çift etki! Hem göz hem de dudak çevresi için etkili olan Eye and Lip Contour Regenerating Cream, düzenli kullanım sonucunda göz ve dudak çevresinde yaşlanma etkilerine karşı savaşıyor.