SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Göz kamaştırıcı ahşap evler

Ahşap evler hangimizin hayallerini süslemedi ki... İşte dünyanın dört bir yanından gözlerinizi kamaştıracak, hayranlığınızı arttıracak hatta belki heveslendirecek ahşap evler.

|

Tarihin içinden gelen ve mimarinin oluşmaya başladığı ilk yıllardan itibaren kullanılan ahşap malzeme, modern dünyada yeniden yaygınlaşmaya başladı. Bunun elbette pek çok nedeni var; birincisi imar izni açısından ahşap evlerin olanaklarının betonarme ya da taş yapılara göre daha çok olması.

İkincisi ise ahşap evlerin hem doğallık, hem maliyet, hem de inşaat hızı açısından kolaylık sağlaması. Yeniden popülerleşen ahşap evler artık yalnızca basit ve küçük kabinlerden ibaret değil çünkü mimarlar ve tasarımcılar yıllardır yeni ve heyecan verici formlar oluşturmak için çalışıyorlar.

Üstelik baştan aşağı betonla kaplı olan kentlerde de artık yeni şehir evleri için daha fazla organik ve yumuşak bir cephe modeli aranıyor ve bu yeni arayış kendini çağdaş ahşap ev mimarilerinde buluyor. Bu yazımızda dünyanın dört bir yanından, hem şehir hem de kırsal alanlarda harikalar yaratan büyüleyici ahşap evleri derledik.

Japonya'da bir orman evi
(Morimoto Artelier / homify.com.tr)

İlk örneğimiz Japonya'nın başkenti Tokyo'dan. Uzman mimarlar çevredeki doğallığı içselleştiren ve içinde yaşayanlara tam anlamıyla hissettirebilen bir yapı oluşturmak için Japon mimarisindeki temel unsurlardan yararlanmışlar. Koyu renkli malzemenin sıra dışı yapısı, keskin ve temiz hatları ve minimalist ve ekolojik yapısı ile gelenekseli modernle kavuşturan şık ve göz alıcı bir orman evi...

Doğayla iç içe
(Woody-Holzhaus / homify.com.tr)

Bu modern ahşap ev ise Almanya'nın Burg Stargard kentinde yer alıyor. Evin geleneksel formu İskandinav tarzının şık bir örneği olarak öne çıkıyor. Küçük ama sevimli bir mimari ile kereste panellerinin pek çok cam unsurla harmanlanması benzersiz bir dış cephe görünümü yaratıyor. Kullanılan doğal ahşap malzeme sayesinde ev içinde bulunduğu doğal çevreye mükemmel bir uyum sağlıyor.

Amerika'dan çağdaş ve büyüleyici bir örnek
(Bates Masi / homify.com.tr)

Ahşap ev modellerinin her geçen gün biraz daha çeşitlendiğini ve eşsiz bir model yelpazesine kavuştuğunu söylemiştik. Bu örneğimizde ise tarihinde her zaman ahşap mimari ile bilinen Amerika'nın New York kentine uzanıyoruz. Ahşap ev denilince aklınıza küçük ve sevimli kırsal evler geliyorsa bu ev bakış açınızı tamamen değiştirmeye yetecek. Olabildiğince lüks, geniş, çağdaş bir malikane adeta! Farklı katmanlarda uzanan, malzemesinden mimari özelliklerine kadar her şeyiyle incelikli, sıra dışı ve hayalleri süsleyecek bir tasarım...

Kırmızı şehir evi
(Gaape Arquitectura / homify.com.tr)

Portekiz'den çarpıcı bir şehir evi örneği! Ahşabın en harika özelliklerinden biri de her tarza, ortama ve moda uyum sağlayabilecek bir malzeme olmasıdır şüphesiz. Ahşap malzemeden ıssız bir dağ evi de, huzurlu ve sıcacık bir sahil evi de yaratabilirsiniz. Ya da bu örnekteki gibi kusursuz bir şehir evi! Kırmızı rengiyle sevimli ve canlı bir yapıya sahip olan bu ahşap ev yalnızca içinde yaşayanlar için harika bir ev değil; aynı zamanda şehrin kültürel mirasına katkıda bulunan ve içinde bulunduğu sokağı güzelleştiren mimari bir değer!

Modüler ev
(Noem / homify.com.tr)

Bu da ne böyle? Konteyner ev mi? Prefabrik bir yapı mı? Küçük bir ahşap bungalov mi? İspanya'nın Barselona şehrinde yer alan bu küçük ve şık eve bakınca aklınızda bu tarz sorular oluştuğunu biliyoruz. Bu ev çağdaş mimari ve teknolojinin geldiği son noktalardan birini temsil ediyor. Ahşap malzemeden oluşturulan bir modüler ev. Ahşap prefabrik ev de diyebiliriz. Hem tasarım olarak göz kamaştırıyor, hem de inşa kolaylığı ve maliyet düşüklüğüyle insanı kendine hayran bırakıyor.

Türkiye'den huzur dolu bir bungalov
(Saklı Göl Evleri / homify.com.tr)

Ve son olarak ülkemizden harika bir örnek... Orman ağaçlarıyla çevrili huzur dolu doğasıyla kusursuz bir ahşap ev... Beyaz ahşabın yalın, konforlu ve dinlendirici özelliğinin temiz hava ve herkesin yaşamak isteyeceği bir çevre ile buluşturan bu bungalov örneği Burdur'da Karacaören Gölü kenarındaki ormanlık alanda yer alıyor.


Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.