Gözaltı Torbalarınız Yalan Söyleyebilir mi?

Çevremizde bazen, yaşının genç olmasına rağmen alt göz kapağında belirgin torbaların oluştuğu insanlarla karşılaşırız. Aslında gözaltı torbaları ilerleyen yaşlarda birçok faktörün etkisiyle ortaya çıkar. Yaşlanmanın en önemli belirtilerindendir. Ancak maalesef gençlerde de görülebiliyor.

Yaşlanmadan, yaşlılığın en belirgin işaretlerinden olan göz altı torbalarının belirmesi, bakışlardaki canlılığı yok ederek, 20’li yaşlardan itibaren yaşlı ve yorgun bir yüz ifadesi ortaya çıkarıyor.

Yalancı Göz Altı Torbaların Nedeni Ailesel Yatkınlık

Haberin Devamı

Genç yaşta ortaya çıkan bu gözaltı torbalarına, aslında “yalancı torbalar” diyoruz. Yalancı göz altı torbalarının, yaşlanmadan genç yaşta ortaya çıkmasının asıl nedeni genetik ve ailesel yatkınlıktır. Kişinin üst göz kapağında ve göz altında deri sarkması ve kırışıklık yoktur. Kapak derisinin dokusu normal gerginliğe sahiptir. Aile bireylerinde görülen erken yaştaki yanak düşmesi ya da elmacık kemiklerinin genetik olarak genç yaşta belirginliğini kaybetmesi sonunda elmacık bölgesi ile alt göz kapağı arasında oluk şeklinde derin çökme görüntüsü oluşur. Bununla birlikte, göz altında öne doğru çıkan yalancı torbalanmalar oluşur.

Gerçek Ve Yalancı Göz Altı Torbaları Nasıl Ayırt Edilir?

Genç yaşta oluşan yalancı göz altı torbalanmalarında, torba çevresindeki doku sıkı ve gergindir. Kırışık yoktur. Gerçek göz altı torbaları doğal yaşlanma sürecinde oluşur. Gözaltındaki yağların büyümesi ve göz altı kapak derisinin gevşemesiyle ortaya çıkar. Göz çevresindeki deri kırışıktır.

Lazerle Tedavide Aynı Anda Üç İşlem

Genç yaşlarda görülen yalancı göz altı torbalanmaları, gelişen teknolojiyle artan estetik cerrahi tecrübesinin birleşmesi sonunda ortalama bir saatlik işlemle tedavi ediliyor. Günübirlik bir cerrahi işlem olan yalancı göz altı torbalarının tedavisinin temel prensibi, erken yaşta yanak düşmesiyle öne doğru çıkan göz altı torbalarının içindeki yağların lazerle serbestleştirilerek çöken gözyaşı oluklarına ve düşen, belirginliğini kaybeden elmacık kemiklerine doğru yayılmasıdır. Lazerle müdahale için alt göz kapağındaki kirpik dibinden ya da alt göz kapağının iç kısmından kesi izi oluşturuyoruz. Bu kesiden girilerek yapılan lazer uygulamasında yalancı torbalanmalar yok edilirken, gözyaşı oluğu ortadan kaldırılır, elmacık kemikleri belirginleştirilerek hastamızın genç yaşına uygun, pozitif ve dinamik yüz hatları oluşturulur.

Haberin Devamı

İzler Görünür mü?

Bu tedavide hastaların en büyük endişesi ve dolayısıyla bizlere en sık yöneltilen soru, “İz kalacak mı ya da yara izi görülecek mi?” Yapılan her cerrahi müdahalede mutlaka bir iz kalır. İzin olduğu dokunun kalitesine ve kişiden kişiye farklılık göstermek suretiyle yara izinin iyileşme süreci ve izin zamanla ten rengine dönmesi takvimi de değişir. Hastalarımıza özellikle şunu vurgulayarak iletiyoruz: “Yara izi kalır ancak zamanla ten rengine dönüşerek fark edilmez. Yalancı göz altı torbalanmalarında da ameliyat kesisi izi olacaktır. Ancak bu göz altı kapağı içine ya da kirpik dibine saklanıyor. Bu anlamda yara izini görünmeyen bir konumda olacak şekilde ayarlanıyor.”

Haberin Devamı

İyileşme Döneminde Gözlerin Kapatılmasına Gerek Kalmıyor

Hasta, aynı gün içinde evine dönebilmektedir. Hasta, gözleri açık bir şekilde iyileşme dönemini atlatıyor. 4 ila 5 gün sonunda iş hayatına dönebiliyor. Tam iyileşme sonrasında göz altı torbaları tamamen kayboluyor, belirgin elmacık kemikleri ile göz altı dokusu arasında sıkı ve gergin, düz bir hat ortaya çıkıyor. Hasta, genç yaşına haksızlık eden yalancı torbaları artık yüzünde taşımıyor.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan