Grip Salgını

Grip Salgını

Son dakika grip salgını haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan grip salgını gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan grip salgını haber sayfamızda...

Grip Salgını

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 583 grip salgını haberi bulunmuştur.
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldi
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, şu sıralarda hem polikliniklere hem de acil servislere viral solunum yolu enfeksiyonu ile başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “'Nezledir, griptir geçer’ denilir ve zatürree atlanırsa sonuç üzücü olabilir.
19.01.2024 Gündem
Aynı anda hem influenza hem Covid-19 hastalar var! Prof. Dr. Turan Ankara'ya dikkat çekti
Aynı anda hem influenza hem Covid-19 hastalar var! Prof. Dr. Turan Ankara'ya dikkat çekti Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaşırken hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan önemli açıklamalarda bulundu.
18.01.2024 Gündem
5 yıl erken emekli olacaklar! SSK ve Bağkur primleri eşitleniyor
5 yıl erken emekli olacaklar! SSK ve Bağkur primleri eşitleniyor Yeni dönemde emekli, memur ve çalışanların maaşlarına yapılan artışların yanı sıra çalışma hayatına ilişkin yapılan düzenlemeler de önemle takip ediliyor. Geçtiğimiz yıl esnaflara 5 yıl erken emeklilik müjdesi verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise erken emeklilikle ilgili son açıklamayı yaptı. Peki kimler erken emeklilikten yararlanabilecek? Emeklilikte yaş şartı ne? Düzenleme ne zaman hayata geçer? İşte detaylar...
18.01.2024 Ekonomi
Yüzde 100 ölümcül koronavirüs üretildi iddası
Yüzde 100 ölümcül koronavirüs üretildi iddası Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
18.01.2024 Dünya
Bakan Koca, Burkina Faso heyeti ile bir araya geldi
Bakan Koca, Burkina Faso heyeti ile bir araya geldi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burkina Faso 3. Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı Eşbaşkanı, Dışişleri Bölgesel İşbirliği ve Yurtdışı Burkinalılar Bakanı Karamoko Jean-Marie Traore'yi ağırladı.
17.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önder Aksakal ve Mustafa Destici'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önder Aksakal ve Mustafa Destici'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ve BBP Genel Başkanı Destici'yi kabul etti.
17.01.2024 Gündem
Son dakika... Meteoroloji, Valilik ve AKOM uyardı! Cuma gününe kadar sürecek
Son dakika... Meteoroloji, Valilik ve AKOM uyardı! Cuma gününe kadar sürecek Tüm yurdu esir alan kar, sağanak, fırtına için Meteoroloji İstanbul dahil 10 kentte sarı kodlu alarm verdi. Cuma günü son bulacak hava muhalefeti nedeniyle AKOM’dan sonra İstanbul Valiliği’nden de bir son dakika uyarısı geldi. İşte tüm detaylar…
17.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, büyükelçilerden güven mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, büyükelçilerden güven mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya, Venezuela ve Kanada büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul etti.
17.01.2024 Gündem
Bakan Fidan'ın 'ileri adım' mesajı ne demek? Ankara'yı rahatsız eden 4 başlık
Bakan Fidan'ın 'ileri adım' mesajı ne demek? Ankara'yı rahatsız eden 4 başlık Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Meclis bilgilendirmesinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye merkezli KYB yönetimine, "PKK'ya alan açıyor. Yeni tedbir alırız" sözleri gündemde. Bu mesajlar ne anlama geliyor? Süleymaniye yönetiminin terör örgütüne desteğine dair ne sinyaller var Ankara'da? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulis bilgilerini canlı yayında aktardı.
17.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.
17.01.2024 Haberler
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.
17.01.2024 Gündem
Nauru Hakkında Bilgiler; Nauru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Nauru Hakkında Bilgiler; Nauru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Nauru, diğer adıyla Nauru Cumhuriyeti Güney Pasifik’te yer alan Mikronezya adalar grubuna dahildir. Dünyanın en küçük cumhuriyeti olarak gösterilmektedir. En yakın komşusu Banaba Adası’dır. Birleşmiş Milletlere, İngiliz Milletler Birliğine ve Pasifik Adalar Forumu üyesidir.
3.01.2024 Tatil
ABD'nin herkesten gizlediği tavuk çiftlikleri! Tek amaçları var: 'Sihirli formül'
ABD'nin herkesten gizlediği tavuk çiftlikleri! Tek amaçları var: 'Sihirli formül' ABD'de potansiyel olarak yıl boyunca yumurtlayan milyonlarca tavuk bulunuyor. Ancak tavukların nerede tutulduğunu çok az kişi biliyor. Çünkü ulusal güvenlik nedeniyle yerleri açıklanmıyor. Her gün devlet destekli güvenlik sistemleri ve muhafızlar eşliğinde yüz binlerce yumurta, korunan tesislere kamyonlarla taşınıyor. Peki ABD tavuk çiftliklerini neden halkından ve dünyadan gizliyor?
25.12.2023 Genel Sağlık
Ares kök hücre nakli bekliyor! 5 milyon kişi tarandı, uygun donör bulunamadı
Ares kök hücre nakli bekliyor! 5 milyon kişi tarandı, uygun donör bulunamadı 10 yaşındaki Ares yılda milyonda 2-4 kişiye tanısı konulan ciddi kan hastalığı aplastik anemi hastalığına yakalandı. Şu ana kadar 5 milyonu aşkın donör tarandı fakat uygun doku örneğine rastlanıldı. Oğlunun hastalığının üzücü de olsa farkında olduğunu ifade eden anne Selen Çobanoğlu, 'Çok üzücü de olsa artık durumunun, yani acil bir kan ve donör bulmamız gerektiğinin farkında.' dedi.
3.12.2023 Gündem
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir'
Strep A'dan ölen minik Aras'ın ardındaki gerçek! 'Tek doz penisilin bile hayat kurtarabilir' İngiltere'de Strep A kaynaklı 13 çocuğun ölümünden sonra Türkiye'de de 3 yaşındaki Aras Sönmez'in hayatını kaybetmesi endişe yarattı. Birçok kişi, "Strep A enfeksiyonu ölümcül bir salgına sebep olacak mı?" diye düşünürken, Prof. Dr. İftihar Köksal ile Uzm. Dr. Tutku Taşkınoğlu ölümlerin ardında yatan gerçekle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
27.01.2023 Gündem
Bu kez ABD'de yayılıyor! Yeni salgının adı: XBB.1.5
Bu kez ABD'de yayılıyor! Yeni salgının adı: XBB.1.5 Çin'in sıfır vaka politikasından vazgeçip önlemleri kaldırmasıyla endişeye sürüklenen dünya, ABD'den gelen haberle şaşkına döndü. Avrupa'da üst üste uyarılar veriliyor.
5.01.2023 Dünya
Vakalar hızla arttı! Belçika'da grip salgını ilan edildi
Vakalar hızla arttı! Belçika'da grip salgını ilan edildi Belçika ulusal halk sağlığı enstitüsü Sciensano, hızla artan grip vakalarının ardından resmi olarak grip salgını ilan etti.
4.01.2023 Dünya
Galatasaray'da Okan Buruk deneyimli oyuncunun üstünü çizdi! Şansını kötü kullandı
Galatasaray'da Okan Buruk deneyimli oyuncunun üstünü çizdi! Şansını kötü kullandı Galatasaray’da ara transfer döneminde ilk yolcu belli oldu. Verilen şansları çok kötü kullanan tecrübeli futbolcu, teknik direktör Okan Buruk'un gözünden düştü.
24.12.2022 Galatasaray
Grip salgını Bolu'yu vurdu: 6000 çocuk okula gitmedi
Grip salgını Bolu'yu vurdu: 6000 çocuk okula gitmedi Bolu’da özel ve devlet hastaneleri grip, öksürük ile boğaz ağrısı çeken hastalarla dolarken, bunların çoğunun çocuk hasta olduğu görüldü.
19.12.2022 Gündem
‘Her yıl bu sorunu yaşıyoruz’
‘Her yıl bu sorunu yaşıyoruz’ Bazı ilaçların bulunamaması vatandaşları mağdur etti.
14.12.2022 Gündem
"Pandemide hijyen sayesinde görülmeyen grip salgını bu sene daha etkili olacak"
"Pandemide hijyen sayesinde görülmeyen grip salgını bu sene daha etkili olacak"  İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ grip salgınında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Karadağ "Geçen sene pandemiden dolayı kişisel hijyenimize dikkat ettiğimizden görülmeyen grip salgını bu sene daha çok bekleniyor. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda aşı yaptırmamışsak muhakkak grip aşısı yaptırmamız lazım. Devlet riskli olan hastalara bedava aşı hizmeti sağlıyor" dedi.
19.11.2022 Gündem
İran'da grip salgını nedeniyle okullar tatil edildi
İran'da grip salgını nedeniyle okullar tatil edildi İran'ın Kürdistan eyaletinde grip salgını nedeniyle üniversiteler dahil tüm okullar tatil edildi.
26.10.2022 Dünya
Gribe açık kapı bırakmayalım
Gribe açık kapı bırakmayalım Pandemi kısıtlamalarının kalktığı ve seyahatlerle geçen bir yazın ardından okulların da açılmasıyla virüs dolaşımı arttı. Grip mevsimi kapıdayken alınabilecek önlemleri, aşı ile ilgili merak edilenleri konunun uzmanlarına sorduk.
25.09.2022 Pazar
Çekya, ülkeye girişte aşı kontrolü yapmayacak
Çekya, ülkeye girişte aşı kontrolü yapmayacak Çekya, ülkeye girişte istenen hastalık geçirme belgesi, aşı sertifikası ve PCR testi zorunluluğunu kaldırırken, toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu olmayacak.
11.04.2022 Dünya
Uzmanlardan yılbaşı öncesi ‘omicron’ uyarısı: Kişisel tedbirleri ihmal etmeyin
Uzmanlardan yılbaşı öncesi ‘omicron’ uyarısı: Kişisel tedbirleri ihmal etmeyin Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi
30.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Grip Salgını ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.