Geri Dön

Gül tatlısı tarifi

Sunumu şık ve yapımı oldukça kolay olan gül tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. İsmini şeklinden alan gül tatlısı, bayramlarda ve özel günlerinizde misafirlerinize ikram etmek için yapabileceğiniz en lezzetli tatlıdır. İşte hem göze, hem damağa hitap eden, çay ve kahvenin yanında sunabileceğiniz gül tatlısı tarifi...

Gül tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-250 gr oda ısısında margarin ya da tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-Yarım çay bardağı pudra şekeri
-Yarım çay bardağı irmik
-2 yumurta
-1 vanilya
-1 adet kabartma tozu
-3,5 su bardağı un

Şerbeti için;
-3 su bardağı su
-2,5 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı limon suyu

Üzerini süslemek için;
-Fıstık, hindistan cevizi tozu

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri 5-6 dakika kaynatıp 1 yemek kaşığı da limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın.
-Bir kabın içine yağı ve un hariç hepsini ekleyin.
-Karışımı elinizde yoğurun ve son olarak unu ekleyin.
-Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamurun ortadan ikiye bölün ve yarısını bir kenara alın.
-Masaya streç film ya da yağlı kağıt serip hamuru üstüne koyun ve hamurun üstüne tekrar streç film serin.
-İki streç filmin arasında aldığınız hamuru merdaneyle açın.
-Hamurunuz ne çok kalın ne çok ince olsun.
-Streç filmi hamurdan sıyırıp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.
-4 adet yuvarlak hamuru bıçağın ucuyla birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin ve en altta kalanın kenarından başlayarak nazikçe diğer yuvarlaklara doğru rulo yapın ve ortadan ikiye kesin.
-Ters çevirerek gülleri tepsiye dizin. Kalan hamurları toplayıp aynı şekilde yapın.
-Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
-İlk sıcaklığı çıkınca üstüne hazırladığınız soğuk şerbeti dökün ve üzerini süsleyin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber