Trabzon "Gülcemal Projesi Gerekli Kurumlardan İlgili Görüşler Alınarak Hazırlandı"

"Gülcemal Projesi Gerekli Kurumlardan İlgili Görüşler Alınarak Hazırlandı"

18.09.2018 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

Gülcemal Projesi Gerekli Kurumlardan İlgili Görüşler Alınarak Hazırlandı

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Gülcemal Dolgu Sahası'nda yürütülen projenin mevzuat gereği gerekli kurumlardan ilgili görüşler alınarak hazırlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesince Ortahisar ilçesi Beşirli ve Toklu mahalleleri kuzeyinde yürütülen Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamındaki dolgu çalışmaları hakkında, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinin medya organlarında yer alan açıklamalarından dolayı kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için açıklama zaruretinin ortaya çıktığı belirtildi.

Sahil Dolgu Projesi'nin dolgu imar planının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28 Ekim 2014 tarihinde onaylandığı kaydedilen açıklamada, Bakanlıkça onaylanan dolgu imar planından sonra Gülcemal Dolgu Projesi'ne, Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 7 Nisan 2015'te "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararının verildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Gülcemal Projesi'nin ikinci etap dolgu imalatlarının devam ettiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bu projeyle halkımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal, sportif ve kültürel tesisler oluşturulacaktır. Rekreasyon alanının dolgu kısmı için öncelikle alanın batimetrik haritası hazırlanmış, deniz sondajları alınmıştır. Bu duruma göre yaklaşık eksi 10 kotlarının dolgu için uygun olduğu belirlenmiş, ön tasarım yapılarak İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsüne gönderilmiştir. Söz konusu üniversitede, sahilde bulunan menfezlere vadilerden gelen sediment ile dalganın getirdiği sedimentin analizini yapmıştır. Yapılan modelleme ile dolgunun şekli netleştirilmiştir."

Açıklamada, bugüne kadar Gülcemal dolgu sahası ile ilgili açıklama yapanlardan hiçbirinin başkanlıktan projeyle ilgili bilgi ve belge talebinde bulunmadığı belirtilerek, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Gülcemal dolgu sahasında yürütülen projenin mevzuat gereği gerekli kurumlardan ilgili görüşler alınarak hazırlandığı ifade edildi.