Gündem 15 Temmuz’u resmen tanıdı

15 Temmuz’u resmen tanıdı

16.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, ABD’nin başkenti Washington DC Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü resmen tanıdıklarını söyledi.

15 Temmuz’u resmen tanıdı

ANKARA Milliyet - Serim, sosyal medya hesabında, belediyelerin tanıma beyannamelerine de yer verdiği paylaşımında, “Washington DC ve Baltimore Belediyelerinin demokrasimize kasteden 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi şehitlerimiz konusunda bizimle paylaştıkları hassasiyetleri ile milli birlik ve demokrasi konusunda örnek alınacak tutumlarını takdirle karşılıyoruz. Türkiye yüzyılında dostlarımızla etkin işbirliği içerisinde ve tüm kurumlarımızla eşgüdüm halinde dünyayı FETÖ’ye dar etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Türk halkının yiğitliği’

Washington D.C.’nin “tanıma beyannamesinde”, Kuzey Amerika’daki Türk nüfusunun önemli kısmının başkentte ikamet ettiğine dikkat çekilerek, “Washingtonlular Türkiye Büyükelçiliği’nin varlığıyla büyük ölçüde zenginleşiyor” ifadesi kaydedildi. Baltimore’un beyannamesinde de tanıma kararı için “Türk halkının yiğitliği, ulusal birliği onuruna” denildi.

Bir ilk yaşandı

Kararlar, sürecin yürütücülerinden olan Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi’nde (TASC) sevinçle karşılandı. TASC Eş Başkanı Seyit Şahin, “ABD’de ilk kez bir devlet kurumunun bu özel günü tanıması çok önemli” dedi.