Gündem ‘Darbe hayalinin sonu 15 Temmuz gibi olur’

‘Darbe hayalinin sonu 15 Temmuz gibi olur’

01.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde “Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa karşılaşacakları gerçek en hafif benzetmesiyle söyleyeyim, 15 Temmuz olacaktır” dedi.

‘Darbe hayalinin sonu 15 Temmuz gibi olur’

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen Aydın mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, miting alanında 52 bin kişinin olduğunu belirterek şöyle devam etti: 

Haberin Devamı

MENDERES’İN EMANETİ: Bu şehir bize ‘yeter, söz milletin’ diyerek Türk demokrasisine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes’in emanetidir. Türkiye’nin darbeler zincirinin önemli halkalarından biri 27. yılını geride bıraktığımız 28 Şubat postmodern darbesidir. Menderes’i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip, darağacına gönderen zihniyet 28 Şubat darbesinde kendince daha incelikli yöntemler kullandı. Kafa aynı kafaydı, sadece metot farklıydı. Kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma ve çalışma haklarının gasbedildiği, milli irade hazımsızlığının en sefil örneklerinin sergilendiği, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık. Allah, ülkeyi bir daha bu faşist zihniyetin eline düşürmesin. 

Haberin Devamı

SİNSİ SENARYOLAR: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizden daha süremiz dolmadan darbecilere selam duran hukukçuların kararlarıyla ayrılmak zorunda bırakıldık. Partimizi kurup başbakanlık görevini üstlendikten sonra da sürekli darbeci zihniyetin ve onun emrindeki bürokratik oligarşinin oyunları ile boğuştuk. Cumhuriyet Mitingleri adı altında Cumhuriyet’imize, milli iradeye, demokrasimize kasteden tuzaklarla, karanlık cinayetlerle daha nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Hiçbirinde başarılı olamayınca işi ekonomimizi mahvetme tehditlerine kadar vardırdılar. Bu saldırıların gerisinde Türkiye’yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz. Biz, içerideki maşalarla mücadele ederken, asıl büyük kavgayı bunlara karşı verdik. Nerede? Cudi’de verdik. Tendürek’te verdik. Gabar’da verdik. Bunları mağaralara gömdük ve terk ettiler, gittiler. 

İKAZ EDİYORUM: Türkiye Yüzyılı’na kilitlenmiş bu ülkenin önünü kesmek öyle kolay değil. Kendi kendilerine gelin güvey olanlar varsa buradan, milli iradenin şehri Aydın’dan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa karşılaşacakları gerçek en hafif benzetmesiyle söyleyeyim, 15 Temmuz olacaktır. 

Haberin Devamı

‘Büyüme rakamları oldukça iyi’

BÜYÜK BAŞARI: (Bugün açıklanan 2023 yılı büyüme rakamlarının oldukça iyi geldiğini vurgulayarak) Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Ekonomi kötüye gidiyordu. İşte buyurun. Böylece ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüme başarısı gösterdi. Bu oranla AB lkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Muhalefet, hani ‘Yandık, bittik, öldük’ diyordu ya, ne oldu?