Gündem Mucize doğum! 39 yaşında ikiz bebek sahibi oldular

Mucize doğum! 39 yaşında ikiz bebek sahibi oldular

29.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nuray Ardıç, 37 yaşındayken erken menopoza girdi. Doğal tedaviyle yeniden doğurganlık kazandı. 39 yaşında tüp bebek yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Ardıç, 'Bu duyguyu kelimelerle ifade etmek çok güç. Çok mutluyum' dedi.

Mucize doğum 39 yaşında ikiz bebek sahibi oldular

Ayşegül Kahvecioğlu / ANKARA - Erken menopoza giren Nuray Ardıç, doğal yolla tedavi edilmesi sonrasında doğurganlık kazandı ve tüp bebek yöntemiyle ikiz çocuk sahibi oldu. Ardıç'ın teşhis ve tedavi sürecini anlatan Dr. Buğra Buyrukçu, 14 yıllık evli olan Ardıç'ın bu süre boyunca hiç çocukları olmadığını söyledi. Doktorlar, hastane süreçleri, her türlü tetkikler yapıldığını anlatan Buyrukçu, çiftin çocuklarının olmaması için bir neden bulunamadığını belirtti. "Destekleyici tedaviler yapılıyor buna rağmen ya gebelik hiç gerçekleşmiyor ya da gerçekleşse bile düşükle sonuçlanıyor. Hastaya 37 yaşındayken de erken menopoz teşhisi konuyor" diyen Buyrukçu, Nuray Ardıç'ın bu aşamada kendilerine ulaştığını vurguladı ve mucizeye götüren tedavi sürecini anlattı:

Haberin Devamı

ÖZEL BESLENME PROGRAMI

"Hastayı değerlendirdiğimizde kadında yumurta kalitesinin çok bozulmuş olduğunu, erkekte de spermlerle ilgili problemler yaşandığını gördük ve bir sistem kurguladık. Bir beslenme ve yaşam stili oluşturduk. Öncelikle özel bir beslenme sistemiyle 14 yıl boyunca vücuda alınan tüm toksinleri temizledik. Sonrasında yumurta kalitesini artıracak bir destek tedavisi planladık. Yine menopozun yarattığı olumsuz faktörleri temizleyebilmek amacıyla damar yolu destekleri, fitoterapik destekler, homeopatik destekler, akupunktur, ozon terapi gibi tedavi yöntemlerini kullandık ve bu sürecin sonunda çok kaliteli yumurtalar elde ettik. Benzer bir yaklaşımla eşinin de sperm kalitesinde iyileşme gözlemledik. Ardından tüp bebek tedavisine geçtik. Bu aşamada da çok güzel embriyolar elde ettik ve sonunda da gebeliği yakaladık. Gebelik bizde büyük bir sevinç yarattı. Çünkü sonuçta menopozdan çıkardığımız bir hastamızdı. Ama bu gebeliğin sonuna kadar gitmesi de çok önemliydi. Bu aşamada da birçok destek planlaması yaptık. Perinatoloji uzmanımızla çok yakın takip ederek özel beslenme sistemleri ve akupunktur destekleriyle bu dönemin de sağlıklı gelişmesine yardımcı olduk ve doğum gerçekleşti."

Haberin Devamı

'MENOPOZDAN GERİ DÖNDÜM'

Nuray Ardıç, çocuk sahibi olmak için 6 kez tüp bebek denemesi yaptıklarını ancak bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Ardıç, mutluluğunu anlattı:

"37 yaşına geldiğimde bana erken menopoz teşhisi konuldu ve bir daha çocuğumun olmayacağı artık deneme yapmaya da gerek olmadığı söylendi. Ancak sonra gördüğüm doğal yolla tedaviyle iki ay içinde erken menopozdan geri döndüm. İkiz çocuk sahibi oldum. Bu duyguyu kelimelerle ifade etmek çok güç. Çok mutluyum."