Güneş Yanığı

Güneş Yanığı

Son dakika güneş yanığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güneş yanığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güneş yanığı haber sayfamızda...

Güneş Yanığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 299 güneş yanığı haberi bulunmuştur.
Güneş olmasa bile kullanın! 2 saatte bir yenileyin
Güneş olmasa bile kullanın! 2 saatte bir yenileyin Güneş kremini yalnızca yaz aylarında sürmek doğru değildir. UV ışınları cildinize zarar verir. Sadece bronzlaşma, erken yaşlanma ve kızarıklık gibi sinir bozucu cilt sorunlarına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda güneş yanığı, cilt hastalıkları ve cilt kanseri gibi ciddi cilt sorunlarına da yol açıyor. Bulutlu bir günde bile cildinizi doğru miktarda SPF ile korumanız gerekiyor.
21.03.2024 Cilt Bakımı
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor Dans etmek vazgeçilmeziydi ancak 11 yaşında, hayatı bir anda değişti. Tüm bedeni alev gibi yanıyor, derisi pul pul dökülüyordu. Doktorlar ise gördüğü tablo karşısında şaşkındı. Erkenden tedavisine başlandığı için ailesi çok mutlu olsa da küçük kız yaşadığı şeyin şokunu henüz atlatamadı. İşte Türkiye'de de gittikçe artan rahatsızlığın sebebi.
13.02.2024 Genel Sağlık
Atmosferdeki tehlike arttı: Ozon deliği büyüdü
Atmosferdeki tehlike arttı: Ozon deliği büyüdü Antarktika üzerinde yer alan ozon deliğinin son 20 yılda büyüdüğü, bu büyüklüğün son 4 yılda çarpıcı şekilde gerçekleştiği açıklandı.
23.11.2023 Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Güneş yanığı deyip geçmeyin! 'İyileşmeden asla dışarı çıkmayın'
Güneş yanığı deyip geçmeyin! 'İyileşmeden asla dışarı çıkmayın' Masum sandığımız pek çok yöntemin güneş yanığının daha da kötüleşmesine yol açabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Çaytemel, güneş yanığında dikkat edilmesi gereken 10 kuralı anlatarak önemli öneri ve uyarılarda bulundu.
8.08.2023 Genel Sağlık
İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir?
İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir? Sıcak havaların etkisini sürdürdüğü şu günlerde bilim insanları insan vücudunun ne kadar sıcaklığa dayanabileceğini açıkladı.
6.08.2023 Dünya
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor...
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor... Kantaron yağı, kantaron bitkisinden elde edilen mucizevi bir şifa kaynağıdır. Cilt üzerinde oluşan yara, bere, renk değişimi, cilt kuruluğu gibi nedenlere karşı güvenle kullanılabilmektedir. Özellikle yanıklarda ağrı baskılayıcı özelliği de bulunan kantaron yağı herkes tarafından tanınmaktadır. Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı Kantaron yağı nasıl kullanılıyor? İşte, merak edilenleri sizler için detayları ile derledik.
25.07.2023 Sağlık
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor Sıcak yaz günlerinde kendini kumsallara atan tatilcilerin en büyük sorunlarından biri güneş yanıkları. Yaz tatilinde bronzlaşmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yanan bölgeye yoğurt, sirke ve farklı bitkisel yağlar sürülmesinin yarardan çok sağlığa zarar verdiğini söylet
22.07.2023 Genel Sağlık
Kayda geçmemişlerin hikâyesi
Kayda geçmemişlerin hikâyesi Reşad Ekrem Koçu’nun hazinesi “İstanbul Ansiklopedisi”nin yayımlanmamış bölümleri Salt Galata’daki “Başka Kayda Rastlanmadı” sergisinde gün yüzüne çıkıyor.
28.05.2023 Kültür Sanat
Şifa yerine acı enjekte eden hemşire! En az 400 kişiyi bu yöntemle öldürdü
Şifa yerine acı enjekte eden hemşire! En az 400 kişiyi bu yöntemle öldürdü Hasta kişilere yardım etmek için değil, daha rahat cinayet işleyebilmek için hemşire olmuştu. Hastalarına damardan ilaç verirken yüzünde oluşan tebessümde ise şifa yerine ölüm vardı. İşte 400 kişiyi öldürdüğü iddia edilen ve 'Ölüm Meleği' olarak anılan katil hemşirenin filmlere konu olan hayatı.
23.12.2022 Dünya
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde RENKLİ BULUŞMA! Cemiyet ve moda dünyasından isimler, Omega’nın 2022 kadın koleksiyonunun tanıtımında buluştu...
20.08.2022 Cadde
'Güneş yanığına yoğurt sürmeyin'
'Güneş yanığına yoğurt sürmeyin' Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Güneşe çıkmadan önce güneşten koruyucu seçerken hem UVA hem de UVB’ye karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu ürünler seçilmelidir. Güneş yanığı sonrası hekime başvurmak yerine, yanığa yoğurt ve diş macunu sürmek gibi bilimsel anlamda doğruluğu olmayan şehir efsanesi yöntemlere başvurmak sakıncalıdır” dedi.
6.08.2022 Sağlık
Prenseslerin güzellik sırrı: Kil maskesi
Prenseslerin güzellik sırrı: Kil maskesi Son yıllarda kozmetik sektörünün organik ve doğal ürünlerden yararlanmasıyla kullanım alanı daha da genişleyen kil, evde cilt bakımının en popüler içerikleri arasında.
27.07.2022 Cadde
Uzmanından karpuz seçmenin püf noktası
Uzmanından karpuz seçmenin püf noktası Kavun ve karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Düzceli manav, "İyi bir karpuz ses sistemine bağlıdır. Karpuzun tok bir ses vermesi gerekir. Kavun gibi onun da desen yapısı çok önemlidir" dedi.
25.07.2022 Yaşam
Güneşin kansere yol açan etkisinden korunmak için ne yapmalı?
Güneşin kansere yol açan etkisinden korunmak için ne yapmalı? Dünyanın en yüksek cilt kanseri oranlarından birine sahip Avustralya'da yürütülen başarılı kampanyayla bu oran düşürüldü. Cilt kanserine yakalanma riskinin azaltılması bakımından çocukluk ve ergenlik dönemleri kritik önem taşıyor.
20.07.2022 Dünya
Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı 10 etkili önlem
Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı 10 etkili önlem Yaz aylarıyla birlikte çocukların açık havada daha fazla zaman geçirmesi, özellikle aşırı sıcak havalarda bazı hastalıklarla daha fazla karşılaşmalarına neden olabiliyor. Ancak çocukların ve ailelerinin yaz keyfinin kabusa dönüşmemesi, hastalıklardan uzak bir tatil geçirmeleri alınacak bazı önlemlerle mümkün olabilir. Prof. Dr. Aziz Polat, yaz hastalıklardan korunmak için alınabilecek 10 etkili önlemi anlattı.
1.07.2022 Çocuk Sağlığı
Çocuklu ailelere tatil uyarısı
Çocuklu ailelere tatil uyarısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Yılmaz, çocuklarıyla tatil yapacak ailelere yaptığı uyarılarda, saat 10.00-16.00 arasında güneşten sakınılması gerektiğini belirterek, “Özellikle kız çocukları ıslak mayo ile dolaşmamalı ve üstleri değiştirilmeli” dedi.
30.06.2022 Sağlık
Çok beniniz varsa dikkat
Çok beniniz varsa dikkat Vücudunda çok sayıda beni olan kişilerin yıllık muayeneden geçmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Bahar Öznur uyardı; “Değişik görünümlü ve hızlı büyüyen bir durumda acilen bir dermatoloji uzmanına başvurmalı” dedi.
24.05.2022 Gündem
Bakan Kurum: Türkiye son 20 yılda eğitimde çağ atladı
Bakan Kurum: Türkiye son 20 yılda eğitimde çağ atladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eğitimi beşikten mezara kadar giden bir ilim yolculuğu olarak gören medeniyetin mensupları olduklarını belirterek, Türkiye’nin son 20 yılda eğitim alanında çağ atladığını ve eğitime hak ettiği değeri veren bir konuma yükseldiğini söyledi.
29.04.2022 Siyaset
Rüyasında gördü, gerçekte yaşadı! Aldığı ikinci el otomobil kabusu oldu
Rüyasında gördü, gerçekte yaşadı! Aldığı ikinci el otomobil kabusu oldu Bursa'da otomobil pazarından ikinci el araç alan Talip Çetin, hayatının şokunu yaşadı. Satıcıdan güneş yanıklarından dolayı komple boyalı olmak kaydıyla aldığı aracın ağır hasar kayıtlı olduğunu gördüğü rüyaların ardından yaptırdığı ekspertiz raporuyla öğrenen Çetin, "Rüyamda arabayı aldığım kişilerin benimle dalga geçtiklerini görüyordum rüyalarım maalesef doğru çıktı" dedi.
11.04.2022 Haberler
Rüyasında dolandırıldığını gördü, gerçek oldu
Rüyasında dolandırıldığını gördü, gerçek oldu Bursa'da otomobil pazarından ikinci el araç alan Talip Çetin, hayatının şokunu yaşadı. Satıcıdan güneş yanıklarından dolayı komple boyalı olmak kaydıyla aldığı aracın ağır hasar kayıtlı olduğunu gördüğü rüyaların ardından yaptırdığı ekspertiz raporuyla öğrenen Çetin, "Rüyamda arabayı aldığım kişilerin benimle dalga geçtiklerini görüyordum rüyalarım maalesef doğru çıktı" dedi.
11.04.2022 Gündem
Rüyasında gördü, gerçekte yaşadı! Aldığı ikinci el otomobil kabusu oldu
Rüyasında gördü, gerçekte yaşadı! Aldığı ikinci el otomobil kabusu oldu Bursa'da otomobil pazarından ikinci el araç alan Talip Çetin, hayatının şokunu yaşadı. Satıcıdan güneş yanıklarından dolayı komple boyalı olmak kaydıyla aldığı aracın ağır hasar kayıtlı olduğunu gördüğü rüyaların ardından yaptırdığı ekspertiz raporuyla öğrenen Çetin, "Rüyamda arabayı aldığım kişilerin benimle dalga geçtiklerini görüyordum rüyalarım maalesef doğru çıktı" dedi.
11.04.2022 Gündem
Tıp öğrencisi maç izlerken ensesinde gördü! Hayatı değişti...
Tıp öğrencisi maç izlerken ensesinde gördü! Hayatı değişti... ABD'de bir tıp öğrencisinin geçtiğimiz günlerde taraftar olarak gittiği maçta fark ettiği şey, bir insanın hayatını kurtardı. Şaşırtan bu hayat kurtarma hikâyesi ise çoğumuzun göz ardı ettiği çok önemli bir riske dikkat çekiyor. Uzm. Dr. Melda Özekinci, 35 yaşından sonra ortaya çıkan benlerin normal karşılanmadığını söyleyerek uyarıda bulundu.
20.03.2022 Gündem
"Türkiye’de nadir araçlardan" dediği otomobilini 145 bin liradan satışa çıkardı
"Türkiye’de nadir araçlardan" dediği otomobilini 145 bin liradan satışa çıkardı Osmaniye’de oto galeri işletmecisi Ali Yılmaz, 88 bin kilometrede olan 2001 model Tofaş marka otomobilini “Türkiye’de nadir araçlardan” diyerek 145 bin liradan satışa çıkardı. Otomobilin satın alınıp kullanılacak bir araç olmadığını belirten Yılmaz, değer bilen, hevesi olan bir insana satmak istediklerini söyledi.
13.12.2021 Haberler
Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir?
Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir? Eksi çağlardan bu yana tıbbın ve doğal tedavilerin göz bebeklerinden çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Çörek otu beyin tümörü, kan şekerine, kolesterol, tansiyona iyi gelir ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında yer alır. Çörek otu tohum ve öğütülmüş şekilde tüketilebilir. Genellikle hamur işleri ile tüketilen çörek otunun yoğurtla yenmesi önerilmez ve tohum halde tüketilmesi önerilir. Çörek otu faydaları nelerdir? diyorsanız “Çörek otu nasıl tüketilmelidir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Alternatif Tıp

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Yanığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.