Güney Afrika

Güney Afrika

Son dakika güney afrika haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güney afrika gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güney afrika haber sayfamızda...

Güney Afrika

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 12.751 güney afrika haberi bulunmuştur.
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü
G. Afrika’da otobüs faciası: 45 ölü Güney Afrika’da bir yolcu otobüsü komşu ülke Botsvana’dan Limpopo eyaletindeki Moria’ya gittiği sırada köprüden şarampole yuvarlandı.
29.03.2024 Dünya
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü
Tüm dünyanın gözü önünde vahşet! İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü Gazze Şeridi’ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 10 gündür devam eden kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü açıklandı.
28.03.2024 Dünya
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak Dışişleri Bakanlığı, İrlanda'nın müdahalesinin Soykırım Sözleşmesi'nin bir veya birden çok hükmüne ilişkin yorumunu ortaya koyması için bir fırsat olacağını bildirdi.
28.03.2024 Dünya
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor Türkiye'nin önde gelen kripto para borsası ICRYPEX, büyüme stratejileri doğrultusunda yeni listelemeler ve yeni nesil finansal hizmetlerle küresel ölçekte ilerleyişini sürdürüyor.
22.03.2024 Advertorial
‘Mavi Lagün’ zirvede! İlgiliz Daily Mail 1. sırada gösterdi
‘Mavi Lagün’ zirvede! İlgiliz Daily Mail 1. sırada gösterdi Dünyanın en güzel plajlarıyla ilgili uluslararası bir değerlendirmede, Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz’deki Mavi Lagün, berrak denizi ve altın kumuyla ilk sırada yer aldı.
13.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin halkına karşı büyük bir zulüm işlenmeye devam ediyor
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin halkına karşı büyük bir zulüm işlenmeye devam ediyor TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu Ramazan'ın dünyadaki bütün masum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Gazze'deki soykırım boyutlarına çoktan varmış olan bu katliamın bir an evvel durdurulabilmesini ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.
12.03.2024 Gündem
Dünyada en uzun ve en kısa oruç hangi ülkelerde tutuldu?
Dünyada en uzun ve en kısa oruç hangi ülkelerde tutuldu? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dünya genelinde Müslümanlar oruç ibadetlerini yerine getirmeye başladı. Dünyada her ülkede sahur vaktinden iftara kadar oruç tutulan süre aynı değil.
12.03.2024 Dünya
Rusya, İran ve Çin Umman Körfezi'nde savaş gemileriyle ortak tatbikata başlıyor
Rusya, İran ve Çin Umman Körfezi'nde savaş gemileriyle ortak tatbikata başlıyor Tatbikatta Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Oman, Hindistan ve Güney Afrika donanmalarından temsilcilerin gözlemci olarak görev alacağı bildirildi.
12.03.2024 Dünya
Gazze’de umutlar henüz tükenmedi
Gazze’de umutlar henüz tükenmedi Gazze’de bir ateşkes sağlanmasına yönelik görüşmeler bir tıkanma noktasına gelse de, umutlar henüz tükenmedi. Hamas heyeti Kahire’den ayrıldı ancak görüşmeler dolaylı olarak devam ediyor.
8.03.2024 Dünya
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrindeki Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Gençlik Çalışmalarının Rolü” konulu İslam İşbirliği Gençlik Forumu programında üniversitedeki gençlere hitap etti.
6.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş: Netanyahu ve ekibinin zamanı dolmuş, dünyanın sabrı taşmıştır
Numan Kurtulmuş: Netanyahu ve ekibinin zamanı dolmuş, dünyanın sabrı taşmıştır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’ndeki Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, “Netanyahu ve ekibinin zamanı dolmuş, dünyanın sabrı taşmıştır” dedi.
6.03.2024 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu Gazze'ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı
İBB Başkanı İmamoğlu Gazze'ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Gazze’ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı.
5.03.2024 Gündem
Kurtulmuş: Büyük bir mücadeleye hazır olmamız lazım
Kurtulmuş: Büyük bir mücadeleye hazır olmamız lazım TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde düzenlenen İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’nda konuştu.
5.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar! "Güçlendirilmiş bir Filistin mücadelesine hazır olunmalı"
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar! "Güçlendirilmiş bir Filistin mücadelesine hazır olunmalı" TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş İSİPAB 18’inci Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş "İslam dünyasının önümüzdeki dönemde çok yoğun ve güçlendirilmiş bir Filistin mücadelesine hazır olması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.
4.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan lider eşleriyle Ata Tohumu sergisini gezdi! 'Anadolu’nun zenginliğine bir kez daha tanıklık ettik'
Emine Erdoğan lider eşleriyle Ata Tohumu sergisini gezdi! 'Anadolu’nun zenginliğine bir kez daha tanıklık ettik' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, lider eşlerini Antalya’da “Anadolu’nun Asırlık Lezzetlerine Yolculuk” programında ağırladı.
2.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçeyle sessiz kalabiliyor
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçeyle sessiz kalabiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Haberler
Emine Erdoğan: Dünya liderleri 30 bin insan katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabilir
Emine Erdoğan: Dünya liderleri 30 bin insan katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Lahey’de kritik İsrail duruşması
Lahey’de kritik İsrail duruşması Uluslararası Adalet Divanı’nın “İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü” duruşmalarının son gününde Türkiye de beyanda bulundu. Divanın kararı bağlayıcı olmamakla birlikte önemli bir etki yaratabilir.
27.02.2024 Dünya
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten muhalefete tepki: Oy istemeden önce halka hesap vermeliler
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten muhalefete tepki: Oy istemeden önce halka hesap vermeliler AK Parti MYK toplantısıyla ilgili Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Sözcü Çelik yaptığı açıklamada, "Altılı, yedili masaya destek veren genel başkanların ve parti yönetimlerinin vatandaşlarımıza bir özür borcu vardır." dedi. ABD'nin Gazze için veto kararına tepki gösteren Çelik, "Eğer uluslararası sistem, uluslararası hukuk ve uluslararası kurumlar bunu durduramıyorlarsa o zaman hiçbir işe yaramıyorlar demektir." ifadelerini kullandı.
26.02.2024 Gündem
Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Haberler
Son dakika... Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Son dakika... Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Dünya
J Harfi İle Başlayan Şehirler, Ülkeler Ve Başkentleri Nelerdir? J Harfiyle Başlayan Türkiye İlleri!
J Harfi İle Başlayan Şehirler, Ülkeler Ve Başkentleri Nelerdir? J Harfiyle Başlayan Türkiye İlleri! Dünyada ilk harfi J olan toplam iki ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerden biri Amerika, diğeri ise Asya kıtasında yer alıyor. Sizin için J harfi ile başlayan şehirleri, ülkeleri ve başkentleri derledik.
25.02.2024 Eğitim
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurulu'na katıldıktan sonra dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
25.02.2024 Gündem
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri!
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri! Bu haftaki konumuz futbolun en büyük vitrini olan Dünya Kupası’na katılan ülkelerin attığı ilk goller olacak. Bu onuru yakalayan fautbolcular kimler? Gelin hep birlikte bu tarihi isimlerle bir bakalım.
25.02.2024 Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Güney Afrika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.