Danıştay

Danıştay

Son dakika danıştay haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan danıştay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan danıştay haber sayfamızda...

Danıştay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.441 danıştay haberi bulunmuştur.
BIST'ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar
BIST'ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Direktörlüğü, işlenmemiş altın ithalat kota dağılımında değişiklik yaptı.
29.03.2024 Uzmanpara
AYM’nin yeni başkanı Kadir Özkaya
AYM’nin yeni başkanı Kadir Özkaya Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. 20 Nisan’da emekliye ayrılacak mevcut başkan Zühtü Arslan’ın yerine gelecek ismin belirlenmesi amacıyla AYM Genel Kurulu dün yeni başkanını belirlemek üzere seçime gitti.
22.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Yüksek yargıda seçim maratonu
Yüksek yargıda seçim maratonu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle yeni başkan bugün seçilecek.
21.03.2024 Gündem
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel istismar! Hastane 600 bin TL ödeyecek
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel istismar! Hastane 600 bin TL ödeyecek İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve erkek hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C.'nin (63) yakınları, hastaneye 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesini hükmederken, aile istinafa başvurdu. İstinaf başvuruyu reddetti ancak hakimlerden 1'i karara şerh koyup, 1 milyon TL ödenmesini istedi. Aile, kararı Danıştay'a taşıdı.
18.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Yeni açılan 541 kadroya 545 hekim yerleştirildi
Sağlık Bakanı Koca: Yeni açılan 541 kadroya 545 hekim yerleştirildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İç hastalıkları hariç, yeni açılan 541 kadroya yüzde 100'ün üzerinde dolulukla 545 hekim yerleştirildi" dedi.
6.03.2024 Gündem
Danıştay kararı verdi! 34 yıl sonra yeniden Giresun’a bağlanıyorlar
Danıştay kararı verdi! 34 yıl sonra yeniden Giresun’a bağlanıyorlar Referandumun ardından, mahkeme kararıyla da onaylanarak Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı olan Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’un Doğanket ilçesine bağlandı. Bu kararla Gümüşhane’nin köy sayısı 314’e düşerken, Giresun’un ise 541’e yükseldi.
6.03.2024 Gündem
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu'na katıldı.
28.02.2024 Haberler
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu'na katıldı.
28.02.2024 Gündem
CHP Lideri Özel: Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın
CHP Lideri Özel: Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kimse Cumhuriyet Halk Partililere, Türkiye ittifakının bileşenlerine milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'dir, Türkiye sevdalılarının ay yıldızlı al bayrağı kendine bayrak bilenlerin, onun uğrunda ölenlerin partisidir" dedi.
25.02.2024 Gündem
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurulu'na katıldıktan sonra dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
25.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması
Bakan Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “netimli serbestlik kapsamında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını sürekli takip ediyoruz. Bu kapsamda, denetimli serbestlik uygulanan kişilerin 5 yıl içerisinde yeniden uyuşturucu kaynaklı suç oranı, 2018 yılında yüzde 33,50 iken; 2023 yılında yüzde 19,50'ye düşmüştür" şeklinde konuştu.
24.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli Danıştay 5. Dairesi’nin kararına sert çıktı: FETÖ’cüleri aklamak vatana ihanettir
MHP lideri Devlet Bahçeli Danıştay 5. Dairesi’nin kararına sert çıktı: FETÖ’cüleri aklamak vatana ihanettir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
21.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yüksek yargı” için anayasa değişikliği mesajı: İhtilafı gidermek mecburiyetindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yüksek yargı” için anayasa değişikliği mesajı: İhtilafı gidermek mecburiyetindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek yargı kurumları arasındaki hiyerarşi tartışmasına dikkat çekerek “Yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek mecburiyetindeyiz” dedi.
21.02.2024 Gündem
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesine değinerek "İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Son dakika: İl Seçim Kurulu'ndan İstanbul açıklaması! DEM Parti için karar verildi
Son dakika: İl Seçim Kurulu'ndan İstanbul açıklaması! DEM Parti için karar verildi DEM Parti'de İstanbul adayı için belirsizlik yaşanmıştı. 17.00'de verilmesi gereken listenin YSK'ya geç teslim edildiği iddia edilmişti. Konuya dair İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.
20.02.2024 Gündem
Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de
Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama'yı resmi törenle karşıladı.
20.02.2024 Gündem
Danıştay'ın iade kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu ihtilafı gidermeliyiz
Danıştay'ın iade kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu ihtilafı gidermeliyiz 'Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın iade kararıyla ilgili net mesajlar verdi.
20.02.2024 Haberler
Erdoğan, ABD'li Senatör Jeanne Shaheen'i kabul etti
Erdoğan, ABD'li Senatör Jeanne Shaheen'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li Senatör Jeanne Shaheen ve Chris Murphy'i kabul etti.
20.02.2024 Gündem
'Her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız'
'Her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız' İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hedefimiz; 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından da inşallah her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız." açıklamasını yaptı.
20.02.2024 Gündem
Hamza Dağ'dan İZBAN vaadi! İki ilçeyi işaret etti
Hamza Dağ'dan İZBAN vaadi! İki ilçeyi işaret etti AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Tire ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.
20.02.2024 Gündem
Bahçeli'den Ferhat Çakıroğlu için taziye mesajı
Bahçeli'den Ferhat Çakıroğlu için taziye mesajı MHP lideri Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ferhat Çakıroğlu için taziyelerini iletti.
20.02.2024 Gündem
Bahçeli'den net mesaj: FETÖ günleri geçmiştir, gelecekleri varsa görecekleri de vardır
Bahçeli'den net mesaj: FETÖ günleri geçmiştir, gelecekleri varsa görecekleri de vardır Partisinin grup toplantısına konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, FETÖ ile mücadele konusunda net mesajlar verdi.
20.02.2024 Haberler
Danıştay'ın iade kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu ihtilafı gidermeliyiz
Danıştay'ın iade kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu ihtilafı gidermeliyiz 'Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın iade kararıyla ilgili net mesajlar verdi.
20.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Danıştay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.