Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi?
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi? Listedeki yanlışlık, tarif kontrol edildiğinde anlaşıldı ve TasteAtlas’ın 'Dünyanın En Kötü 100 Yemeği' listesindeki yemeğin aslında karalahana çorbası olmadığı ortaya çıktı! Karadenizlilerin severek tükettiği yöresel lezzetin ve yapılan hatanın ardındaki bilinmeyen gerçeği, Karadenizli şeflere sorduk.
2.01.2024 Yaşam
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş! Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
19.12.2023 Yemek
Yılbaşına özel beslenme önerileri
Yılbaşına özel beslenme önerileri 2018‘e veda etmeye sayılı günlerin kaldığı bugünlerde 31 Aralık gecesi için planlar yapılmaya devam ediyor. Böyle özel akşamlarda insanları bir araya getiren en önemli unsur genellikle çeşitli yemeklerle süslenen gösterişli sofralar oluyor. Beslenme Danışmanı Ceren Çetin, yılbaşı günü beslenmesi için önerilerde bulundu.
Bu yemeğin entegrasyonu eksik
Bu yemeğin entegrasyonu eksik Yarın Almanya’ya göçün 50’nci yıldönümü. Bu yarım asır, özellikle Türkiye doğumluların ağız tadını değiştirmemiş. Hâlâ alışveriş Türk marketlerden yapılıyor, evde Alman yemeği pişmiyor, hatta kimileri hiç ağzına koymamış
28.10.2011 Cumartesi