Kısırlık Nedenleri

Kısırlık Nedenleri

Son dakika kısırlık nedenleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kısırlık nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kısırlık nedenleri haber sayfamızda...

Kısırlık Nedenleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 118 kısırlık nedenleri haberi bulunmuştur.
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru Kadınların 12 yumurtlama dönemi boyunca korunmasız ve düzenli olarak cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebeliğin oluşmaması durumu infertilite olarak adlandırılır. İnfertilite tanısı konulan çiftlerin eş zamanlı değerlendirilmesi önemlidir. İnfertilite yalnızca erkek, yalnızca kadın ya da hem kadın hem de erkek kaynaklı olabilir. Erkek kaynaklı kısırlık hakkında Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan erkek kaynaklı kısırlık hakkında en sık sorulan sorulara yanıt verdi.
6.05.2022 Erkek Sağlığı
Kısırlık Nedir, Kısır Kime Denir? Kısırlık Nedenleri, Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Kısırlık Nedir, Kısır Kime Denir? Kısırlık Nedenleri, Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Birçok kişi çocuk sahibi olmak istemektedirler. Bunun içinde bireylerde olması gereken bazı özellikler vardır. Bazı bireylerin sperm sayılarının kesikliği veya kadınlarda rahimden dolayı olan sıkıntılardan dolayı çocuk sahibi olmayabilmektedir. Bu durum hakkında araştırma yapan bireylerin aklına sık sık Kısırlık nedir, kısır kime denir? Kısırlık nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
9.09.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı. - PEMBENAR ÖZEL
1.08.2021 Kadın Sağlığı
Erkeklerde Kısırlık Belirtileri Nelerdir? Hangi Durumlar Erkekler İçin Kısırlık Belirtisi Olabilir?
Erkeklerde Kısırlık Belirtileri Nelerdir? Hangi Durumlar Erkekler İçin Kısırlık Belirtisi Olabilir? Eşlerin korumasız ve düzenli şekilde cinsel ilişkiye girmelerine rağmen çocuk sahibi olamama durumuna kısırlık denmektedir. Çiftlerin %20’si ise kısırlık sorunu yaşamaktadır. Erkeklerde kısırlık nedenleri birden fazla nedenden kaynaklanmaktadır. Belli bir süre beraberlikten sonra kısırlıktan şüphe eden çiftlerin doktora başvurması faydalı olacaktır. Doktorun yapacağı tetkikleri sonucunda erkeklerin kısırlık nedenleri tespit edilebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisi başarılı mı?
Kişiye özel tüp bebek tedavisi başarılı mı? Her 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor" dedi.
15.02.2021 Genel Sağlık
Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi
Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi Kısırlık, erkek veya kadından kaynaklı bir sorun nedeniyle ailelerin çocuk sahibi olamaması manasına gelir. Bu sorun hem erkeği hem de kadını psikolojik yönden çok fazla yıpratan bir sorun olmaktadır. Kısırlığın çeşitli nedenleri olabilmektedir. Çeşitli nedenleri yanı sıra çeşitli tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi nasıl olur? İşte, tüm detaylar.
10.01.2021 Sağlık
Erkek kısırlığı ile ilgili yeni gelişme! Türk uzmanlar keşfetti
Erkek kısırlığı ile ilgili yeni gelişme! Türk uzmanlar keşfetti Türkiye'den 6 sağlık kuruluşunun birlikte gerçekleştirdiği multidisipliner bilimsel araştırma, erkeklerde kısırlıkla ilişkilendirilen yeni bir gen tanımlamayı başardı. M1AP geni, daha önce insanlarda herhangi bir hastalıkla ilişkilendirilmemişti. Bu araştırma sonucunda M1AP geninin erkek kısırlığında önemli bir rolü ortaya konmuş oldu
7.08.2020 Erkek Sağlığı
Kadın hastalıklarında laparoskopik cerrahi
Kadın hastalıklarında laparoskopik cerrahi Teknolojideki ilerlemelerle birlikte gelişen kamera sistemleri, cerrahi alanındaki uygulamalara da yenilikler getirdi. Laparoskopik cerrahi uygulamalarında, açık cerrahide kullanılmayan kamera ve ışık sistemleriyle karına bir santim kesi ile girilerek gerekli cerrahi işlemlerin gerçekleştirilebilmektedir. Hatta üç boyutlu kamera sistemleri de bu alanda kullanılan yöntemler arasındadır.
7.08.2018 Genel Sağlık
Erkeklerde kısırlığı önleyen besinler
Erkeklerde kısırlığı önleyen besinler Doç. Dr. Necmettin Penbegül erkeklerde kısırlık nedenleri, tedavisi ve kısırlığı önleyen besinler hakkında önemli bilgiler verdi.
17.01.2018 Erkek Sağlığı
Erkeklerde kısırlığa son
Erkeklerde kısırlığa son Günümüzde her geçen gün ilerleyen tıp teknolojisi sayesinde dileyen herkes baba olabiliyor.
Cevizin yeni keşfedilen faydası
Cevizin yeni keşfedilen faydası Yeni bir araştırmanın sonucuna göre, ceviz açısından zengin bir beslenme şekli çocuk sahibi olmak isteyenlerin şansını arttırabilir. Peki nasıl?
Kadınlarda  en sık görülen 7 kısırlık nedeni
Kadınlarda en sık görülen 7 kısırlık nedeni Türkiye'de kısırlık görülme sıklığı yaklaşık % 15 civarında. Çocuk sahibi olamayan ailelerin üçte birinde erkekte, üçte birinde ise kadında sorun saptanmakta. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümit Zeteroğlu kadınlarda en sık görülen 7 kısırlık nedenini açıkladı.
Kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemleri
Kısırlık nedenleri ve tedavi yöntemleri Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kısırlığa yol açan etkenleri ve tedavi yollarını anlattı
Erkeklerde kısırlık nedeni varikosel
Erkeklerde kısırlık nedeni varikosel Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Büyükalpelli, kısırlık şikayeti olan erkeklerin yaklaşık yüzde 50'sinde “varikosel(toplardamarın genişleyip varisleşmesi)” olduğunu söyledi. Varikosel nedir?
Kısırlığa neden olan faktörler
Kısırlığa neden olan faktörler Çocuğunuzun olmama sebebi günlük olarak yaptığınız alışkanlıklarınız olabilir. Bu durumun önüne geçmek için önce bu alışkanlıklarınızı belirleyin.
Erkeklerde kısırlık sorunu artıyor
Erkeklerde kısırlık sorunu artıyor Özel Uncalı Meydan Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sarp Tancı, tüm dünyada erkek kısırlığının giderek artan bir sorun olduğunu belirterek, çocukları olmayan çiftlerin yaklaşık yüzde 40’ında sorunun, erkekten kaynaklandığını kaydetti.
Çocuk sahibi olmak imkansız değil
Çocuk sahibi olmak imkansız değil Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ufuk Yılmaz, görülme sıklığı giderek artan kısırlığın çocuk sahibi olma hayaline engel olmadığını söyledi.
Erkeğe Bağlı Kısırlık Nedenleri Nasıl Belirlenir?
Erkeğe Bağlı Kısırlık Nedenleri Nasıl Belirlenir? Erkeğe Bağlı Kısırlık Nedenleri Nasıl Belirlenir?
5.12.2014 Sağlık
Kısırlık tedavisinde yeni yöntemler
Kısırlık tedavisinde yeni yöntemler Dünyada ve Türkiye de kısırlık verileri? Bugünlerde çiftlerin en büyük sorunlarından biri de çocuk sahibi olamamak...
3.06.2014 Sağlık
Kısırlık tedavisinde yeni yaklaşımlar
Kısırlık tedavisinde yeni yaklaşımlar Kısırlık tedavisinde yeni yaklaşımlar
22.02.2014 Genel Sağlık
Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri
Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri
22.02.2014 Genel Sağlık
Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı)
Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı) Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı)
22.02.2014 Genel Sağlık
Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Nelerdir?
Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Nelerdir? Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Nelerdir?
8.10.2013 Genel Sağlık
Obezite, kısırlık nedenlerinin başında geliyor!
Obezite, kısırlık nedenlerinin başında geliyor! Türkiye’de erkeklerin yüzde 21’ini kadınların ise yüzde 42’sini tehdit eden obezite kısırlık nedenleri arasında yer alıyor.
3.07.2013 Aile
'Kısırlıkta tek çözüm tüp bebek değil!'
'Kısırlıkta tek çözüm tüp bebek değil!' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Timur Gürgan: “Kısırlık denince toplumda akla gelen ilk tedavi yöntemi tüp bebek oluyor. Oysa bu seçeneğe gelinceye kadar şartların uygunluğu doğrultusunda farklı tedavi yöntemlerinin de denenmesi gerekiyor”
27.06.2014 Aile

Benzer Haber Etiketleri

Kısırlık Nedenleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.