Mahmut Tanal

Mahmut Tanal

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul-1 6 .sıra Adayı.Mahmut Tanal, 1 Ocak 1961’de Şanlıurfa Hilvan’ın Bahçecik köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Mahmut Tanal’ın 25 yıllık serbest avukatlık deneyimi vardır. Bahçeşehir ve Okan Üniversiteleri’nde Siyaset Okulu Programı’ndan sertifika aldı. Halen aktif olarak 24. Yasama Dönemi CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesidir.

Mahmut Tanal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 770 mahmut tanal haberi bulunmuştur.
Son dakika: Van'da başkanlık AK Parti'ye geçti
Son dakika: Van'da başkanlık AK Parti'ye geçti Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığına hükmedip, mazbatayı en yüksek ikinci oyu alan AK Parti adayı Abdullah Arvas'a verdi. Kararın ardından Van'da olaylar çıktı.
2.04.2024 Gündem
Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi, TBMM'de görüşülüyor
Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi, TBMM'de görüşülüyor TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşülmesine devam edildi.
23.12.2023 Gündem
Derya Yanık, Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
Derya Yanık, Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık ve beraberindeki heyet, Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti. Yanık, “Maalesef PKK ve onun arkasındaki güçler, çocukların yaşına ve sağlık durumlarına bakmaksızın eline silah verip, o kirli ve kanlı savaşlarında bir lojistik malzeme olarak gördükleri yavrularımızı kandırarak dağlara çıkardılar. Devlet olarak, AK Parti olarak, 22 yıldır terörle mücadelemizi devam ettiriyoruz” dedi.
17.11.2023 Gündem
TBMM Genel Kurulu'nda 'yargı' tartışması yaşandı
TBMM Genel Kurulu'nda 'yargı' tartışması yaşandı TBMM Genel Kurulu’nda, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması tartışıldı.
9.11.2023 Gündem
Parti Meclisi için iki anahtar liste yarıştı
Parti Meclisi için iki anahtar liste yarıştı CHP Kurultayı’nda 60 kişilik Parti Meclisi’ne 380 kişi başvurdu. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu için de 98 kişi aday oldu. Kılıçdaroğlu, PM için liste çıkarmadı.
6.11.2023 Gündem
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti CHP’de Genel Başkanlık yarışı inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. İlk turda Özgür Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özel, 2 oy fark ile salt çoğunluğu kaçırınca seçim ikinci tura kaldı. Kıran kırana geçen oylama geç saatlere kadar sürerken kazananı ikinci tur sonuçları belirledi.
5.11.2023 Gündem
CHP'de kurultay günü! Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim
CHP'de kurultay günü! Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38'inci Olağan Kurultay'da yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi.
4.11.2023 Gündem
Bugün başkan yarın PM seçilecek
Bugün başkan yarın PM seçilecek CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda bugün genel başkan, yarın PM için seçim yapılacak. CHP’nin liderliği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özel çekişecek.
4.11.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu için 93 imza
Kılıçdaroğlu için 93 imza CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday gösterilmesi için imza veren milletvekili sayısının 93’e ulaştığı öğrenildi.
20.10.2023 Gündem
Son dakika... Merdan Yanardağ için karar verildi
Son dakika... Merdan Yanardağ için karar verildi Merdan Yanardağ'ın yargılandığı davada ilk celsede karar çıktı. Mahkeme, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı Yanardağ'ın tahliyesine karar verdi.
4.10.2023 Gündem
Gazeteci Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı
Gazeteci Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanmasının ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
4.10.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı’ndan Mahmut Tanal’a tepki ve suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı’ndan Mahmut Tanal’a tepki ve suç duyurusu İçişleri Bakanlığı, Muğla Akbelen’de görev yapan jandarma personeline “eşkıya” diyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a tepki göstererek, hakkında hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.
31.07.2023 Gündem
Jandarmayı kovalayan CHP'li Tanal'a tepki! Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yeni açıklama
Jandarmayı kovalayan CHP'li Tanal'a tepki! Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yeni açıklama Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Akbelen’de jandarma personeline eşkıya diyen ve jandarmayı kovalayan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile ilgili yeni bir açıklama geldi.
30.07.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan jandarmaya 'eşkıya' diyen CHP'li Tanal'a tepki
İçişleri Bakanlığı'ndan jandarmaya 'eşkıya' diyen CHP'li Tanal'a tepki İçişleri Bakanlığı, Akbelen’de jandarma personeline eşkıya diyen Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ı kınadı ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
29.07.2023 Gündem
CHP'li vekiller Tanal ve Başarır eylemcilerle tartıştı
CHP'li vekiller Tanal ve Başarır eylemcilerle tartıştı Muğla Milas'taki yerli linyitten elektrik üretimi gerçekleştiren termik santrali maden sahasının genişletilmesi gündemde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Akbelen'e giderek maden işçilerini ziyaret etti. CHP'li vekillerle eylemciler arasında gerilim yükseldi.
29.07.2023 Haberler
CHP'li vekiller Tanal ve Başarır eylemcilerle tartıştı
CHP'li vekiller Tanal ve Başarır eylemcilerle tartıştı Muğla Milas'taki yerli linyitten elektrik üretimi gerçekleştiren termik santrali maden sahasının genişletilmesi gündemde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Akbelen'e giderek maden işçilerini ziyaret etti. CHP'li vekillerle eylemciler arasında gerilim yükseldi.
29.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu Akbelen’de
Kılıçdaroğlu Akbelen’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Muğla Akbelen’e gitti. Açıklama yaptıktan sonra bölgeden ayrılmak istenen Kılıçdaroğlu, aracına vurularak protesto edildi.
29.07.2023 Gündem
Yeni kabine yemin etti
Yeni kabine yemin etti TBMM Genel Kurulu’nda dün milletvekili seçilen eski bakanlar ile yeni kabine üyeleri yemin için kürsüdeydi.
8.06.2023 Gündem
Yeni Kabine Meclis'te yemin etti! Törende dikkat çeken anlar
Yeni Kabine Meclis'te yemin etti! Törende dikkat çeken anlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.
7.06.2023 Gündem
Meclis'te 28. dönem başladı! Yemin törenine Erdoğan da katıldı
Meclis'te 28. dönem başladı! Yemin törenine Erdoğan da katıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
2.06.2023 Gündem
CHP’de muhalefet harekete geçti! Kılıçdaroğlu'nun son planı
CHP’de muhalefet harekete geçti! Kılıçdaroğlu'nun son planı Parlamentoya istediği oranda milletvekili gönderemeyen CHP’de, Cumhurbaşkanı seçiminin de kaybedilmesinin ardından parti içi muhalefet düğmeye bastı. Muhalif grup ilk etapta, tüzük kurultayının toplanması için çalışma başlattı.
31.05.2023 Gündem
Sandık başında tartışma, kavga
Sandık başında tartışma, kavga Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde kimi sandıklarda gergin anlar yaşandı, yumruklar tekmeler havalarda uçuştu. Şanlıurfa’da toplu oy kullanımını engellemeye çalışan CHP’li Şeker darp edildi. Bazı sandıkta usulsüz oy kullananlar suçüstü yakalandı...
29.05.2023 Gündem
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu.
15.05.2023 Gündem
Şanlıurfa'da TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 ölü, 1 yaralı
Şanlıurfa'da TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 ölü, 1 yaralı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde TIR ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
7.05.2023 Gündem
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İl İl CHP milletvekili adayları CHP milletvekili adayları belli oldu. Bu sıcak gelişmenin ardından seçmenler yoğun şekilde "CHP il il milletvekili adayları kimler?" sorusunu yöneltiyor. İşte açıklanan milletvekili aday listesi...
11.04.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Mahmut Tanal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.