Obezite Tedavisi

Obezite Tedavisi

Son dakika obezite tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan obezite tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan obezite tedavisi haber sayfamızda...

Obezite Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 628 obezite tedavisi haberi bulunmuştur.
Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın
Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın Sağlıklı ve kaliteli yaşam sürebilmek herkesin hayalidir. Fakat yapılan hatalar sonucunda yaşam kalitesi bozulabilmektedir. Bu nedenle yaşam kalitesini korumanın en önemli yolu kilo kontrolüdür. Her yetişkin hatta çocuklarda uzmanların önerisi kilo kontrolünü ihmal etmemektir. Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın ve yaşam kalitenizi koruyun! İşte, tüm detaylar.
27.07.2023 Sağlık
İstanbul'da mide botoksu sonrası ölüm! 2 doktora gözaltı
İstanbul'da mide botoksu sonrası ölüm! 2 doktora gözaltı Mide botoksu ameliyatı yaptırdıktan sonra fenalaşan 31 hastadan biri dün hayatını kaybetti. Tuzla'daki hastanede inceleme yapılırken 2 doktor gözaltına alındı.
24.03.2023 Gündem
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk' İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, uyarılar da geldi.
12.03.2023 Haberler
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk'
Ölümcül tehlike: Botulizm! 'Kaslarımız felç oldu, mahvolduk' İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, uyarılar da geldi.
12.03.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması: Hastanelere başvurular olmuştur
Bakan Koca'dan 'mide botoksu' açıklaması: Hastanelere başvurular olmuştur Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir” dedi.
11.03.2023 Gündem
Çocuklarda obezite nedenleri ve önlemenin yolları
Çocuklarda obezite nedenleri ve önlemenin yolları Kovid-19 dönemiyle beraber insanların evlerinde daha çok vakit geçirmek zorunda kalmaları birtakım değişikliklere sebebiyet vermiştir. Bilhassa çocuklar kendilerini hareketsiz bir yaşamın içinde bulmuşlardır. Dolayısıyla kilo almışlardır. Obezite; her yaştan insanın karşısına çıkan önemli sağlık problemlerinden birisidir. Yanlış beslenme alışkanlıkları, spor yapmamak gibi faktörlerin yanı sıra farklı nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, çocuklarda obezite hakkında bilgi verdi, önlemenin yollarını anlattı.
Yutulabilir mide balonu tekniğiyle obezite tedavisi
Yutulabilir mide balonu tekniğiyle obezite tedavisi Obezite, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen hastalıklardan biri olmaya başladı. Sadece dış görünüşü değil sağlığı da olumsuz etkileyen bu hastalıktan kurtulmanın pek çok yöntemi var. Ameliyat olmak istemeyen hastaların yutulabilir mide balonu yöntemini tercih ettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Solmaz, “Mide balonları, midede 6-12 ay gibi uzun bir süre kalabilmektedir. Bu sürede sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığını edinmek daha kolay bir hale gelmektedir” dedi.
27.04.2022 Sağlık
Obeziteden kurtulmak için başvurulan bitkisel ilaçlardaki büyük tehlike!
Obeziteden kurtulmak için başvurulan bitkisel ilaçlardaki büyük tehlike! Vücutta yağ oranının artmasıyla birlikte gelişen obezite hastalığı başka birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle kompleks bir hastalık olan obezitenin tedavisi, tanı konulmasından itibaren uzun süreli bir takip süreci gerektiriyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiler veren Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) Başkan Yardımcısı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilek Yazıcı, obezitede kullanılan tedavi yöntemlerini sıraladı ve önemli uyarılarda bulundu.
3.12.2021 Genel Sağlık
Kilo vermek için 1 yıl 17 gün aç kaldı ama... Tehlikenin boyutu çok büyük!
Kilo vermek için 1 yıl 17 gün aç kaldı ama... Tehlikenin boyutu çok büyük! Obezite, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri. Hatta 10 yılda obezite oranında yüzde 10 ila 30 oranında bir artış da yaşandı. Çareyi kulaktan dolma bilgilerle, bilinçsizce yapılan diyetlerde arayanları bekleyen tehlikeye dikkat çeken uzmanlar, önemli uyarılarda bulundu.
31.10.2021 Gündem
Bu hastalık hayati tehlikeye yol açıyor!
Bu hastalık hayati tehlikeye yol açıyor! Obeziteyi şişmanlık salgını olarak niteleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, tüm dünyada 1,5 milyar kişi fazla kilolu, 500 milyon kişinin ise şişman olduğunu söyledi. Çocuklar dahil tüm yaş gurubunda obezitenin görüldüğünü dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, beslenme yetersizliği olan ve açlık çeken ülkelerde bile obezite hastalığında artış olduğuna dikkat çekti.
26.05.2021 Genel Sağlık
Üç kişiden ikisi kilolu
Üç kişiden ikisi kilolu Obezitenin Türkiye ve dünyadaki artışına dikkati çeken uzmanlar, Dünya Sağlık Örgütü’nün obeziteyi bir salgın olarak tanımladığını vurguladı. Obezite tedavisinde başvurulan “mucize bitkiler, mucize ilaçlar veya mucize cerrahi yöntemler” konusunda uyardı...
22.05.2021 Gündem
Obezite genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor!
Obezite genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor! Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezitenin genel sağlığı olumsuz yönde etkilediğini belirtti, ameliyatsız yöntemlerle tedavisinin mümkün olabildiğini açıkladı.
21.04.2021 Genel Sağlık
Dikkat! Bu faktörler metabolizmayı bozuyor
Dikkat! Bu faktörler metabolizmayı bozuyor Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, metabolizmayı etkileyen faktörlere dikkat çekti. Doç. Dr. İlhan, metabolizmanın canlı bir hücrede oluşan bütün kimyasal reaksiyonlara verilen genel bir ad olduğunu belirterek konu hakkında bilgi verdi.
11.12.2020 Genel Sağlık
Ayça Kaya'dan 50 adımda sağlıklı ve kalıcı zayıflama
Ayça Kaya'dan 50 adımda sağlıklı ve kalıcı zayıflama Kilo problemi yaşayan kişilerin, bir yılda ortalama 16 kez diyet girişiminde bulunduğu araştırmasından yola çıkan Ayça Kaya, Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlanan ‘50 Adımda Sağlıklı ve Hızlı Zayıfla’ kitabında kalıcı bir sağlığın kapılarını aralıyor. Kaya, “Doğru adımlarla diyetzede olmaktan kurtulabilirsiniz” diyor.
11.12.2020 Kültür Sanat
78 günlük komadan çıktı, annesi ile kocasının evlendiğini öğrendi!
78 günlük komadan çıktı, annesi ile kocasının evlendiğini öğrendi! Akıllara durgunluk veren olay Brezilya'da meydana geldi. Obezite tedavisi için ameliyat olduktan sonra felç olan kadın, 78 yoğun bakımda kaldı. İki buçuk ay sonra sağlığına kavuşan kadın, hayatının şokunu yaşadı ve annesi ile kocasının evlendiğini öğrendi.
1.10.2020 Dünya
Chinchilla Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru Chinchilla İran Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Chinchilla Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru Chinchilla İran Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır? Ülkemizde ''Amerikan kedisi'' olarak bilinen American Shorthair kedileri, Amerika'daki en popüler 10 kedi ırkından biridir. Danimarka ve İsveç gibi ülkelerden Kuzey Amerika'ya göç edenler, bu kedileri de yanlarında getirmiştir. Avrupalıların değerli eşyalarını farelerden koruyan kediler, kısa süre içerisinde Amerika kıtasının tamamına yayılmıştır. Amerikan kedisinin fiziksel ve karakter özellikleri nelerdir? Sizler için araştırdık.
13.09.2020 Evcil Hayvan
Amerikan Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru American Shorthair Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Amerikan Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru American Shorthair Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır? Ülkemizde ''Amerikan kedisi'' olarak bilinen American Shorthair kedileri, Amerika'daki en popüler 10 kedi ırkından biridir. Danimarka ve İsveç gibi ülkelerden Kuzey Amerika'ya göç edenler, bu kedileri de yanlarında getirmiştir. Avrupalıların değerli eşyalarını farelerden koruyan kediler, kısa süre içerisinde Amerika kıtasının tamamına yayılmıştır. Amerikan kedisinin fiziksel ve karakter özellikleri nelerdir? Sizler için araştırdık.
13.09.2020 Evcil Hayvan
Tüp mide ameliyatı ile obezite tedavisi
Tüp mide ameliyatı ile obezite tedavisi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, günümüzde obezite tedavisinde en çok uygulanan yöntemin tüp mide ameliyatı olduğunu belirtti.
27.07.2020 Diyetler
Uluslararası 29 kuruluş, obeziteye karşı güç birliği yaptı
Uluslararası 29 kuruluş, obeziteye karşı güç birliği yaptı Avrupa'da 150 milyon, Türkiye'de 20 milyon ve dünya genelinde 650 milyon kişiyi etkileyen obezite ile mücadele için sivil toplum, akademi ve sektörün önde gelen 29 uluslararası kuruluşu iş birliği yaptı
21.07.2020 Genel Sağlık
Mide balonu ile obezite tedavisi
Mide balonu ile obezite tedavisi Obezite günümüzde tedavi edilebilen bir hastalık. Mide balonu ise obezitede sık kullanılan bir tedavi yöntemi. Peki mide balonu nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
20.12.2019 Diyetler
Sağlıklı yaşamın kapısı aralanıyor
Sağlıklı yaşamın kapısı aralanıyor Sağlık Bakanlığı tarafından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde obezite merkezi açıldı.
19.04.2019 Ege
Liposuction işlemi ne zaman yapılmalı?
Liposuction işlemi ne zaman yapılmalı? Liposuction işleminin kesinlikle zayıflama ve obezite tedavisi değil, doğru biçimde yapılan vücut şekillendirme yöntemi olduğunun altını çizen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, liposuction işleminin aslında bir siluet düzeltme yöntemi olduğuna dikkat çekti.
11.10.2018 Estetik
Obezite tedavisinin ana hatları
Obezite tedavisinin ana hatları Obezitenin önlenebilir bir problem olduğunu belirten Medikal Obezite Tedavisi Uzmanı Dr. Murat Çağatay Deniz, obezite tedavisinin ana hatlarını sizler için anlattı.
14.08.2018 Diyetler
‘Hastanın azmi işi kolaylaştırır’
‘Hastanın azmi işi kolaylaştırır’ SİNOP’TA yaşayan Elifhan Çiftçi (34), 1,5 yıl önce ameliyat olmak için İzmir’e geldi...
30.06.2018 Ege
‘Yağ genetiği testi’ ile obezite tedavisi
‘Yağ genetiği testi’ ile obezite tedavisi İlk kez Ankara’da uygulanan genetik testle insanda kilo almaya sebep olan 25 genetik varyasyon tespit edildi. Buna göre genetik değişimlerin bazılarının metabolizmayı yavaşlatırken, bazılarının yağ dokusu içinde yağın parçalanmasını engellediği belirlendi.
4.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Obezite Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.