Esp Nedir? Arabada Esp Sistemi Ne İşe Yarar?
Esp Nedir? Arabada Esp Sistemi Ne İşe Yarar? Trafikte sorun yaşamadan sağlıklı şekilde araçla seyir almak büyük öneme sahiptir. Günümüzde bunu sağlayan teknolojik donanımı ile araçlarda standart olarak artık yer alan ESP, farklı hava koşullarında daha güvenli yolculuk yapmaya imkan vermektedir. Bu güveni sağlayan sistem konusunda pek çok kişi ESP nedir sorusunu merak ediyor. Peki, arabada ESP sistemi ne işe yarar? İşte bu konu hakkında bilgiler.
14.04.2020 Teknoloji
Vizesiz, kolay seyahat
Vizesiz, kolay seyahat Amerika’dan Asya’ya her kıtadan ülkeye vizesiz seyahat etmek mümkün. Seyahate yeni başlayanların listesinde Balkanlar ve Yunan adaları öne çıkıyor. Farklılık arayanlar ise Amazonlar, Peru, İran, Fas gibi ülkeleri tercih ediyor
20.05.2017 Gündem
Rusya'ya kimlik belgesiyle giriş yolda!
Rusya'ya kimlik belgesiyle giriş yolda! Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündemde. Ankara-Moskova hattında başlayan temasların kısa süre içinde netlik kazanması bekleniyor.
27.09.2016 Dünya
Biletler tükendi, 10 bin ek sefer konacak
Biletler tükendi, 10 bin ek sefer konacak Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yörelerine giden otobüslerde biletlerin tükenmesine neden oldu.10 milyon kişinin yollara çıkması bekleniyor.
26.06.2016 Ekonomi
Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı! Tapınakta 13 saat işkence: 'Başımda bıçak bilediler'
Polisliği bırakıp dünya turuna çıkmıştı! Tapınakta 13 saat işkence: 'Başımda bıçak bilediler' 19 yaşında polis okulunu kazanıp 21 yaşında meslek hayatına başlayan Zonguldak doğumlu Melih Bektaş, 10 yıl polis olarak görev yaptıktan sonra istifa edip dünya turuna çıktı. Ancak seyahatinin 6. ayında gittiği Malezya’da saldırıya uğradı. "Başımda bıçak bilediler, Samuray kılıcıyla beklediler" diyen Melih, 13 saatlik alıkonulma sürecini anlattı.
22.03.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor Yenişehir-Bilecik kara yolunu ulaşıma açan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Doğançay Ripajı-1 ve 2. kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacağız” dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Rusya'da başkanlık seçimleri: Putin neden seçime gitme zahmetine katlanıyor?
Rusya'da başkanlık seçimleri: Putin neden seçime gitme zahmetine katlanıyor? Rusya'da 15- 17 Mart'ta üç günlük bir seçim sürecine girilecek. Bir çok kişi Vladimir Putin'in zaferini ilan edip, beşinci kez Rusya lideri olacağına inanıyor. Peki Kremlin neden seçim yapma zahmetine katlanıyor ve oylama Putin'in Rus halkı nezdindeki popülerliği hakkında fikir verecek mi?
15.03.2024 Dünya
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu!
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu! Yılın ilk turizm verisi, Türkiye’nin 2024 yılı için ‘60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri’ hedefini destekliyor. Buna göre, Ocak 2024 turizmde tüm zamanların en iyi ocak ayı verisi olarak kayıtlara geçti.
29.02.2024 Ekonomi
"Turizm sezonuna hazırız"
"Turizm sezonuna hazırız" Antalya ekonomisinin lokomotifi turizmde yaşanan ve kanayan yara haline gelen istihdam kriteri sorununun çözüme ulaşması için sorunu her platformda dile getirdiklerini belirten Başkan Ali Bahar, “İstihdam kriteri uygulanmaksızın yabancı çalışanlara ilişkin çabalarımız sonuç verdi. Gerek bakanlıklarımızın gerek valimizin girişimleriyle sorunun üstesinden geldik. Bu gelişmeyi önemsiyoruz ve takipçisi olacağız” dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Tunç Soyer'den partisine sitem! 'Teşekkürü çok gördüler'
Tunç Soyer'den partisine sitem! 'Teşekkürü çok gördüler' İzmir'de, şehir içi ulaşımın en önemli aşamalarından biri olan, Bornova Evka-3 ile Narlıdere'yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu törenle açıldı. Yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisine sitem etti.
24.02.2024 Gündem
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Ekonomi
2024 trendlerine CEO bakışı
2024 trendlerine CEO bakışı DataExpert aracılığıyla yeni yılın trendlerini sorduğumuz CEO'lar dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve globalleşmeye işaret ediyor...
8.01.2024 Milliyet Executive
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartlarında köklü bir değişim bekleniyor.
28.12.2023 Teknoloji
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell
Ortadoğu’da sınırları belirleyen kadın: Gertrude Bell Gertrude Bell’in İngiltere’de başlayan hayatı Irak’ta son buldu. Araplar onu “Çöl kraliçesi” diye överken, Türkler “Çöl cadısı” diye yeriyordu. Nefretinin arkasında belki de nişanlısının Çanakkale’de öldürülmesi yatıyordu
24.12.2023 Gündem
Yılbaşı turistleri bavul hazırlıyor
Yılbaşı turistleri bavul hazırlıyor 1 Ocak Pazartesi’nin de eklenmesiyle 3 günü bulan yılbaşı tatili, şehirden bunalanları hareketlendirdi. Bu dönemde sanatçılı ve gala programı olan otellere talep artarken, yurtdışı turlarının yanı sıra termal otellere de ilgi devam ediyor.
13.12.2023 Ekonomi
Çiziyorsak sebebi var
Çiziyorsak sebebi var İstanbul Comics and Art Festival’den “Çizgi Roman ile Belçika Turu” sergisine ve İzmir Uluslararası Mizah Festivali’ne İstanbul ve İzmirliler yılın son ayını çizgilerin evreninde geçirecek.
9.12.2023 Pazar
Detroit’e havalandı ‘yeni rotalar’ yolda
Detroit’e havalandı ‘yeni rotalar’ yolda İstanbul’dan Detroit’e direkt sefer başlatan THY, ABD’deki 13. uçuş noktasına ulaştı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, “Sürekli genişleyen ağımıza yeni destinasyonlar ekliyoruz” dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Anadolu'nun görkemli miraslarına yolculuk! Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenler
Anadolu'nun görkemli miraslarına yolculuk! Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenler Doğu Ekspresi, Türkiye'nin mistik doğasını keşfetmek ve tarihi zenginlikleriyle tanışmak isteyenler için unutulmaz bir tren yolculuğu vaat eden eşsiz bir deneyim sunuyor. Ankara'dan başlayarak Anadolu'nun kalbine doğru uzanan bu yolculuk, sürükleyici manzaraları, kültürel zenginlikleri ve unutulmaz anıları bir araya getiriyor.
15.11.2023 Yaşam
A Milli Takım 15 futbolcu ile taktik çalıştı!
A Milli Takım 15 futbolcu ile taktik çalıştı! Almanya ve Galler için A Milli Futbol Takımı Riva'da toplandı. Teknik Direktör Montella yönetiminde ilk antrenman gerçekleşti.
14.11.2023 Milli Takım
Fenerbahçe Beko'ya EuroLeague çift maç haftasında kötü haber! 3 eksik birden
Fenerbahçe Beko'ya EuroLeague çift maç haftasında kötü haber! 3 eksik birden Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 8. hafta maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’a konuk olacak olan Fenerbahçe Beko'ya kötü haber geldi. Sarı-lacivertli ekipte 3 yıldız çift maç haftasında forma giyemeyecek.
Alp Ustaoğlu yazdı: Kortlarda sorun, gelir adaletsizliği!
Alp Ustaoğlu yazdı: Kortlarda sorun, gelir adaletsizliği! Tenis yapısı gereği ekonomi ile bağlantılı bir spor. Bir tenisçinin transfer, yıllık ücret, sözleşme gibi şansları bulunmuyor. Sıralamada yukarılarda olduğunuz zaman ekonomik olarak rahatlama şansınız var. Eğer bunu başaramazsanız gelecek yıllar önünüzde belirsizlik olarak duruyor.
12.11.2023 Tenis
Dünya tüm renkleriyle evlerde
Dünya tüm renkleriyle evlerde Evlerde neredeyse tek eğlence kaynağı olan televizyonlar, dünyayı tüm renkleriyle evlere taşıdı. Dallas, Aşk Gemisi gibi dizilerle Amerikan rüyası, modası, yaşam biçimiyle tanıştık.
20.10.2023 Gündem
Küresel havacılık liderleri İstanbul’da buluştu
Küresel havacılık liderleri İstanbul’da buluştu İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, sivil havacılık sektörünün dünyadaki en önemli etkinliği olan ve bu yıl İstanbul'a gerçekleşen '28. Routes World'de binlerce üst düzey yöneticiyi ağırladı. İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, "3 gün gibi kısa bir sürede bu kadar çok yeni bağlantı kurulduğunu görmek ve sektörümüzün geleceğini planlarken ortaya konulan üretkenliğe, ileri görüşlülüğe tanık olmak çok kıymetliydi" dedi.
18.10.2023 Ekonomi
23 Ağustos-15 Eylül tarihlerine dikkat! Eski sevgililer geri dönecek
23 Ağustos-15 Eylül tarihlerine dikkat! Eski sevgililer geri dönecek Kuşkusuz astroloji haritalarının en popüler gökyüzü olaylarından biri olan ve hepimizin mutlaka adını duyduğu Merkür Retrosu geldi çattı. Yılda en az 3 bazen 4 defa yaşadığımız Merkür Retro bu sefer diğerlerinden biraz farklı olacak. Çünkü ani olayların, krizlerin ve sürprizlerin tatlı cadı gezegeni Uranüs Retro’yla kol kola geliyorlar. Astrolog Duygu Sevinç Sevin, “Hepimiz farklı konularda tamamlanmalar, ani krizler ya da sürprizler yaşayabiliriz” diyerek tüm burçları ve Merkür Retro’sunu milliyet.com.tr için yorumladı.
22.08.2023 Astroloji

Benzer Haber Etiketleri