Üniversite

Üniversite

Son dakika Üniversite haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Üniversite gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Üniversite haber sayfamızda...

Üniversite

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 52.486 üniversite haberi bulunmuştur.
1 NİSAN'DA okul var mı, okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, pazartesi üniversiteler açık mı?
1 NİSAN'DA okul var mı, okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, pazartesi üniversiteler açık mı? Seçim sonrası okullar tatil mi, sorusunun yanıtı şimdiden merak ediliyor. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için geri sayım başladı. Pazar günü Türkiye genelinde okullarda sandıklar kurulacak ve oy kullanma işlemi gerçekleşecek. Peki, seçimden sonraki gün okullar tatil olacak mı? 1 Nisan'da ders var mı?
28.03.2024 Bilgi Rehberi
Adıyaman Üniversitesi TSE belgesi aldı
Adıyaman Üniversitesi TSE belgesi aldı Türk Standartları Enstitüsü tarafından 19-21 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayan Adıyaman Üniversitesi, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.
27.03.2024 Eğitim
Trabzon'da göçük! Toprak altında kalan 3 işçi öldü
Trabzon'da göçük! Toprak altında kalan 3 işçi öldü İçme suyu alt yapı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 3 işçi toprak altında kaldı.
27.03.2024 Gündem
Fenomen eşini 58 yerinden bıçaklamıştı! Mahkemede şoke eden savunma
Fenomen eşini 58 yerinden bıçaklamıştı! Mahkemede şoke eden savunma Üsküdar’da YouTuber olan eşi Merve Veziroğlu’nu 58 yerinden bıçaklayan Yunus Yıldırım hakim karşısına çıktı. Yıldırım savunmasında, “Sinirden elime bıçağı aldım, elimden tuttu, ilk o beni kesti. Boğazımı sıktı o an bıçak elindeydi. Şimdi takipçi kazanmak için medyaya çıkıyor” dedi.
27.03.2024 Gündem
Özel'in 'adaylarınızı çekin' çağrısına Akşener'den yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır
Özel'in 'adaylarınızı çekin' çağrısına Akşener'den yanıt: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık olmamıştır Geçtiğimiz günlerde Özgür Özel, İYİ Parti'nin Balıkesir, Edirne ve Ordu adaylarını çekilmesini istemişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Özgür Özel'in bu sözlerine çok sert tepki geldi: Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı.
27.03.2024 Galeri
Milyonların içme suyu olan Sapanca Gölü'nde şok! Boru hattı patladı, akaryakıt sızdı
Milyonların içme suyu olan Sapanca Gölü'nde şok! Boru hattı patladı, akaryakıt sızdı Kocaeli'de yapılan yol çalışması neticesinde delinen Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün petrol boru hattından gelen akaryakıt Sapanca Gölü'ne sızdı.
27.03.2024 Gündem
Fatih'te kılıf kavgasında kadına darp! İşyeri mühürlendi, 1 kişi gözaltında
Fatih'te kılıf kavgasında kadına darp! İşyeri mühürlendi, 1 kişi gözaltında Fatih'te iddiaya göre telefon kılıfı iadesi nedeniyle esnaf ile kadın arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada darbedilen kadın yere düştü. Olay sonrası polis, bir kişiyi gözaltına alırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Üniversite öğrencisine röntgenci şoku! Her gece pencereden genç kızı izledi
Üniversite öğrencisine röntgenci şoku! Her gece pencereden genç kızı izledi Hemen her gece pencereye gelen tacizci, üniversiteli genç kızın kabusu oldu. Denizli'de yaşanan olayın güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı.
27.03.2024 Gündem
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz'
'İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Piyasayla, istihdamla, kültür, sanat ve edebiyatla bağı azalmış programları yavaş yavaş dönüştürüyoruz. Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık" dedi.
27.03.2024 Eğitim
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
27.03.2024 Gündem
YKS İÇİN 2. GEÇ BAŞVURU ÖSYM AİS ✍YKS geç başvurusu nasıl yapılır, YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar? (2024)
YKS İÇİN 2. GEÇ BAŞVURU ÖSYM AİS ✍YKS geç başvurusu nasıl yapılır, YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar? (2024) YKS için geri sayım başladı! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru ve geç başvuru süreci tamamlanmış ve adaylar sınav tarihine yoğunlaşmıştı. YÖK'ten son dakika 2. geç başvuru açıklaması geldi. Peki, YKS 2. geç başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar?
27.03.2024 Bilgi Rehberi
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz'
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz' Tayland’ı çok seviyor, sık sık ziyaret ediyordu. Bu sevgisi Tayland’da değil ama Türkiye’de onu hayatının aşkıyla buluşturdu. 2012 yılında Taylandlı Thipphawan ile tanışıp evlenen Mustafa Uysal, 2020 yılında Kovid-19 nedeniyle herkes gibi eve kapanmak zorunda kaldı. Ancak bu durum Mustafa ve eşine, hiç beklemedikleri kadar iyi bir boyuta ulaşan yeni bir iş kapısı oldu.
27.03.2024 Yaşam
YÖK’ten KKTC’deki üniversitelere destek
YÖK’ten KKTC’deki üniversitelere destek KKTC’de yaşanan üniversite krizinin ardından adadaki üniversitelerin YÖK’e bağlanacağına dair duyumlar vardı. Ancak YÖK’ten edindiğimiz bilgiye göre böyle bir durum söz konusu değil.
27.03.2024 Eğitim
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor
Öğrenci başına 1 kitap düşmüyor Türkiye’deki bazı üniversitelerin kütüphanesi evdeki kitaplık gibi. 4 üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 1’in altında. 89 üniversitede ise bu sayı 1 ile 4 arasında.
27.03.2024 Gündem
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören Nijerya uyruklu Saleh Zakar Kurmi, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesinin maddi durumları gözeterek Elazığ'da defnedilmesini istediği Kurmi'ye Fırat Üniversitesi sahip çıktı. Cenaze namazı kılınan Kurmi, defnedildi.
26.03.2024 Gündem
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa  havada kapıyor
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa havada kapıyor ABD ve Avrupa’daki üniversiteler, Türkiye’deki gözde liselerin öğrencilerine kapılarını ardına kadar açıyor. Bu durum yeni yönetmeliğe göre değişecek. Çünkü YKS’de başarısız olanların yurt dışından aldıkları diplomalar kabul edilmeyebilir.
26.03.2024 Eğitim
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteside eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
25.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu’ndan Bolu’ya müjde!
Bakan Uraloğlu’ndan Bolu’ya müjde! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu’ya ulaşım ve iletişim altyapısı için 54 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini ve 7,6 milyar liralık 14 karayolu projesine de devam ettiklerini belirterek, “Bolu’nun bölünmüş yol uzunluğunu 173 kilometreden 303 kilometreye çıkardık. Bolu’nun en önemli projesi Bolu Dağı Tüneli artık günde 40-50 bin araç trafiğine ulaştı. Artık Ankara ile İstanbul arasında yeni alternatif yollar projelendirmenin zamanı da geldi. Bolu Devlet Yolu’nda da proje çalışmalarına başladık. 14 kilometrelik kesimde ve başta Gölyüzü Kavşağı’nda yapacağımız projeyi hayata geçirerek şehir geçişini ve E5 trafiğini rahatlatacağız” dedi. Uraloğlu. 1 Nisan itibariyle yerel yönetimle birlikte birçok projeye başlayacakları müjdesini verdi.
25.03.2024 Ekonomi
Almanya'da sürücü eksikliği nedeniyle tramvayları öğrenciler kullanacak
Almanya'da sürücü eksikliği nedeniyle tramvayları öğrenciler kullanacak Almanya'da toplu taşımada yaşanan çalışan eksikliği nedeniyle şirketler öğrencilere yöneliyor.
25.03.2024 Dünya
Su kıtlığına karşı önlem alınmalı
Su kıtlığına karşı önlem alınmalı Dünya Su Günü Zirvesi’nde konuşan Yaşar Üniversitesi’nde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof...
25.03.2024 Eğitim
Çocuğunuzu anlamanın yolları
Çocuğunuzu anlamanın yolları Çocukla sağlıklı bir iletişim kurabilmek için onu dinlemek, yaşadıklarını duygularını anlamaya çalışmak çok önemli.
25.03.2024 Eğitim
Cevdet Yılmaz: Kalkınmamızı engellemek isteyenleri bertaraf ettik
Cevdet Yılmaz: Kalkınmamızı engellemek isteyenleri bertaraf ettik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yıllarca bölgenin kalkınmasını engelleyerek, refahın önüne geçenlerin bertaraf olmasıyla bu topraklar tarihiyle kültürüyle yeniden ayağa kalmaya başladı. Bölgenin kalkınmasına engel olmak isteyen tüm odaklara rağmen Son 21 yılda Ağrı’ya 84 milyar lira yatırım yaptık” dedi.
24.03.2024 Gündem
1 gecede ortadan kaybolup buharlaşıyorlar! Japonlar anlattı: 'Adeta kurtuluş gibi'
1 gecede ortadan kaybolup buharlaşıyorlar! Japonlar anlattı: 'Adeta kurtuluş gibi' Kimi işini, karısını ve çocuklarını kimi anne, baba ve sevgilisini geride bırakıp bir anda kayıplara karışıyor, deyim yerindeyse buharlaşıyor. Yanlış duymadınız, 1960 yılından bu yana Japonya’da ikinci bir hayat kurmak isteyenler bu yöntemi kullanıyor, üstelik polis bile geride kalanlara yardımcı olmuyor. Peki ama bu insanlar neden 'buharlaşmak' istiyor? İşte cevabı.
24.03.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.