Kütahya "Halep'e Yol Açın" Yardım Kampanyası

"Halep'e Yol Açın" Yardım Kampanyası

20.12.2016 - 16:49 | Son Güncellenme:

Kütahya'da, DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğunca geliri Halep'e gönderilmek üzere kermes düzenlendi Balıkesir'de 3 tır yardım malzemesi toplandı

Halepe Yol Açın Yardım Kampanyası

KÜTAHYA (AA) - Kütahya ve Balıkesir'de, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, yardım toplama çalışmaları yürütülüyor.

Haberin Devamı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından üniversite içerisinde 4 noktada açılan kermes öğrenciler tarafından ilgi görüyor.

Topluluk Başkanı Hüseyin Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelirlerinin Halep'e gönderilmesi amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi. Üniversite gençliğinin Halep konusunda oldukça duyarlı olduğunu belirten Aksu, şöyle konuştu:

"Halep'te yaşanan drama sessiz kalamazdık. İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğince yürütülen yardım kampanyasına katkımız olması amacıyla bu kermesi düzenledik. Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesi içinde 4 ayrı noktada açtığımız stantlarla İHH gönüllü ablalarımızın evlerinde hazırladıkları organik ürünleri satışa sunduk. Öğrenci kardeşlerimiz stantlarımıza oldukça ilgi gösteriyorlar. Üniversitemiz de Halep konusunda gerçekten çok duyarlı ve yardım kampanyalarını destekliyor. Hem öğrenci kardeşlerimize hem de üniversite yönetimimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Kermesin 4 gün boyunca yerleşkenin değişik noktalarında sürdürüleceği öğrenildi.

- Balıkesir

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Halep'e gönderilmek üzere iki günde 3 tır yardım malzemesi toplandı.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından başlatılan kampanyaya 7'den 70'e herkesin yardım etmek için yarıştığını söyledi. Kısa sürede 3 tır yardım malzemesi topladıklarını aktaran Bahçavan, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de Halep'e yardım kampanyası başlattık ve tüm hızıyla devam ediyor. Yardım toplama merkezimizde iki günden bu yana yardım malzemelerini topluyoruz. Elhamdülillah şu anda 3 tır dolacak kadar yardım malzememiz oldu. Genelde istediğimiz malzeme kuru gıda, battaniye, çocuk bezi ve hijyen malzemeleri şeklinde. Dursunbey halkı 7'den 70'e her zaman olduğu gibi şu anda da üzerine düşen vazifeyi yapıyor. Okul harçlığını veren öğrenci kardeşlerimiz bile oluyor. Köylerimizden, merkezimizden yoğun bir şekilde bu kampanyaya katılım var."