Halis Karataş

Halis Karataş

Türk binici.   Yaşamı Maddî durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas'ın bir köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş'ın da jokey olmasıydı. Ailesi kendisinin jokey olmasına karşı çıktı; ancak o 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.   Halis Karataş, girdiği yarışın bitiş anlarındaki sakin davranışlarıyla ilgi çekti. Kariyeri boyunca 5 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanında 2009'da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazandı.20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda 1. Olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekoru almıştır. Ayrıca Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır.   21 Temmuz 2009'a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı. 20.07.2012 de çıktıgı 7 yarışın 7 sini de kazanarak, Türkiye spor tarihine geçmiştir.   2006'da kazandığı Gazi Koşusu'ndan sonra hakkında şike ve adam yaralama suçlamaları yapıldı. Bunun üzerine yaptığı basın açıklamasında:"Öncelikle bu haberlerin gerçek dışı, kasıtlı ve kötü niyetli olduğunu, benim yıllardır çok çalışmakla elde ettiğim başarılarımı karalamaya yönelik olduğunu belirtmek istiyorum. Hakkımda iddialarda bulunan bu şahsı ablamla belki 5-6 kez gördüm. Bu kişi bizden intikam almak ve haksız çıkar sağlamanın tek yolunu ünlü bir kişi olmamdan dolayı şahsıma iftira atmakta bulunmuştur." dedi.   20.07.2012 tarihinde Istanbul Veliefendi Hipodromu'nda kosulan 7 yarisin tumunu kazanarak kirilmasi zor bir rekorun sahibi olmustur.

Halis Karataş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 228 halis karataş haberi bulunmuştur.
'Sihirbaz' sahalara geri döndü!
'Sihirbaz' sahalara geri döndü! Şampiyon jokey Halis Karataş dört aylık aranın ardından sahalara geri döndü. Türk atçılığının sembol ismine, Veliefendi Hipodromu’nda Hipodrom.com tarafından çiçek takdim edildi.
22.03.2024 Diğer
Taş Kağıt Makas dizisinin Umut'u Ekin Koç kimdir, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı?
Taş Kağıt Makas dizisinin Umut'u Ekin Koç kimdir, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? Kanal D ekranlarının yeni dizisi Taş Kağıt Makas bu akşam ilk bölümü ile ekranlara geliyor. Taş Kağıt Makas dizi oyuncuları merak ediliyor. Dizinin başrolünde yer alan Umut Tanrıkulu rolüyle Ekin Koç oldu. Peki, Taş Kağıt Makas dizisinin Umut'u Ekin Koç kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Ekin Koç dizileri ve filmleri...
28.02.2024 Bilgi Rehberi
97. Gazi Koşusu'nda zafer Urfa Aslanı'nın! İşte kazandığı ödül
97. Gazi Koşusu'nda zafer Urfa Aslanı'nın! İşte kazandığı ödül Bu yıl 97. kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu Mehmet Kaya yönetimindeki Urfa Aslanı isimli at birinciliği elde etti. Bu sonuçla Jokey Mehmet Kaya ilk kez Gazi Koşusu'nu kazandı.
25.06.2023 Diğer
19 Mayıs Koşusu'nu Vincitore kazandı
19 Mayıs Koşusu'nu Vincitore kazandı 19 Mayıs Koşusu'nu jokeyi Gökhan Kocakaya olan Vincitore kazandı.
19.05.2023 Diğer
Halis Karataş 7 bininci yarışını kazandı
Halis Karataş 7 bininci yarışını kazandı Kariyerinde birçok büyük zafere imza atan şampiyon jokey Halis Karataş, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda bugün bindiği Aslan Luigi isimli safkanla 7 bininci zaferini elde etti.
21.12.2022 Diğer
Özcan Yıldırım ve 'Secret Power'ın inanılmaz öyküsü! Ahmet Çelik'ten itiraf
Özcan Yıldırım ve 'Secret Power'ın inanılmaz öyküsü! Ahmet Çelik'ten itiraf Gazi şampiyonluğu hasretini dişi bir tay “Secret Power” ile bitiren Özcan Yıldırım, ayağını, parmağını kırdı ama ümidini hiç kırmadı. Yılmadı, mücadele verdi, hayat koşusundan galip çıktı, bugünlere geldi.
3.07.2022 Diğer
96. Gazi Koşusu'nda tarihi zafer! Secret Power ezber bozdu
96. Gazi Koşusu'nda tarihi zafer! Secret Power ezber bozdu 96. Gazi Koşusu’nda zafer, jokey Özcan Yıldırım’ın bindiği Secret Power’ın oldu. Dişi tay ile bütün rakiplerini geride bırakan Yıldırım, 2400 metre çim pistte, 2.31.04’lük derecesiyle üst üste 7 kez bu zaferi elde eden jokey Ahmet Çelik’in hegemonyasını da kırmış oldu
27.06.2022 Diğer
Gazi Koşusu sonuçları 2022: 96. Gazi Koşusu'nu kim kazandı, ikramiye ne kadar?
Gazi Koşusu sonuçları 2022: 96. Gazi Koşusu'nu kim kazandı, ikramiye ne kadar? 96. Gazi Koşusu gerçekleştirildi. Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen yarışa ise 22 at dahil oldu. Yarışı ise Özcan Yıldırım yönetimindeki Secret Power kazandı. Peki, 96. Gazi Koşusu ödülü ne kadar, Secret Power'ın sahibi kim?
26.06.2022 Skorer
96'ncı Gazi Koşusu yarın koşulacak
96'ncı Gazi Koşusu yarın koşulacak Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 96 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Gazi Koşusu'nun startı yarın Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te verilecek. Atçılığımızın derbisi niteliğindeki önemli koşuda 19'u erkek, 3'ü dişi olmak üzere 3 yaşlı 22 safkan İngiliz tayları 2400 metre çim pistte mücadele verecek.
25.06.2022 Diğer
96. Gazi Koşusu öncesi son virajlar dönüldü! Provayı Final Dance kazandı
96. Gazi Koşusu öncesi son virajlar dönüldü! Provayı Final Dance kazandı 26 Haziran'da yapılacak Gazi Koşusu öncesi 3 yaşlı erkek ve dişi İngiliz safkanları son provalarına hafta sonunda çıktılar.
6.06.2022 Diğer
Yarışsever hipodroma akın etti! Final Dance, Gazi favorisi oldu...
Yarışsever hipodroma akın etti! Final Dance, Gazi favorisi oldu... Erkek ve Dişi Tay Deneme Koşuları pazar günü nefesleri kesti. Final Dance ve Secret Power önemli yarışları kazandı.
16.05.2022 Diğer
Melis Sezen kimdir? Melis Sezen ödül töreni kıyafeti nedir? Sadakatsiz Derin Melis Sezen kaç yaşında, nereli?
Melis Sezen kimdir? Melis Sezen ödül töreni kıyafeti nedir? Sadakatsiz Derin Melis Sezen kaç yaşında, nereli? Kanal D2nin büyük ilgi gören dizisi Sadakatsiz'de Derin karakterini canlandıran Melis Sezen gündeme geldi. Ödül töreninde giydiği kıyafet ile çok konuşulan Melis Sezen hakkında meraklı arayış başladı. Eski milletvekili Ahmet Çakar, “Bir kıyafet giymiş, o kıyafet kanunen suç” dedi. Ünlü isimlerden Melis Sezen'e destek yağdı. Peki Melis Sezen kimdir, kaç yaşında nereli? Melis Sezen'in olan olan ödül töreni kıyafeti nedir? İşte Sadakatsiz Derin Melis Sezen ile ilgili merak edilenler...
13.05.2022 Cadde
TSYD İzmir Koşusu Fortissimum’un
TSYD İzmir Koşusu Fortissimum’un İzmir Hipodromu’nda 1900 metrelik kum pistte gerçekleştirilen ve 3 yaşlı, 5 safkan İngiliz tayının katıldığı TSYD İzmir Şubesi Koşusu’nda jokeyliğini Gökhan Gökçe’nin yaptığı Fortissimum isimli tay birinci geldi.
4.04.2022 Ege
Hipodromda Karşıyaka rüzgarı
Hipodromda Karşıyaka rüzgarı Karşıyaka Belediye Başkanlığı Koşusu, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleşti.
28.03.2022 Ege
Bizim İçin Şampiyon oyuncuları ve konusu! Bold Pilot ve Halis Karataş filmi Şampiyon nerede çekildi?
Bizim İçin Şampiyon oyuncuları ve konusu! Bold Pilot ve Halis Karataş filmi Şampiyon nerede çekildi? Beyazperdenin sevilen yapımlarından olan Bizim İçin Şampiyon filminde yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın hikayesi anlatılıyor. Filmin başrollerinde Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah bulunuyor. Peki, Bizim İçin Şampiyon nerede çekildi?
20.02.2022 Cadde
Hasan Tahsin Koşusu’nda zafer Karamustafa’nın
Hasan Tahsin Koşusu’nda zafer Karamustafa’nın 2022 yılı Hasan Tahsin Koşusu’nda jokeyi Halis Karataş ile start alan, Deniz Kurtel’in sahibesi olduğu Karamustafa (Caş-Akay/Bilgin) 1.51.47’lik derecesiyle kupanın sahibi oldu.
26.01.2022 Ege
Antalya Hipodromuna Çarşamba günü kavuşuyor!
Antalya Hipodromuna Çarşamba günü kavuşuyor! Antalya Hipodromu, 19 Ocak Çarşamba günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek açılış töreniyle kapılarını açıyor.
17.01.2022 Diğer
Melis Sezen kaç yaşında kimdir? Maske Kimsin Sen? jürisi Melis Sezen dizi ve filmleri...
Melis Sezen kaç yaşında kimdir? Maske Kimsin Sen? jürisi Melis Sezen dizi ve filmleri... Son dönemde ekranda sıkça karşılaştığımız isimlerden olan Melis Sezen cüretkar kıyafetleri açıklamaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kanal D ekranında yayımlanan Sadakatsiz dizisinde Derin karakterine hayat veren Melis Sezen son olarak Maske Kimsin Sen? programında jüri koltuğunda yer aldı. İşte Melis Sezen hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler...
8.01.2022 Cadde
Sadakatsiz dizisinin Derin'i Melis Sezen kimdir? Melis Sezen Altın Kelebek Ödül törenine damga vurdu
Sadakatsiz dizisinin Derin'i Melis Sezen kimdir? Melis Sezen Altın Kelebek Ödül törenine damga vurdu Melis Sezen kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kanal D ekranında yayımlanan Sadakatsiz dizisinde Derin karakterine hayat veren oyuncu Melis Sezen 47'inci Pantene Altın Kelebek Ödül törenine hem kıyafeti hem de sözleri ile damga vurdu. Peki Melis Sezen kimdir?
6.12.2021 Cadde
Son dakika - Veliefendi'de tarihi yarış! 95. Gazi Koşusu
Son dakika - Veliefendi'de tarihi yarış! 95. Gazi Koşusu Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 95.’si bugün koşulacak, 2021 yılının şampiyon safkanı belli olacak
26.06.2021 Diğer
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı
At yarışlarında 95. Gazi Koşusu heyecanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisi yarın İstanbul'da yapılacak.
25.06.2021 Diğer
Son dakika - Gazi Koşusu öncesi nefesler kesildi! Real Runner ve İllüzyon
Son dakika - Gazi Koşusu öncesi nefesler kesildi! Real Runner ve İllüzyon Veliefendi Hipoodromu'nda pazar günü yapılan klasik yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Gazi Koşusu'nda mücadele edecek atlar son provalarında ter döktü.
6.06.2021 Diğer
At yarışında 59'uncu TBMM Koşusu heyecanı
At yarışında 59'uncu TBMM Koşusu heyecanı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına 59'uncusu düzenlenecek ve 4+ yaşlı safkan Arap atlarının yarışacağı koşu, 75'inci Yıl Ankara Hipodromu'nda büyük heyecana sahne olacak.
7.05.2021 Diğer
Sadakatsiz Derin kimdir, gerçek adı ne? Melis Sezen kimdir, kaç yaşında?
Sadakatsiz Derin kimdir, gerçek adı ne? Melis Sezen kimdir, kaç yaşında? Melis Sezen, Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz dizisinde Derin karakterine hayat veriyor. Derin karakteri, Sadakatsiz dizisine damga vuran karakterler arasında yer alıyor. Peki Sadakatsiz 'in Derin'i Melis Sezen kimdir, kaç yaşında?
25.11.2020 Cadde
Sadakatsiz dizisindeki Derin, Melis Sezen kimdir? Melis Sezen kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?
Sadakatsiz dizisindeki Derin, Melis Sezen kimdir? Melis Sezen kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? Sadakatsiz bu akşam ilk bölümü ile yayın hayatına başlayacak. Sadakatsiz Derin karakterini Melis Sezen canlandırıyor. Peki Melis Sezen kimdir, hangi dizilerde oynadı?
7.10.2020 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Halis Karataş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.