SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hamile kalmadan önce bu 8 maddeyi atlamayın

Evlilik sonra birçok çift çocuk sahibi olmak ister. Özellikle anne olma isteği, heyecan verici durumlardan biridir. Ancak çocuk sahibi olmadan önce listelediğimiz bu 8 maddeyi tekrar tekrar yapmanız önerilir.

|

Hayatınızın en önemli kararlarından birini verdiniz. Hiç kuşkusuz çok keyifli. Ama keyifli olduğu kadar da önemli bir süreç sizi bekliyor. Sağlıklı ve konforlu bir gebelik dönemi geçirilmesi hem anne adayı hem bebek sağlığı açısından çok önemli. Unutmayın, doğum sonrası hayatınıza bazı kısıtlamalar gelebilir. Bu yüzden çocuk sahibi olmadan önce bu 10 maddeyi gözden geçirin ve tekrar tekrar yapmaya çalışın. Tabii ki çocuğunuz olduktan sonra da bu maddeleri yapmaya devam edebilirsiniz fakat bu durum değişkenlik gösterebilir. İşte hamile kalmadan önce yapmanız gereken 8 şey...

Çok merak ettiğiniz ülkeleri görün

Koşullarınız dahilinde, görmeyi çok istediğiniz o uzak ülkeleri ziyaret etmek için elinizden geleni yapın. Otobüsle ya da trenle seyahat ederek daha ekonomik olan turlara bir göz atın. Çocuk sahibi olduktan sonra zorlanabilirsiniz.

Spora bahane aramayın

Çocuk sahibi olduktan sonra zamana en az iki kişinin gereksinimlerini sığdırmak zorunda kalınca bunun ne büyük bir bahane olduğunu göreceksiniz.

Duşta kalma sürenizi artırın

Çocuk sahibi olmayanlar okurken ne kadar da abartmış diye düşünebilir fakat 3-5 dakika da alınan duşları bilenler bilir. Bu nedenle banyoya mumlar, kokular, müzik koyun şöyle uzun uzun, elleriniz buruşuncaya kadar kalın suyun altında.

Arkadaşlarınızla gezin

Arkadaşlarınızla bol bol gezin evde bekleyen bebeğiniz mi var? Bir de mutlaka sıcak şeyler için hatta yazın bile sıcak şeyler için. Sonra muhtemelen her içeceği soğuktan hallice içeceksiniz.

Sinema, tiyatro, sergi, konser ne varsa bilet alın ve gidin

Bebeğini doğduktan sonra ya onun bakımı ile ilgilenirken aklınıza bile gelmeyecek ya da yorgunluktan haliniz kalmayacak. Onun için tadını çıkarın, tüm kültür-sanat etkinliklerine katılın.

Tek başınıza da olsanız yaşadığınız şehri keşfedin

Bunun için birilerine ihtiyaç duymadan merak ettiğiniz her semte uğrayın, toplu taşımayla arabayla belki yürüyerek...

Uzun uzun kahvaltılar yapın, yemekler yiyin

Belki de alerjik bir bebek olacak. Belki de kilo yüzünden yiyemeyeceksiniz. O nedenle abartmadan tabi ne isterse canınız yiyin, için. Uzun Pazar kahvaltılarının kıymetini bilin. Uzaklarda özledikleriniz varsa imkanları zorlayın.

İş hayatının tadını çıkarın

Tüm entrikalara, sevmediğiniz iş arkadaşlarınıza, sevimsiz müdüre rağmen ofisin, çalışıyor olmanın kıymetini bilin. Çocuk sahibi olduktan sonra modunuz tamamen değişeceği için çalışma hayatına da farklı bakacaksınız büyük ihtimalle. Onun için hırslarınıza bile sarılın uzun uzun.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.