SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hamilelik belirtileri (En erken hamilelik belirtisi)

Hamileliğinden şüphelenen kadınlar için geçmek bilmeyen günler aslında küçük sinyallerle anlaşılabilir. Hamilelik belirtileri, kesin test sonuçlarından önce ortaya çıkar. Bu hamilelik belirtileri nelerdir. En erken hamilelik belirtilerini sizin için derledik.

|

Hamilelik çoğu kadın için en heyecanlı bekleyişlerden biridir. Bu bekleyiş oldukça sabırsız bir dönem olduğu için kesin test sonuçlarından önce anlaşılmak istenebilir. Bu nedenle kesin sonuçlardan önce ortaya çıkan hamileli belirtileri iyi anlaşılmalıdır.

Peki, hayatının en özel dönemini önceden anlamak isteyen anne adayları için hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile kalan bir kadında ne gibi değişimler meydana gelir? En erken hamilelik belirtisi nedir? Tüm bu sorularınızın cevaplarını bir haberde toplayarak küçük ipuçlarını doğru yorumlamanızda yardımcı olduk.

HAFTA HAFTA GEBELİK TAKİBİ İÇİN TIKLAYIN

Her kadının yaşaması gerektiğine inanılan hamilelik dönemi anne adaylarını yaşadığı en sabırsız dönemlerden de biridir. Hamileliklerini, bebeklerinin sağlık durumunu, cinsiyetlerini biran önce öğrenmek isteyen anne adayları için ilk adım olan hamileliği öğrenme kısmı için küçük ipuçları veriyoruz. Bu ipuçları en erken hamilelik belirtilerini sunuyor.

Hamilelik belirtileri istenmeyen gebelikler içinde oldukça önemlidir. Gerek tıbbi gerekse şahsi sebeplerden ötürü sonlandırılmak zorunda kalan hamileliklerde zaman çok önemli olduğu için, hamilelik belirtilerini takip etmek son derece faydalı olacaktır.

Hamileliğin belirtileri nelerdir?
Hamilelik için ilk belirti embriyo yerleşme kanamasıdır. Genellikle adet kanaması ile karıştırılır.
Adet kanamasından farklı olarak 2 gün süren ve İmplantasyon kanaması olarak adlandırılan bu durum adet kanaması kadar yoğun geçmez. Küçük lekelenmeler şeklinde devam eder.

Hamilelik tam da bu dönemle birlikte başlar. Bundan sonra hormonlarda artışlar görülür. Hamileliğin oluşumunun ilk 48 saatinden 1. Haftasına kadar yükselen HCG hormonu 10. Haftaya kadar devam etmektedir.

Adet kesilmesi
En yaygın hamilelik belirtisi adet döneminin yaşanmamasıdır. Bu belirti regl tarihi gecikmesi şeklinde de olabilir. Hamileliği anlamanın en erken yolu olan adet kesilmesi çok kati bir sonuç değildir ve çeşitli dış etkenler de sebep olabilir.

Mide bulantısı, baş dönmesi
Bu belirtiler baş dönmesi ile başlayıp, mide bulantısı ile devam eder. Genellikle ilk haftalarda görülen bu durum bazı gebeliklerde daha uzun sürebilir. Mide bulantısı aşamasını koku hassasiyeti, göğüslerde büyüme iştahsızlık gibi fiziksel değişimler takip eder.

Cinsel isteksizlik yaşanması
2. Hafta itibariyle göğüslerde şişkinlik artar ve bu durum ağrılara neden olabilir. 6. Haftada bu ağrılar en yüksek seviyeye çıkar ve bu dönemde cinsel isteksizlik yaşanabilir.

Bir sonraki evde ise bacaklarda şişme ve ağrılar görülebilir. Göğüs uçlarını belirginleşmesi ve kararması da görülen belirtiler arasındadır.



Sık sık idrara çıkmak
Rahim de görülen büyüme nedeni ile idrar torbası baskı görür.

Aşerme
3. Ve 4. Ayda görülmeye başlayan aşerme canın çoğunlukla yemek çekme durumudur. Hemen her kadın yaşar.

Duygularda yaşanan değişiklikler
Hormonlarında etkisi ani tepkiler, duygu yoğunlukları ortaya çıkar. Bununla birlikte kaygı, endişe, hüzün, mutluluk, sinirlenme gibi duygularda da abartı bir durum gözlenebilir.

Kilo alımı
Her hamileliğin doğal belirtilerinden biri de kilo almaktır. Aynı zamanda anne adayının vücut ısısını da arttırır.

Bu belirtilerden birini ya da bir kaçını gördüğünüz takdirde bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ederiz
Sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle :)

PembeNar Özel
Elif Hande İnan

Bebeğimin Cinsiyeti Ne Olacak?

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.