SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

AİLE - HAMİLELİK HABERLERİ

Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler

Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy, anne adaylarının alacakları bazı önlemlerle hamilelik sürecinde yaşanan ve yaşam kalitesini düşürebilecek boyutlara ulaşabilen sorunlarla daha kolay baş edilebilmenin yolunu anlattı.

Hamilelikte kullanılması gereken vitamin ve mineral takviyeleri

Hamile kadınların vitamin ve mineral gereksinimi yüzde 20 ila 100 kadar artar. Bu nedenle anne adayının herhangi bir sağlık sorunu olmasa dahi artan besin ihtiyacını karşılamak, gebelik döneminde oluşacak riskleri azaltmak ve bebeğin gelişimini desteklemek amacıyla bazı vitamin ve mineral destekleri kullanması gerekir. Peki, hamilelik döneminde hangi besin takviyeleri kullanılmalı? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak sıraladı. İşte detaylar…

Gebelikte ayrıntılı ultrason önemli mi?

Rutin gebelik kontrolleri, bebeğin yalnızca anne karnından doğumuna kadar olan süreci için değil doğumdan sonraki sağlık durumu için de büyük önem taşıyor. Özellikle gebeliğin 19. ila 23. haftaları arasında yapılması önerilerin ayrıntılı ultrason taramasının kritik olduğuna dikkat çeken Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ferda Ağırgün, "Ayrıntılı ultrason bebeğin kemiklerine, kalbine, beynine, omuriliğine, yüzüne, böbreklerine ve karnına detaylıca bakılmasına imkan verir. Tarama, bazı omurilik rahatsızlıkları başta olmak üzere kalp kusurları ve yarık dudak gibi doğum sonrası ameliyat gerektirebilen durumların tespit edilmesini sağlar" diyor.

Hamilelikte hem anneyi hem de bebeği tehdit eden 6 önemli hastalık

Kansızlık, diyabet ve tiroit hastalıkları gibi pek çok sağlık problemi hamilelik sürecinde daha da şiddetlenme eğiliminde oluyor. Bu nedenle hamilelik öncesinde ilgili değerlerin ideal düzeyde olması çok önemli. Ayrıca sigara ve alkol kullanımı gibi sağlığa zararlı alışkanlıklar varsa bunların kullanımının da hamilelikten olabildiğince önce bırakılması gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Berkem Ökten, hamilelikte hem annenin hem bebeğin sağlığını tehdit eden 6 sağlık problemini anlattı

Pandemi hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlış

Pandeminin ilk günlerinden itibaren enfeksiyona yakalanan anne adaylarına dair bazı bilgiler ise kafa karışıklığına yol açıyor. Kovid-19 pozitif olmanın sezaryenle doğuma yol açmayacağına, bugüne kadar yapılan araştırmalara göre enfeksiyonun anne karnındaki bebeğe bulaşmayacağına ve doğumdan sonra bebeğin emzirilebileceğine vurgu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Günay Gündüz, doğru sanılan 10 yanlışı sıraladı

Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur, Korunmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu oldukça önemli diyebileceğimiz sorunların başında yer almaktadır. İdrar yolu enfeksiyonu, bazı hamile kadınlarda 6. haftadan itibaren görülmeye başlanan sorunlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır. 6. haftadan itibaren başlayarak 24. haftaya kadar sürmektedir. Bu süreç zarfında gebe olan kadınların mutlaka dikkatli olmalarında yarar vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.