SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

AİLE - HAMİLELİK HAZIRLIĞI HABERLERİ

Doğuma hazırlık eğitimi gebeye neler katar?

Doğum yapma ve anne baba olma, insan yaşamının en önemli olaylarından biridir. Özellikle ilk defa çocuk sahibi olacak çiftlerin gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin endişeleri vardır. Peki, bu endişeler nasıl giderilir? Ebeveynler doğuma hazırlık eğitimi almalılar mı? Ebeler ne gibi yönlendirmeler yapar? Doğuma hazırlık eğitimi ebeveynlere hangi avantajları sağlar? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Meriç Çağır Ağır ve Uzman Ebe Ayfer Öztireli konu bu soruların yanıtlarını ve daha birçok detayı anne-baba adayları için paylaştı

'Çocuk isteyen egzersiz yapsın ve aç kalsın'

Erkeklerde sperm sayıları sağlıksız beslenme, sigara kullanımı ve kronik stres gibi faktörlere bağlı olarak her geçen yıl azalıyor. Özellikle yüksek yoğunluklu egzersizlerin erkeğe bağlı kısırlık tedavisini olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Embriyoloji Uzmanı Dr. Murat Başar, “Kısırlık tedavisi gören erkekler üzerinde yapılan araştırmalara göre haftada 3 kez crossfit yapmak üremeyi olumlu etkiliyor. Ayrıca belirli periyotlarla aç kalmak da çocuk sahibi olmayı kolaylaştırıyor” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.