Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte Beslenme

Son dakika hamilelikte beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelikte beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelikte beslenme haber sayfamızda...

Hamilelikte Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 298 hamilelikte beslenme haberi bulunmuştur.
Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olur? Gebelikte Hangi Hafta Kaç Kilo Alınmalıdır?
Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olur? Gebelikte Hangi Hafta Kaç Kilo Alınmalıdır? Anne adayları için hamilelik süreci oldukça dikkat gerektirir. Hamilelikte beslenme düzeninden uyku düzenine kadar her detaylar dikkat çekmektedir. Hamilelikte kilo alımı nasıl olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
17.02.2021 Sağlık
Sağlıklı bir hamilelik için su tüketimi ve egzersiz ihmal edilmemeli
Sağlıklı bir hamilelik için su tüketimi ve egzersiz ihmal edilmemeli Yaz sıcakları hepimizi zorluyor. Bu dönemde bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan hamileler ise daha büyük sıkıntılar yaşıyor. Op. Dr. Arzu Değirmenci Akar, hamilelerin yaz aylarını sağlıkla geçirmesi için altın değerinde önerilerde bulunuyor.
12.08.2020 Kadın Sağlığı
İşte hamileler için en iyi beslenme planı
İşte hamileler için en iyi beslenme planı Sağlıklı bir gebelik diyeti, bebeğinizin büyümesini ve gelişmesini destekleyecek önemli bir parametredir. Dengeli ve sağlıklı beslenme; gebeliğin seyrine, doğum sonuçlarına ve yeni doğanın gelişiminde etkilidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özge Kaymaz Yılmaz gebelikte aşırı yemek yemekten uzak durulması gerektiğinin üzerinde durdu.
30.06.2020 Diyetler
Kişisel gelişim anne karnında başlıyor
Kişisel gelişim anne karnında başlıyor Anne ve baba adaylarından büyük ilgi gören “Süper Çocuk Yetiştirmenin Sırları” isimli kitabın yazarı, Kişisel Gelişim Uzmanı Turhan Güldaş; geleceğe hazır, mutlu, başarılı, özgüvenli çocuk yetiştirmek isteyenler için tavsiyelerde bulundu.
6.07.2020 Hamilelik
Vejetaryen anne adaylarına öneriler
Vejetaryen anne adaylarına öneriler Hamilelikte beslenme sadece anne adayının değil bebeğin sağlığını da yakından ilgilendiriyor. Vejetaryen beslenme tarzını seçen anne adaylarının aklındaki ilk soru ise “Acaba bebeğim yeteri kadar besleniyor mu?” oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova,vejetaryen anne adaylarının nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.
6.07.2020 Hamilelik
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar Bebek bekleyen annelerin en büyük endişeleri, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
6.07.2020 Doğum
Vejetaryen gebelere beslenme önerileri
Vejetaryen gebelere beslenme önerileri Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu, vejetaryen gebelere beslenme önerilerinde bulundu.
12.09.2018 Diyetler
Çalışan hamileler ofiste nasıl beslenmeli?
Çalışan hamileler ofiste nasıl beslenmeli? Hamilelik döneminde çalışan anne adayları, yoğun iş temposunda öğünleri göz ardı edebiliyor ya da “bebeğim büyüsün” diye kontrolsüz besleniyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Örün İncekara çalışan hamileler için beslenme önerilerinde bulundu.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte ne kadar kilo alınmalıdır?
Hamilelikte ne kadar kilo alınmalıdır? Hamilelikte annenin ve bebeğin sağlıklı gelişmesi için kilo alımına önem verilmelidir. Bu süreçte annenin beslenmesi ve çocuğun anne karnında gelişiminin takip edilmesi önerilir. Anne bu süreçte ne kadar kilo almalı ve nasıl beslenmeli soruları kafaları kurcalıyor. Yanıtlarını ise yazının devamında bulabilirsiniz.
1.05.2018 Gündem
Gebeliğin 32. haftası
Gebeliğin 32. haftası Doğuma artık sayılı haftalar kaldı. Son dönemler hamilelik için en zor dönemlerdir. İçinizi sabırsızlık kaplarken bir yandan da iyice büyüyen bedeninizi kontrol etmekte zorlanırsınız. Peki bu dönem hem bebeğiniz hem de sizin için nasıl gelişmelere gebe?
1.05.2018 Gündem
39. hafta gebelik ve doğum hazırlıkları
39. hafta gebelik ve doğum hazırlıkları Gebeliğin son haftaları 39 haftalık gebelik artık sıkıntısıyla güzelliğiyle heyecanıyla yaşanmış bir dönemdir. Artık sona yaklaşmanın verdiği heyecan da anne adayına yansımış durumdadır. Bebek artık büyümüş hatta büyüklüğü anneye ciddi baskılar yapmaya başlamıştır.
1.05.2018 Gündem
Hamilelikte 10. hafta
Hamilelikte 10. hafta 10. hafta gebelikte bebeğin kilosu yaklaşık 5 gram, boyu ise 3-4 cm uzunluğundadır. Embriyo insan görünümü almaya başlamıştır, gebelik için tehlikeli durum atlatılmıştır.
23.04.2018 Gündem
Hamilelikte beslenme nasıl olmalı?
Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? Hamilelik esnasında vücudunuzda hormonsal değişimler sonucunda birçok değişiklik olacaktır, dolayısıyla nasıl beslenmeniz gerektiği de değişiklik gösterecektir. Bu zaman diliminde nasıl beslendiğiniz bebeğinizin sağlığını direkt olarak etkileyecektir. Sağlıklı, dengeli bir beslenme planınızın olması hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için kritik bir rol oynamaktadır. Hamilelikte doğru beslenme, bebeğin gelişimini olumlu yönde etkileyeceği gibi eksik ve yanlış beslenme kalıcı hasarların oluşmasına sebep olabilir.
23.04.2018 Gündem
Gebelikte beslenme nasıl olmalı?
Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Hamile kadınlar hamilelik sürecinde onlar fark etmeseler bile enerji, vitamin ve minerale çok fazla ihtiyaç duyarlar. Bebeğin kilosu veya sağlık durumu tamamen annenin beslenmesi ile alakalıdır. Annenin özellikle son üç ayda sağlıksız beslenmesi bebeğin doğumunda olumsuz sonuçlara neden olabilir.
22.04.2018 Gündem
Hafta hafta hamilelikte yaşanan gelişmeler
Hafta hafta hamilelikte yaşanan gelişmeler Gebeliğin başlangıcından itibaren her hafta annede ve bebekte farklı gelişmeler meydana gelir. Hamilelik sürecince annenin ve bebeğin takibi haftalık olarak yapılmalıdır. Anne adayları için hamilelik boyunca bilinmesi gerekenleri hafta hafta listeledik...
17.04.2018 Gündem
İki can besliyorsun, ye (!)
İki can besliyorsun, ye (!) “İki can besliyorsun, ye!” inanışıyla sürdürülen dengesiz beslenme ve fazla kilo alımı, hem hamile kadınlara hem de bebeğe ciddi zararlar veriyor.
6.07.2020 Hamilelik
Gebelikte mide yanmasından kurtulmanın yolları
Gebelikte mide yanmasından kurtulmanın yolları Gebelikte mide yanması ve ekşimesi her anne adayının karşılaştığı bir sorun. Ancak alacağınız bazı önlemlerle mide yanmasından kurtulmak mümkün. İşte gebelikte mide yanmasından kurtulmanın yolları:
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte abur cubur yiyen annenin çocuğu depresif olur
Hamilelikte abur cubur yiyen annenin çocuğu depresif olur Gebelik sırasında abur cubur gıdalara karşı duyulan istekle baş etmek zor olabilir. Ancak araştırmacılar gebelikleri sırasında abur cubur yiyen annenin çocuğunun depresif olduğunu söylüyor.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte tuz ve şeker kullanımı nasıl olmalı?
Hamilelikte tuz ve şeker kullanımı nasıl olmalı? Gebelikte beslenme doğumu ve bebeğin sağlığını olumlu yada olumsuz yönde etkiliyor.
6.07.2020 Hamilelik
Dilara Koçak'a sorduk: Gebelikte nasıl beslenmeli?
Dilara Koçak'a sorduk: Gebelikte nasıl beslenmeli? Gebelikte nasıl beslenmeli? Hamilelikte diyet yapılır mı? Hangi besinleri almaya özen göstermeli... Öykü Cengiz ve Merve Dinçkol ünlü diyetisyen Dilara Koçak'a sordu... İşte yanıtlar.
11.09.2019 Bir Bilene Sorduk
Gebelikte iki kişilik beslenmeyin!
Gebelikte iki kişilik beslenmeyin! Beslenme alışkanlıkları hamilelik döneminde oldukça değişir. Ancak yıllardan beri süren ‘iki kişilik yeme’ alışkanlığı anne adaylarının uzak durması gereken bir beslenme şeklidir.
6.07.2020 Hamilelik
Gebelikte meyve tüketimine dikkat
Gebelikte meyve tüketimine dikkat Kanada’daki Alberta Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışmada gebelikleri boyunca meyve tüketen annelerin çocuklarının daha zeki olduğu anlaşıldı.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte  beslenme tüyoları!
Hamilelikte beslenme tüyoları! İkinci bebeğini bekleyen Pınar Sabancı, hamilelik döneminde çok dikkatli beslendiğini söyledi.
30.08.2016 Cadde
Hamilelikte beslenme rehberi
Hamilelikte beslenme rehberi Hamileler ne yemelidir? Bebeğin sağlıklı gelişimi için hamilelikte ne yenmelidir? İşte gebelikte beslenme rehberi
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikle ilgili hurafeler ve doğru açıklamalar
Hamilelikle ilgili hurafeler ve doğru açıklamalar Acıbadem Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tansu Küçük hamile kalmayı planlayanlar ve anne adayları için kulak asılmaması gereken 10 hurafeyi anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
6.07.2020 Hamilelik

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelikte Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.