Geri Dön

Hamsi buğulama tarifi

Kış mevsimi yaklaşırken, birçok balık çeşidi yerini almaya başladı. Özellikle balık çeşitleri arasında 'hamsi', lezzet açısından tercih edilen balıklar arasında bulunuyor. Hamsi kullanılarak hazırlanan balık yemekleri arasında hamsi buğulama ise en özel bir yere sahiptir. Sizin için sağlık deposu olan 'hamsi buğulama' tarifini paylaşıyoruz. İşte hamsi buğulama tarifi...

Hamsi buğulama tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kg hamsi
-2-3 orta boy patates
-3-4 orta boy soğan
-4-5 orta boy domates
-4-5 sivri biber
-2 orta boy limon
-1 bağ maydanoz
-1 yemek kaşığı salça
-Tuz, karabiber, defne yaprağı
-Tereyağı, sıvıyağ

Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

-Hamsilerin kılçığını çıkartın ve temizleyin.

-Bol su altında yıkayarak kenarda süzülmeye bırakın.

-Patatesleri soyun ve halka halka doğrayın.

-Domateslerin iki tanesini halka halka doğrayın, kalanları ise küp küp doğrayın.

-Soğanlarınızı ve limonlarınızı da halka halka doğrayın.

-Biberlerinizi çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayın.

-Maydanozları da çok ince olmayacak şekilde doğrayın.

-Tüm malzemeleri ister tencereye, ister fırın tepsisine dizmeye başlayın.

-Eğer fırın tepsisine dizecekseniz, tepsiyi bir parça yağ ile yağlayın.

-Süzülen hamsilerinizi tuzlayıp karabiber ile harmanlayın ve kenarda bekletin.

-Fırın tepsisi tabanına önce patatesleri, üzerine soğan halkalarını dizin.

-Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin.

-Üzerine balıklarınızı yan yana olacak şekilde dizin.

-Balıkların üzerine bir kat daha soğan halkası dizdikten sonra küp küp doğranmış domatesleri, biberleri ve kıyılmış maydanozun yarısını ekleyin.

-Aralara defne yaprakları serpiştirin. Bu katmanın üzerine limonların yarısını dizin.

-Yeniden kalan balıkları yine yan yana ve tamamen kapatacak şekilde dizin.

-Son olarak domates, soğan ve limon halkalarını ekleyin.

-Biber dilimleriyle süsleyip, kalan maydanozları yerleştirin.

-Sosu için 1 yemek kaşığı dolusu domates salçasını 1 çay bardağı su ile açın. Bu sosu buğulamanın üzerine gezdirin.

-Bir parça sıvıyağı tüm malzemenin üzerine gezdirip, tepsinin üzerini önce yağlı kağıt ile ardından alüminyum folyo ile kapatın.

-180-200 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 40-45 dakika örtü altında buğulandırarak, ardından üzerindeki örtüyü kaldırıp 15-20 dakika daha fırınlayın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber