SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hangi durumlarda implant yapılmalıdır?

Diş implantlarının kemik kaybını önlediği bilinmektedir. Dişimiz çekildiğinde neden implant yaptırmamız gerekir, implant hangi durumlarda yapılmalıdır? Diş Hekimi Ayten Can konu hakkında bilgiler Verdi.

|

PembeNar Özel

Diş implantları kemik kaybını önlerler. Bu ne demektir? Normalde bir dişiniz çekildiğinde çekilen bölgedeki kemik dokularında erime olur. Bu istemediğimiz bir fizyolojik erimedir. Şayet diş çekildikten hemen sonra o bölgeye implant uygulanırsa bu kemik kaybı oluşmaz. Böylece o bölgede kemik kaybı olmadığı için dişeti çekilmesi de görülmez ve estetik olarak çok daha mükemmel sonuçlar oluşur.

Çekim bölgesindeki kemiğin miktarını koruyan implanttan başka herhangi seçenek yoktur.İmplantın en büyük avantajlarından biri ise bitişik dişlerde hiçbir işlem yapılmamasıdır. Normalde size sabit bir kopru yapılırken boşluğa komşu iki dişiniz de kesilmek zorundadır. İmplantlar sadece çekim boşluklarına yapılır ve yan iki dişe hiç dokunulmaz.İmplantlar size en doğal görüntüde dişler kazandırır. Çiğneme sırasında kendi doğal dişiniz izlenimini verir.Ve tabi ki gülümserken kaybettiğiniz kendinize güven duygusunu da.

İmplantların bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikle ağız hijyeniniz çok önemlidir. Nasıl ki doğal dişleriniz için önemli olduğu gibi. Aksi takdirde doğal dişlerinizi kaybettiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedersiniz. implantlarınıza, kendi dişlerinize ve dişetlerinize titiz bir firçalama yapmazsanız bakteriyel atak sonucu dişetlerinizde şişlik, kızarıklık, kanamalar başlar. Bunu kemik erimesi takip eder ve implant kaybına kadar yıkımlar devam eder. Tabi ki kendi dişlerinizde de en başta çürük ve dişeti problemleri oluşur.
Zaten siz implant yaptırmaya karar vermiş bir kişi olarak, kendinize verdiğiniz önem ve bilinç düzeyinizle hijyen konusunu rahatlıkla başarabileceksiniz demektir. Doktorunuz tarafından verilecek ufak bir eğitimle ve rutin kontrollerle sorunsuz bir implant hastası olacağınızı tahmin ediyoruz.
Bir diğer önemli konu ise sigaradır. Özellikle operasyondan sonra iyileşmeyi olumsuz yönde etkileyeceğinden sigara içmemeniz gereklidir.

Her diş hekimi implant yapar mı?

Tüm dünyada ve ülkemizde implant konusunda eğitim almış dişhekimleri yaparlar. İmplant eğitimleri çeşitli kurslarla veya üniversite tabanlı eğitimlerle verilir. İmplant çok titiz ve detayları olan bir konudur. Eğitimde süreklilik gerektirir. Ülkemizde implantları başarıyla yapan birçok dişhekimi mevcuttur. İlgili dişhekimleri bu eğitimleri yurtdışında veya ülkemizde de alarak kendilerini geliştiriler. Artık implantlar genel dişhekimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.
İmplant yaptırmak istediğinizde değerlendirmeniz gereken diğer bir konu ise sterilizasyonun tam sağlanmasıdır. Başarılı bir ekiple ve steril bir ortamda yaptıracağınız implantları çok uzun yıllar kullanacağınızdan kuşkunuz olmasın.

İmplant yapılırken ağrım olacak mı?

Diş implantları local anestezi altında çene kemiğine yerleştirilirler. Bu nedenle operasyon sırasında ağrı duymazsınız. Operasyondan 3-4 saat sonra anestezinin etkisi geçtiğinde ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrı düzeyi kişiden kişiye değişebildiği gibi öyle dayanılmayacak ağrılar şeklinde değildir. Tabi bu ağrıları azaltmak için doktorunuz size ağrı kesici yazacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.