Geri Dön

Hasanpaşa köfte tarifi

Hasanpaşa köfte tarifi, farklı lezzette köfte tarifi denemek isteyenler için oldukça iyi bir tercih olacaktır. Görünümüyle ve tadının lezzetiyle Hasanpaşa köfte tarifini denemeyenler, denediklerine Hasanpaşa köfte tarifinin tadına doyamayacaklar. Hasanpaşa köfte tarifi nedir, Hasanpaşa köfte nasıl yapılır diyenlere, Hasanpaşa köfte tarifi:

Hasanpaşa köfte tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köftesi için:
- 750 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta sarısı
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz

Patates püresi için:
- 2-3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- Kaşar rendesi
- Tereyağı
- Tuz

Sosu için:
- 2 kaşık domates salçası
- Sıcak su
- Sıvıyağ
- Üzerine kaşar peyniri

Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır?

1- İlk önce köfteyi yoğurun. Bir kaba kıyma, soğan rendesi, ekmek içi, yumurta sarısı, baharatları, maydanozu ve tuzunu ilave edip iyice yoğurun vaktiniz varsa bu şekilde 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

2- Dinlendirilen köfteyi buzdolabından alıp cevizden büyük parçalar koparıp çanak şeklinde yapıp yağlanmış tepsiye köfte malzemesi bitene kadar yapıp dizin.

3- Tepsiye dizilen köfteler 200 derecelik kızdırılmış fırında pişirilecek. Pişirilen köftelerin üzerine birer parça kaşar peyniri koyun.

4- Kaşar peyniri koyduğumuz köftelerin üzerine patates püresi koyun. Patates püresi için ilk önce patatesleri haşlayın daha sonra haşlanan patatesleri sıcakken püre haline getirip içine bir parça tereyağı koyup, tuzunu, sütünü ve kaşar rendesi koyup püre haline getirin.

5- Daha sonra salçalı sosunu hazırlayın. İlk önce tavaya sıvıyağ koyup salçayı içine koyup kavurun sıcak su ilave edin patates püresi koyduğumuz köftelerin üzerine sosu döküp kızgın fırına atın.

6- Fırına atılan köfteleri on dakika kadar pişirin sosu içine çeksin. Fırından köfteleri çıkarıp üzerine kaşar rendesi döküp tekrar fırına verin daha sonra servis yapın. Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber