Geri Dön

Haşhaşlı revani tarifi

Bu revani bir başka. Misafirlerinizi etkileyebileceğiniz lezzette ve istediğiniz zaman yapabileceğiniz pratiklikte bir tatlı: Haşhaşlı revani tarifi...

Haşhaşlı revani tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak haşhaş tohumu
1 bardak irmik
1,5 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbeti için:
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su

Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın.

Şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın. Yumurta ve şekeri köpürtün.

Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.

Krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber