Geri Dön

Hatay usulü kömbe tarifi

Yöresel lezzetler damak tadıma göre diyorsanız Hatay usulü kömbe tarifimiz tam size göre. Yemekleri ile meşhur olan Hatay yöresine ait tatlardan birisi olan Hatay usulü kömbe tarifi ile yakınlarınızı şaşırtacaksınız. Pratik bir tarife sahip olmasının yanı sıra ağızda dağılan tadıyla unutulmaz bir tada sahip olan bu lezzete asla hayır diyemeyeceksiniz. Hatay usulü kömbe tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler ile yapılır tüm merak ettikleriniz yazımızın devamında yer alıyor, tarifi okur okumaz denemek isteyeceksiniz!

Hatay usulü kömbe tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-500 gram margarin
-8 su bardağı un
-2 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı su
-Mezeki sakızı
-Damla sakızlı vanilya
-Kabartma tozu
-Tarçın, karanfil, muskat ve mahlep

Üzeri için:
-Susam

İçi için:
-Ceviz ya da hurma

Hatay Usulü Kömbe Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle şekeri bir kap suyun içinde iyice karıştırarak eritin.
2.adım: Un ile birlikte toz malzemelerin hepsini karıştırın, katı margarini de ekleyerek hepsini yoğurun.
3.adım: Karışıma azar azar şekerli sudan ekleyin ve kulak memesi bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
4.adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini açın, tarçın karışımı ve ceviz ile içini doldurun.
5.adım: Hamuru susama batırıp şekillendirin, fırın tepsisine dizin ve 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. İyice piştiğinden emin olduktan sonra fırını kapatıp sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber