Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Hatırlı dostumuz kahve

Bugün, Dünya Kahve Günü!  Hemen her gün tüketilen dost sohbetlerinin vazgeçilmez içeceği kahvenin, hem sağlığa hem ruha sayısız faydası bulunuyor

|

Adını 14. yüzyılda keşfedildiği en eski medeniyetlerden Habeşistan’ın Kaffa yöresinden alan kahve, günümüzde pek çok kültürün vazgeçilmez içeceği. Günün en keyifli anlarına şahitlik yapan kahvenin yüzlerde çeşidi bulunuyor. Buluşmaların, dost sohbetlerinin de vazgeçilmezi olan kahve, artık özel bir güne sahip. Uluslararası Kahve Organizasyonu, 2015 yılında aldığı kararla, 1 Ekim’i Dünya Kahve Günü olarak ilan etti. Artık kutlanacak özel günlerimize dahil olan kahve, düzenli olarak içildiğinde büyük faydalar sağlıyor. Birçok araştırmada beyne, cilde ve vücuda faydası olduğu ortaya çıkan kahvenin başlıca faydalarını söyle şıralayabiliriz:

Beyine etki ederek, rahat ve sağlıklı düşünmeye yardım eder.

Fiziksel performansı arttırır, güç verir.

Ruh sağlığına etki eder, kendinizi daha iyi hissetmenize yardım eder.

Günün yorgunluğundan ya da stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Kolon, karaciğer, kan kanseri, gırtlak, meme kanseri, yemek borusu, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerine yakalanma riskini azaltır.

Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Özellikle yaşlı insanlar düzenli şekilde tüketirlerse hafıza kaybı gibi rahatsızlıklara yakalanma oranı düşer.

Gut hastalığına yakalanma riskini azaltması da faydaları arasındadır.

Parkinson hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Diyabet yani şeker hastalığı oranını düşürmesi de faydaları arasındadır.

Yemeklerden sonra içilirse kolay sindirimi sağlar.

Yapılan bir araştırmaya göre bu şifalı içeceği tüketen kişilerin siroz hastalığına yakalanma oranının daha düşük olduğu ortaya çıkmıştır.

Selülit oluşumunu önlemesi de kadınlar için büyük önem teşkil edecek faydaları arasındadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.