Gündem Hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

23.01.2019 - 11:47 | Son Güncellenme:

Hava durumu ile ilgili yeni raporlar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre Türkiye'nin batı kesimlerinde sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Özellikle Antalya, Aydın, Burdur ve Muğla'da gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Hava durumu bugün nasıl olacak Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni raporlar yayımlanmaya devam ediyor. Batı bölgelerde bugün sağanak yağışın etkili olması beklenirken Doğu Anadolu Bölgesinde dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor. Bu gece yarısından itibaren Antalya, Aydın, Burdur ve Muğla'da sağanak yağışın etkili olması beklenirken Marmara Bölgesinde de sağanak yağışın öğleden sonra etkisini göstermesi bekleniyor. İşte hava durumuna ilişkin son bilgiler...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz ile İstanbul çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile öğleden sonra İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde, gece saatlerinde ise Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Türkiye'nin batı kesimleri için sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Türkiye'nin batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava durumu bugün nasıl olacak Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Çanakkale, İzmir ve Antalya çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyden kuvvetli olarak saatte 50-70 kilometre hızla eseceği öngörülüyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve donla yer yer pus ve sis olasılığı bulunuyor. Ege Denizi'nde akşam saatlerinden sonra fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Hava durumu bugün nasıl olacak Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Antalya, Aydın, Burdur ve Muğla için gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu

Antalya, Aydın, Burdur ve Muğla'da bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bu geceden yarın akşam saatlerine kadar Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli, Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleriyle Aydın'ın Didim ilçesinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Hava durumu bugün nasıl olacak Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Antalya merkezle Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Burdur ile Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Yağışların bin 500 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın güney yönlerden 70-100 kilometre/saat şiddetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar! Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 derece ile Ağrı'da ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 derece ile Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum çevreleri hafif kar yağışlı olacak.

Hava durumu bugün nasıl olacak Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenen bölgede, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile pus hadisesi görülecek.

Haberin Devamı

Rüzgarın güney yönünden hafif kuvvette esmesi beklenen bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 22, Kars ve Ardahan'da 21, Erzurum'da 13, Iğdır'da 9, Erzincan'da 6 ve Tunceli'de 3 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Iğdır ve Tunceli'de 4, Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Ağrı'da 6, Kars ve Erzurum'da 4'er derece olması öngörülüyor. Bölgenin kayak merkezlerindeki kar kalınlığı Erzurum Palandöken'de 90, Konaklı'da 75, Erzincan Ergan'da 88, Kars Sarıkamış'ta 79, Ardahan Yalnızçam'da 28 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde beklenen buzlanma, don ve sis nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile sürücülerin, dikkatli ve tedbirli davranması gerektiğini belirtti.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BURSA °C, 16°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Avrupa Yakası, öğleden sonra il geneli sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 11°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı