Ekonomi Havanız güzel olsun!

Havanız güzel olsun!

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Deniz sezonu açılırken hava sıcaklığı da önemli hale geliyor. Denize açılanlar da meteoroloji uygulamalarını kullanıyor. Plaj arayanlar ve yüzme sevenler için de mobil uygulamalar var.

Havanız güzel olsun

Hazirana girmiş olmamıza karşın kapalı giden havalar, hava ve deniz durumu uygulamalarına ilgiyi artırdı. Ayrıca deniz sezonu açılırken hava sıcaklığı da önemli hale geliyor. Denize açılanlar da meteoroloji ve rüzgar uygulamalarını kullanıyor. Plaj arayanlar ve yüzme sevenler için de mobil uygulamalar da var. Yazın işe yarayabilecek hava ve deniz durumunu gösteren uygulamalara göz attık.

Haberin Devamı

HAVA: Meteoroloji, Canlı Hava Durumu, AccuWeather çok kullanılan hava durumu uygulamaları. Meteoroloji’yle, istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebiliyorsunuz. Anlık hava durumu, sıcaklık, basınç, rüzgar ve nemi gösteriyor. Saatlik tahmin grafiği, 5 günlük hava durumu tahmini, saatlik ve günlük tahmin detayları var. Hava tahminleri ve diğer verileri sosyal medyada paylaşabilme özelliği de sunuyor. AccuWeather ise, dünyanın en ünlü hava durumu tahmini mobil aplikasyonlarından biri. Türkçe de dahil yüzden fazla dil ve lehçede dünyadaki tüm konumlar için hava tahminleri sunuyor. En güvenilir kaynaklardan biri olarak gösteriliyor. MinuteCast özelliğiyle de GPS konumunuzdan yerel olarak dakika bazında yağış tahmini yapıyor.

Haberin Devamı

Havanız güzel olsun

RÜZGÂR: Windguru, Windfinder gibi popüler uygulamalar var. Denizin ortasındayken patlayan hava ve ters esen rüzgar özellikle tekne ve yatları etkiliyor. Bu tarz durumlar için Windguru ve Windfinder tasarlandı. Dünya üzerinde 3000 noktadaki rüzgar bilgilerine erişim sağlıyor. Uygulamalardaki bilgiler sade bir arayüzle sunuluyor. Windguru ile rüzgar yönü, hızı, yağmur bilgisi, bulut bilgisi ve sıcaklık gibi bilgilere erişebilir ve denizde sürpriz yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Havanız güzel olsun

YÜZME: Yaz aylarında yüzmek herkes için bir ihtiyaç. İyi yüzemeyenler ya da kendini geliştirmek isteyenler için mobil uygulamalar imdada yetişiyor. MySwimPro, Yüzme Dersleri gibi popüler aplikasyonlar var. İster ilk kez yüzmeyi öğreniyor, isterse de her hafta sonu düzenli olarak yapıyor olun bu uygulamalar sayesinde önerilen farklı egzersizleri deneyerek ve size göre özelleştirerek verimi arttırabilirsiniz. Yüzme Dersleri ise Türkçe ve temel yüzme tekniklerini güvenli olarak göseriyor.

Havanız güzel olsun

PLAJ: Türkiye’de ya da dünyada en iyi plajları bulmak herkesin isteği. Ancak henüz bu alanda her yeri kapsayan bir uygulama yok. ‘Plaj Nerede-PlajApp’ adlı bir deneme var. Sadece İstanbul’daki plajları gösteriyor. Yazın İstanbul’da yüzmek isteyenlere hitap ediyor. Hangi plaj nerede ve ücretsiz mi, ücretli mi gösteriyor. En iyi tüm plajları gösteriyor. Uygulamayı indirdikten sonra seçtiğiniz lokasyondaki plajları size getiriyor. Plajların resimlerine bakarak, iletişim bilgilerine ulaşarak daha da iyisi arabanız veya toplu taşıma ile tek tuşla navigasyon yardımı almayı mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

Havanız güzel olsun

Gelişmiş kamera ve sonsuz ekran

Samsung Electronics, Galaxy A6 ve A6+ modellerinin haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacağını duyurdu. Yeni Galaxy A6 ve A6+, premium Super Amoled ekranı ile öne çıkarken etkileyici kamera performansı sunuyor. Sonsuz ekran tasarımı ve metal gövdesiyle tüketiciyle buluşacak olan yeni Galaxy A6 serisi akıllı telefonlar, siyah, altın ve mavi olacak şekilde üç renk seçeneğiyle tüketicinin beğenisine sunuluyor. A6, 5.6 inç, A6+ ise 6 inç’lik ekrana sahip. A6’da arkada 16 MP önde ise 16 MP’lik kamera var. A6+’da ise arkada 16 MP+5 MP’lik çift, önde 24 MP’lik kamera bulunuyor. Galaxy A6+’ın çift kamerası ‘Canlı Odak’ özelliği sayesinde kullanıcıların hem fotoğraf çekilmeden önce, hem de fotoğraf çekildikten sonra alan derinliğini ve netlik etkisini kontrol etmesine imkân sağlıyor.

Haberin Devamı

Havanız güzel olsun