Geri Dön

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu kek, çay saatlerinin en çok sevilen kek tarifleri arasında ye alıyor. Fırında pişirirken etrafa yaydığı tarçın ve havuç kokusuna herkes bayılacak. İşte tadı damağınızda yer edecek olan havuçlu kek tarifi.

Havuçlu Kek Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı havuç rendelenmiş
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu kek tarifi çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Havuçlu kek yaparken içerisine eklenen tarçın, pişerken etrafa yaydığı o güzel kokuyla herkesin iştahını açıyor. Havuçlu kek denilince aklınıza tarçın kokusu geliyorsa siz de bu kekin hayranısınız demektir. İşte tadı damağınızda yer edecek olan havuçlu kek tarifi...

1. adım: Yumurta ve şeker iyice çırpılır.

2. adım: Yağ, süt, vanilya koyup tekrar çırpın kalan malzemeleri de koyarak karıştırın.

3. adım: Yağlanmış kalıba döküp 170 ısıtılmış fırında en az 40 dakika pişirin fırının kapağını açmayın.

Püf noktası:

-Kekinizin lezzetli ve tam kıvamında olması için yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.

-Kekinizi hazırlarken sıvıları ve kuru olan malzemeleri ayrı ayrı ekleyerek karıştırın.

-İlk olarak sıvı malzemeleri son olarak ise kuru olanları ekleyin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber