Gaziantep HAYVANLARIN KATILDIĞI KONFERANS RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

HAYVANLARIN KATILDIĞI KONFERANS RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

18.11.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

HAYVANLARIN KATILDIĞI KONFERANS RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Başkanlığı tarafından ev ve süs hayvanlarına uygulamalı eğitim verilen konferansa hayvanlar da getirilince, konferans renkli görüntülere sahne oldu.
Ev ve süs hayvanlarına yemleme, aşı, beslenme ve bakımı gibi birçok alanda bilgilerin verildiği uygulamalı konferansa, piton yılanından papağanlara kadar birçok farklı hayvan getirildi. Konferansta, tavşan, iguana ve yılan gibi hayvanlar da renkli görüntüler oluşturdu.
"KÖPEK VE PAPAĞAN SESLERİ YANKILANDI”
Çetin Emeç toplantı salonunda, evde süs hayvanlarının bakıcılığına yönelik yapılan konferansta, köpek ve papağan sesleri yankılandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Başkanı Celal Özsöyler evde Bal Pitonu türü yılan ve İguana gibi hayvanları beslemenin yasak olduğunu belirterek, besleyenlerin ya hayvanat bahçesine, yada o tür hayvanın yaşayabileceği doğal ortama götürmesi konusunda uyarılarda bulundu. Özsöyler, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, hayvanat bahçesi müdürlüğü ev ve süs hayvanları satanlara, 5199 sayılı yasa gereği, bir seminer düzenlemiş bulunuyoruz. Bu seminer 6 saat teorik, 2 saat uygulamalı olarak toplam 8 saat sürecek, pratik derslerde hayvanlar üzerinde bire bir neler uygulanması gerektiği, hasta hayvanları nasıl tespit edeceklerini, hasta hayvanları tespit ettikleri zaman veterinere tespit etmeleri gerektiğini bire bir kendilerine açıklayacağız. Aynı zamanda hayvanların beslenme şekillerini, hayvanların vitaminlerini minarelerini, kendilerine eğitim şekliyle vereceğiz. Ayrıca elimde ki yılan türü hayvanları ellerinde bulundurmamaları gerektiğini, derslerde kendilerine anlatacağız. Bu tür hayvanları evlerinde bulundurmaları hatta satmaları bile yasak. Elimdeki İguananın sağ çene altında bir kist oluşmuştu, bu hayvanı anesteziye alarak, alt çenesindeki kisti aldık. Şu anda gördüğünüz gibi çok sağlıklı yemini de veriyoruz. Bunların bulundukları ortamda yüzde 75 oranla nem olması lazım” dedi.
Kuş eğitmeni olan Ozhun Yurt ise kuşu tüyü parazitlerinden arındırmak ve sıcaklardan arındırmak için banyoya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yurt, “Kuşları iki şekilde banyo yaptırabiliriz. Birincisi spreyleme yöntemi, ikincisi bir kaba su koyarak, kendisini yıkamasını sağlamaktır. Spreyleme yönteminde dikkat etmemiz gereken bir husus, spreyi direk hayvana yöneltmiyoruz. Kuşların dişi ve erkek olduğunu ayırt edebilmek için farklı tür kuşlarda, vücutlarının farklı yerlerinde veya renklerindeki farklılık da ayır edebiliriz. Avucumuzun içine aldığımızda, karın bölgesinden, kafa ve gaga orantılarından, tüy gelişimlerinden renklerden ayak duruşlarından cinsiyetlerini ayrıt edebiliyoruz" diye konuştu.
Ayrıca ev ve süs hayvanları eğitim seminerine katılanlara, sertifika verildi.