Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Hazal Kaya'dan 'Aşk-ı Memnu' itirafları

Oyuncu Hazal Kaya, mezun olduğu İtalyan Lisesi’ndeki etkinlikte öğrencilerle buluştu. Okul hayatında yaşadıklarını anlatıp, deneyimlerini paylaşan Kaya, samimi açıklamalarda bulundu.

|

Tekrar beş yıl daha okuyabileceğini ve hala en iyi arkadaşlarının lise arkadaşları olduğunu belirten Hazal Kaya, "Sanat tarihçisi olmak istiyordum. Tabağın arkasında bakıp ‘16’ncı yüzyıl dönemi falan’ derler ya, etkileyici geliyordu bana. Okulu tercih etme sebebim oydu, ilk yaz Floransa’ya gitmiştim” şeklinde konuştu.

'Aşk-ı Memnu çekerken okulda uyuyordum'
Erken yaşta okul hayatına atıldığını ve mezun olduğu sırada 'Aşk-ı Memnu'da rol aldığını ifade eden güzel oyuncu, okuldaki son yılının çok zor geçtiğini ifade etti. Kaya, "Bir sürü zorlukla erken yaşta atıldım iş hayatına. Mutlu olduğunuz işi yapın. Ben okulun sondan ikincisiydim şaşırmadık hiçbirimiz. O dönem 'Aşk-ı Memnu’yu çekiyordum, hiç uyamadığım bir seneydi, gece özel derse gidiyordum. Sabah okul, sınav, okulda uyuyordum, zor bir seneydi benim için. Hiç kolay değildi" ifadelerini kullandı.

'Mezun olduğum için çok sevinenler oldu'
Okuduğu dönemde kırtasiyede kopyalar çektiğini ve bir defasında sigara içerken öğretmenine yakalandığını anlatan Kaya, "Akıl veriyor gibi olmasın, bunu söylemek ayıp ama köşede bir kırtasiye vardı orada kopya üretirdik. Yazım iyi olduğu için onları ben yazarak cebimize koyardık. Elebaşlarından biri bendim zannediyorsunuz ki hanım kız falan, ama hayır. Mezun olduğum için çok sevinen oldu. Orada bir börekçi vardı kilo alma sebebiydi. Postacı Yokuşu’nda gizlice sigara içerdik, bir kere öğretmene yakalanmıştım. Skandal, kıyamet. Gerçekten hatırlamak istemediğim günlerden biriydi” dedi.

'Spor hocasız 15 kilo verdim gerçek başarı o'
Öğrencilere kariyerin elle tutulur bir şey olmadığını ve mutlu olmak istedikleri işi yapmaları tavsiyesinde bulunan oyuncu, 15 kilo aldığı dönemde tek başına bu kiloları vermesinin kendisi için gerçek başarı olduğunu anlattı. Hazal Kaya, "Kariyer de elle tutulur şey değil, kariyer başarı kime göre neye göre? Mezun olduktan iki yıl sonra Galata’ya taşındım ve o evin her şeyini tek başıma çalışarak ben karşıladım. Bu bir başarı. Basının çok üstüme geldiği kilo aldığım dönem 15 kiloyu tek başıma evde verdim, spor hocam yoktu, yemeği kendim yaptım. Başarı o işte, onlar istediği için değil, sağlığım için. Şeker hastası olmuştum, kendim için kilo verdim. Daha büyük başarı yok benim için. Güç para değil, bilgidir" ifadelerini kullandı.

'10 yıl öncesinin mevzusu bunlar'
Hazal Kaya, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'Adını Feriha Koydum’ dizisindeki rol arkadaşı Çağatay Ulusoy’la aralarının açık olduğu iddiasının hatırlatılması üzerine “Delirmeyin, öyle bir açıklama yapmadım, 10 yıl öncesinin mevzusu, şimdi en yakın arkadaşlarımdan biri” şeklinde konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.