Her mevsim sağlıklı bir cilt için

Herkese Merhaba!

Yaz aylarının son günlerini yaşarken ilk önce kendimizi ardından cildimizi mevsim değişikliğine hazırlama zamanı gelmiş demektir. Her ne kadar yazın bitişini kabullenemiyor olsam da takvimler bugün 31 Ağustos'u göstermekte :)

İlk olarak kendimizi ruhen kış aylarına hazır etmekle başladıktan sonra gelelim soğuk havalarda da sağlıklı ve güzel görünen ciltlerin sırlarına :) Herkesin saç ve cilt tipi farklılık gösterdiği gibi, ihtiyaçlarıda mevsimden mevsime değişmektedir. Öncelikle hepimizin bilmesi gereken, cilt/saç tipiniz ne olursa olsun bol su tüketmeyi ihmal etmemeniz. Bunun yanı sıra dengeli beslenmek işin püf noktalarından. Sağlıklı ve canlı bir görüntü için dilediğiniz kadar pahalı markaların cilt bakım ürünlerini kullanın içten bakılmamış bir cilt sağlıklı görünmeyecektir. Hepinizin bildiği gibi kaliteli bir uyku ile de ''içten bakmak'' kısmını hemen hemen tamamlamış oluyoruz :)

Haberin Devamı

Bunların ardından en önemlisi cilt tipimize, saç yapımıza ve yaşımıza en uygun ürünleri kullanmak. Riskleri olsa da çoğu insan deneme-yanılma yöntemiyle kendisine iyi gelen ürünleri buluyor, yada bu arayış yıllarca devam ediyor. Bu konuda size vereceğim ilk tavsiye tabiki ilk olarak bir cilt uzmanına gitmeniz. Cilt tipiniz ile ilgili en sağlıklı bilgiyi size verecek olan kişi konunun uzmanıdır. İkinci vereceğim tavsiye ise yeni ürün denemeyi sevenler için, kendiniz ile hemen hemen aynı cilt tipinde olduğunu bildiğiniz bir blogger'ı yakın takibe almanız :) Bir çok ürün deneyimledikleri için size ilham verebilirler diye düşünüyorum.

Şimdi her bayanın mutlaka dikkat etmesi gereken bazı maddeleri sayalım;

Makyajınızı temizlemeden kesinlikle uyumamak,

Cildinize uygun bir yüz yıkama jeli ile günde en az 1 kez cildi yıkamak,

Tonik ve nemlendiriciyi ihmal etmemek, (yağlı ciltlerinde nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu unutmayalım)

Haftada 1 kez peeling ya da maske ugulamak. (sivilceli ciltlerin peeling yerine maske uygulaması daha faydalıdır.)

Son olarak eğer cildinizdeki lekelerden şikayetçi iseniz kış mevsimi leke tedavisine başlamak için ideal dönemdir!

Haberin Devamı

Umarım faydalı bir yazı olmuştur,

Sevgiler.