Arabistan Çölü'nde bir dünya mirası Medain Salih
Arabistan Çölü'nde bir dünya mirası Medain Salih Medain Salih, Suudi Arabistan'ın Medine bölgesinde bulunan binlerce yıllık bir arkeolojik alan. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve bu yönüyle de Suudi Arabistan için de bir ilk olan Medain Salih, antik dönemdeki Nebati Krallığı'ndan izler taşımakta. Kur'an'a göre Hz. Salih döneminde bölgedeki Semudi halkı, Allah'ın emirlerine uymadıkları için cezalandırılmıştır. Deprem ve yıldırım çarpmasıyla büyük zarar gören Medain Salih!ten günümüze çeşitli kalıntılar ulaşmıştır. Ürdün'de bulunan Petra Antik Kenti ile birlikte bölgenin en görkemli arkeolojik alanlarından biridir.
27.09.2021 Tatil
Hicaz Ne Demek? Hicaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?
Hicaz Ne Demek? Hicaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hicaz kelimesi Arapça bir kelime olup sonradan Türkçeye girmiş bir kelime olmaktadır. Hicaz kelimesi Arap yarımadasında bir bölge anlamında kullanılmaktadır. Arapça olarak anlamı ise engel ve bariyer demektir. Hicaz ne demektir? Türk Dil kurumuna göre Hicaz kelimesinin sözlük anlamı nedir ve Hicaz kelimesi ne için kullanılmaktadır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
14.08.2021 Sözlük
Filistin'de "eşek" sırtında tarih yolculuğu
Filistin'de "eşek" sırtında tarih yolculuğu Nablus'taki Filistinli gençler, "eşek" sırtında ve rehber eşliğinde Filistin tarihine yolculuk yapıyor.
6.06.2017 Tatil
Nevruz nedir? (Nevruz Bayramı'nda yapılan etkinlikler)
Nevruz nedir? (Nevruz Bayramı'nda yapılan etkinlikler) Nevruz, baharın gelişi olarak adlandırılır ve her sene kutlanır. Nevruz Bayramı kapsamında kültürlere ait olan geleneksel kıyafetler giyilir, yörelere ait danslar yapılmaktadır. Nevruz, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır.
22.03.2017 Gündem
2015 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı ne zaman?
2015 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı ne zaman? Ramazan ayı manevi olarak kendini hissettirmeye başladı. Tüm müslüman alemi heyecan içerisinde rahmet, bereket, aynı zamanda birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan-ı şerif beklenmeye başlandı. Peki 2015 Ramazan ayına ne zaman gireceğiz? Ramazana kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak? merak edenler için detaylar haberimizde.
1.06.2015 Gündem
S. Arabistan Hicaz Demir Yolu köprüsünü yeniden yapacak
S. Arabistan Hicaz Demir Yolu köprüsünü yeniden yapacak Suudi Arabistan’ın Medine Belediyesi, Hicaz Demir Yolu’nun geçtiği, daha önce yıktırılan Akik Vadisi’ndeki Osmanlı dönemine ait köprüyü yeniden yapma kararı aldı...
17.09.2008 Dünya